Утре жега, живакът удря 41°С! Прохлада в петък!

В петък температурите ще паднат с от 4 до 6 градуса
29 юли 2015 13:15,
9
Утре жега, живакът удря 41°С! Прохлада в петък!
Снимка: Gettyimages

През нощта времето ще е ясно. Утре ще е слънчево и горещо, а температурите ще са с още градус-два по-високи, достигайки 36-41 градуса. По Черноморието слабият източен вятър ще поразхлади с около 5-7 градуса. След обяд, главно над планините и северозападните райони, от страната ще се образува купеста облачност и е по-възможно на места да прегърми, отколкото да превали.

Над Черноморието ще се задържи предимно слънчево, със слаб източен вятър. Максималните температури ще са 28-30 градуса, температура на морската вода 25-28 градуса. Вълнението на морето ще бъде слабо 1-2 бала.

И над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност, като е възможно на отделени места по-скоро да прегърми. Ще духа слаб южен вятър. Твърде топло, на височина 1200 метра дневната температура ще е около 29 градуса, на 2000 метра - около 22.

В петък, в по-голямата част от страната, вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е предимно умерен и с него ще нахлува хладен въздух. Ще преобладава слънчево време с развитие на купесто-дъждовна облачност и на места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.

Дневните температури ще се понижат с 4-6 градуса и максималните ще бъдат между 31 и 36 градуса, на места в Източна България все още до 38-39.

В събота ще преобладава слънчево време над източните и планинските райони с развитие на купеста облачност, но само на отделни места ще превали краткотрайно. Северозападният вятър ще отслабне и постепенно ще се ориентира от североизток.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Термометъра преди 8 години
УЖАС.... СТУД .... 41 градуса!..... палете печките на дърва/въглища отивам за шубата и тубата
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тия добре ли са, днес в Свиленград показваше 47 градуса в 5 следобяд :)41 си е направо студ :)
6
0
 
0
 
! Отговори
защо преди 8 години
До Анонимен 5Е, не чак толкова отдавна.Това, че ги няма по магазините, съвсем не означава, че не се ползват закупените отпреди 10-15 години.Аз например имам три живачни термометъра в къщи - за тяло, за въздух и за вода. Ползвам ги и отчитат точно за разлика от електронните - купих 2 електронни, и двата се повредиха.
5
0
 
2
 
! Отговори
Каручка преди 8 години
До АнонименХайде да не говорим за история. Живачните термометри не се използват, защото са токсични и опасни за околната среда, а не защото са архаични!!! В момента освен електронните се използват и такива със спират, галии и други хим. елементи. Не пропускайте и факта, че електронните термометри не са чак толкова прецизни колкото т.н механични...
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То хубаво да ви удари тоз живак ,белким ви дойде акъла! Какъв живак ,бе ,неуки хора?!
3
0
 
11
 
! Отговори
маке преди 8 години
до 1 да си чувал че има термометри на спирт а я температурата я мертим по литрово шише ракийка в зависимост от това коко е спаднало нивото на сабалето се отчита и температурата
2
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е, ама по всички медии като зомбирани повтарят "живакът, живакът, живакът..."
1
6
 
9
 
! Отговори
Е - Ник преди 8 години
Стига глупости - вече не използват живак в термометрите!