Хайки за незаконно къмпингуващи край морето

Инспектори плъзнаха по Северното Черноморие, проверките - до петък
30 юли 2015 18:15, Анисия Иванова
41
Хайки за незаконно къмпингуващи край морето
Снимка: архив Булфото

Гонят незаконно къмпингуващите край морето, съобщават от Министерството на земеделието и храните.
Държавни институции и неправителствена организация са предприели масирани проверки в местата, които са предварително известни като къмпинг или импровизирани такива.

Проверките са започнали още в началото на седмицата от Северното към Южното Черноморие. Направена е и нощна акция в местността "Кара дере", община Бяла, която е приключила със съставени три акта за палене на огън в горската територия и десетки констатирани нарушения.

Оказа се, че всички туристи в защитената зона на дюните са запалили огън именно върху пясъчната ивица, от която започна инспекцията, се посочва в съобщението на Министерството на земеделието и храните.

Горските служители ревизират поставените палатки в горите. Местоположението на къмпингуващите трябва да бъде регламентирано и предварително съгласувано със собствениците, на чиято територия се намират. Проверяващите следят и за паленето на огън, което крие сериозни рискове в пожароопасния сезон, както и за незаконните сечи.

Във връзка с обявения пожароопасен сезон е абсолютно забранено паленето на огън в и около горите. До момента са съставени 10 акта за установени административни нарушения по Закона за горите, се посочва в съобщението.

Инспекции са направени и в Шабла, Дуранкулак, Шкорпиловци, "Паша дере", "Иракли". В дивите местности са опънати стотици палатки, около които е установено замърсяване с битови отпадъци, изхвърлени от къмпингуващите. Проверките, започнали в началото на седмицата, ще продължат до петък.

В края на 2014 г. министерството пое ангажимент към неправителствените организации за извършване на проверки в местата, които са предварително известни като къмпинг или импровизирани такива през летния сезон, припомнят от ведомството.

В съвместните инспекции участват служители на Министерство на вътрешните работи, Изпълнителна агенция по горите, регионални дирекции по горите, регионални инспекции по околна среда и водите, общини и Националната асоциация "Българско Черноморие".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
3
 
! Отговори
Справедливост преди 8 години
А кога ще е хайката за незаконните хотели, вили, басейни в защитените местности и извън тях? Пак хвърляме прах в очите на хората. *** искат да застроят всичко!! Това е цялата работа. Само за пари мислят.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само глоби за всички нарушители в тая държава ще управи работата
28
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
абе не са бедни след като имат каравани и коли за по 50 000 лева не ми говори тии
27
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Катунии то тоалетна хартия то насрано то пласмаси повръщано абе ужас *** и виж
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унищожихте къмпингите и кво си мислите, че ще ви тръгнем по гнусните свински курорти. А по въпроса за ***: хората, които ходим по такива места имаме доста повече съвест и си чистим и прибираме ***, даже организираме акции за почистване на местностите. За разлика от *** по плажовете, които хвърлят всичко по пясъка.
25
0
 
5
 
! Отговори
Pinochet преди 8 години
С какви пари бедняците да платят хотел? Че да не ходят в гората.....Не пълнете хотелите на КРАДЦИТЕ !!!Акото и хартията се разлагат, но бетона не.....Кой ще накаже тия които унищожиха цялата брегова ивица и сега посягат на планините и горите????????????????
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дивите къмпинги са си кочини, но такава е и всяка крайпътна отбивка. Горичките покрай язовирите също са тотално ***, за Витоша да не говорим. Помислете си колко от вас си прибират ла*няната хартийка, умножете по 1000 и резултатът е налице.
23
0
 
4
 
! Отговори
Некъф тип преди 8 години
Не се лъжете и по Запада има диваци, разликата е че там къмпиг означава място което е пригодено за целта с нужник, с отговорник, с ред и в много случаи с охрана ,с правила и с някой който се грижи за почистването там никой не те оставя да опъваш палатката в дивата природа само защото ти е кеф (поне аз това съм видял)
22
1
 
1
 
! Отговори
Карадереец преди 8 години
След като:"Горските служители ревизирали поставените палатки в горите.Местоположението на къмпингуващите трябва да бъде регламентирано и предварително съгласувано със собствениците, на чиято територия се намират" горските са категорични , че това са ГОРИ , а не "дворни места " както се водят по"ПУП-Бяла север". Иенно това е територията ,по кадастър в регулация и има изготвен подробен устройствен план "Зона за отдих ", по който ще строят луксозен къмпинг....
21
1
 
9
 
! Отговори
Стамат преди 8 години
Хайки за незаконно дишащи въздуха!Я по една брадва и инспекторите...
20
3
 
29
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Важно е бедния българин да се дере от всякъде,а бизнисмените няма да се бутат.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМА ВИЕ МНОГО СИ ПОЗВОЛЯВАТЕ БЕ? НА ГОСПОДАТА У ДРЪЖАВАТА ДА СИ КЪМПИНГУВАТЕ БЕЗ ПАРЕ? МНОГО НАГЛИ СТЕ СТАНА ЛИ БЕ. ТО ПО ТАТОВО ВРЕМЕ НЕ ДАВАХА БЕЗ ПАРИ ТА СЕГА В ДЪРЖАВАТА НА МУТРИТЕ ЛИ ЩЕ ДАДЪТ!?! САМО ИМА ЕДНА МАЛКА ПОДРОБНОСТ. ПО ТАТОВО ВРЕМЕ КЪМПИНГА СТРУВАШЕ ЗА ПАЛАТКА И КОЛА 2 ЛВ. НА ДЕН. СЕГА НЕ СЪМ ХОДИЛ ОТ КАКТО МУТРИТЕ СИ НАПРАВИХА ДЪРЖАВА АМА СИГУРНО НЯМА ДА Е ПО ЕВТИНО ОТ 40 ЛВ. НА ДЕН. И АКО Е ТОЛКОВА ТРЯБВА ДА ВИКАТЕ УРААААА! ЩОТО МОЖЕ И ДА ВИ ОДЕРАЪТ КОЖАТА С 100 ЛВ. НА ДЕН.
18
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако къмпингуващите са кияци на държавна хранилка, ромуви или геюви, да не се закачат.
17
0
 
37
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Значи незаконните строежи никой не пипа, а "незаконно" къмпингуващите ще ги гонят. Абе ние няма ли да спрем да плащаме данъци на тая *** наречена държава
16
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а кога ще има хайки за незаконните строежи ?!?!?
15
8
 
11
 
! Отговори
софия преди 8 години
до 15 Аз миналата година след три дневен престой в гьрция( на диво) с кемпер, се прибрах с глоба от 700 евро ;)
14
2
 
26
 
! Отговори
бг преди 8 години
А незаконните строежи кога?
13
1
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Възпитаните хора с къмпинг култура, които обичат да почиват сред природата винаги си събират ***. Тия които оставят мизерии са същите, които събота и неделя идват с шумните компании, неспирната чалга и тубите алкохол. Правете разликата!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В България не останаха къмпинги, но там няма милиони както в лъскавите хотели
11
5
 
24
 
! Отговори
бачо Кико преди 8 години
Навремето ходих на къмпинг на Смокиня - райско място беше, преди да се напълни с мутри, чалга и бетон.Сега ходя на море в Гърция, къмпингуваш си спокойно и никой не те тормози. Та който иска на къмпинг - Гърция ви чака :)