Жертвите на пътя растат: Всеки ден умира поне един!

Катастрофите и ранените също са се увеличили за 1 година
30 юли 2015 16:57,
16
Жертвите на пътя растат:  Всеки ден умира поне един!
Снимка: архив Булфото

За първите шест месеца на годината в катастрофи по пътищата на България са загинали 307 души. Това е с 20 жертви повече в сравнение със същия период на миналата година.

Това стана ясно след заседание на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата.

Още по темата

Черната статистика показва, че ако за шест месеца са загинали 307 души, то на месец жертвите на катастрофи са 50. Или средно почти двама българи на ден са си отишли от тоя свят заради инциденти на пътя.

149 от загиналите са шофьори, 95 пътници и 63 – пешеходци, показват още цифрите.

От 01 януари до 30 юни 2015 г. са регистрирани общо 3259 тежки пътнотранспортни произшествия. Ранените в тях са  4040 души. 3005 от тях са леко пострадали и 1035 души са тежко ранени.

В сравнение със същия период за 2014 година тежките пътнотранспортни произшествия са със 104 повече. Нараснал е и броят на ранените -  с 222 души.

Статистиката показва, че загиналите децата до 18-годишна възраст са 11, а ранените - 479. 50 души са загиналите на възраст между 18 и 24 години, а броят на ранените е 679 души.

Жертвите на пътнотранспортни произшествия на възраст над 64 години са 62-ма, а ранените са 533.

За първите 6 месеца на годината в пътни инциденти са ранени 69 деца на възраст до 6 години, а 1 е загинало.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нема страшноооооооо...!*** в България са в изобилие!Един ще падне--ДРУГ ЩЕ ГО СМЕНИ И ТОЛКОЗ!Какво тук значи някаква си *** ЛИЧНОСТ?!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във всяка една държава в света, въвела денонощно каране на фарове, се отчита нарастване на броя на загиналите в катастрофи и това безумие веднага бива отменено, но тук не, защото много маймуни лапкат. А бай ви тиква направи две неща за да се вдигне потреблението на горива. Накара ви да светите като гламави деня и нощта, и ви вдигна скоростта на магистралата, защото е много хубава и безопасна.
7
0
 
7
 
! Отговори
Истината преди 8 години
А този КАТ даже са малко. За всеки нормално мислещ човек е ясно, че КАТ е основната причина за многото загинали и ранени, за многото катастрофи и за десетките милиони нарушения извършвани всеки ден. КАТ са тези, които трябва да осигурят изпълнението на закона, но те вместо това си изпълняват плана за глобите чрез налагането на все по-малко, но все по-солени глоби. В крайна сметка хората загиват заради КАТ, но на тях не им пука, нали си имат хранилки за глоби, а "експертите" им дават акъл за щял
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато фактите говорят, говедата още повече! Фаровете имат доказано превентивно действие... Бастуна за тошовото време. Погледни статистиките през 70-те и 80-те по колко хиляди са загивали на година, тогава говори! Карайте внимателно, бъдете толерантни, спазвайте дистанция, сигнализирайте при всяка маневра, не карайте пияни и карайте с фарове... Оставете полицаите без хляб и цифрата може и под 100 на година да падне...
5
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ВИЕ КАК СИЯ ПРЕДСТАВЯХТЕ КОГАТО РАЗРЕШИХТЕ ДА СЕ ВКАРВАТ БАРУТАРНИЦИТЕ НА ЕВРОГЕЙЦИТЕ? ЧЕ ЩЕ Е КАТО ПО ТАТОВО ВРЕМЕ ЛИ? 100 000 МОСКОВЕЦА И ГОТОВО?!? 5 МИЛИОНА НАРОД 3 500 000 КОЛИ ТАКА ЛИ СИ Я ПРЕДСТАВЯХТЕ? АМИ ПРИ ТОЛКОВА МИЛИОНИ КОЛИ ВИЕ ДА НЕ БИ ДА СИ МИСЛЕХТЕ ЧЕ НЯМА ДА ИМА КАТАСТРОФИ? ТОВА МОЖЕ ДА СИ ГО ПОМИСЛИ САМО ОВЧАРСКИ СЕЛЯНИН. КАТАСТРОФИ Е ИМАЛО И ПО ТАТОВО ВРЕМЕ ЩЕ ИМА И СЕГА. ВЪПРЕКИ ЧЕ ПО ТАТОВО ВРЕМЕ НА ГОДИНА СТАВАХА ПО 100 КАТАСТРОФИ. А СЕГА СА ДЕСЕТКИ ХИЛЯДИ НА ГОДИНА.
4
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава им е културата на серсемите не стига че ЕС ги затрива ами и те сами се трепят каруцарите
3
1
 
11
 
! Отговори
dasdasd преди 8 години
Не е вярно това, всеки пуснат фар на 40 градуса жега като днес спасява поне 5 живота. Значи реално в БГ всички са безсмъртни вече. Каква е тази подмолна статия, питам аз?
2
6
 
11
 
! Отговори
хммм преди 8 години
Сигурно защото караме с включени фарове!
1
9
 
7
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
еми тая година имаше един период дето ченгетата не спираха никакви коли, да нямало корупция.