Българският етнос изчезва! Нацията се топи с 9 души на час

Парламентът обсъди демографията, стратегията – друг път
Обновена: 31 юли 2015 21:05 | 31 юли 2015 17:52, Камелия Цветанова
301
Българският етнос изчезва! Нацията се топи с 9 души на час
Снимка: flickr

По-силна икономика, по-високи доходи, по-добро здравеопазване, дългосрочна стратегия за развитие. Около тези опорни точки се обединиха депутатите и социалния министър Ивайло Калфин по време на дебат в парламента за демографската криза.

Иначе всички застъпиха становището, че българската нация изчезва, а основните причина затова са ниската раждаемост, застаряването на населението и миграцията.

Още по темата

С 9 човека на всеки час намалява нацията, българският етнос изчезва, все повече се увеличава броят на хората, които се нуждаят от грижи за сметка на трудоспособните, посочи социалистът Георги Гьоков.

Според него правителството няма визия за повишаване на доходите и заради това има работещи бедни, нещо уникално за страна от ЕС. Той обвини Калфин, че няма и идеи за намаляване на безработицата.

Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов за пореден път застъпи тезата на ПФ, че първо трябва да се намали раждаемостта в ромската общност.

"25 години държавата стимулира тяхната раждаемост. Говорил съм и с други министри преди Ивайло Калфин и отговорът винаги е бил: "Какво ще кажат в Брюксел“. 45 години слушахме какво ще каже Москва, сега какво ще каже Брюксел, а крайно време е да се разбере, че българската държава е на българите и ние трябва да предприемем смели радикални мерки, без да се съобразяваме с това какво ще ни каже един или друг еврочиновник", отсече той.

Каракачанов смята, че няма как да има по-силна икономика, след като огромната част от населението е неграмотна, а и не желае да работи, защото е научена да живее на социални помощи. "Крайно време е да се спре традицията деца да раждат деца", призова той.

Бившият социален министър и настоящ депутат от ДПС Хасан Адемов призна, че колкото и пари да отдели държавата, няма да се справи с проблема.

"Анализът сочи, че раждаемостта се увеличава, когато има очаквания за стабилност", обясни той.

Според Ивайло Калфин темите, свързани с демографските проблеми не са партийни.

"Те са дългосрочни, а за да е дългосрочна тази политика тя трябва да мине през парламента и заради това за мен е задължително демографската стратегия да минава през парламента", посочи той.

Социалният министър информира, че в момента учени от БАН работят по стратегията и уговорката е до есента да са готови с анализа си.

"При всички случай до края на годината ще имаме стратегия", обеща той и заключи, че без промяна на икономиката с каквито е данъчни или други мерки проблемът няма да бъде решен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


301
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
161
1
 
2
 
! Отговори
lol преди 7 години
Ами как няма да изчезват българите като повечето са стари моми и ергени и като повечето българки през целия си живот не са родили нито едно дете. И освен това на българите изобщо не им пука, че нямат семейство и деца, че живеят сами в една *** къща и няма с кой да си продумат две приказки, живеят си тъпия живот и не им пука, че ще умрат сами. Затова такъв народ на който не му пука за това, че ще изчезне не заслужава съжаление. После другите народи ни са виновни, че не раждаме.
160
1
 
7
 
! Отговори
1 преди 8 години
Хахахаха- Не бойте се, България няма да остане без хора. Може да остане без Българи, но без хора няма да остане.
159
3
 
3
 
! Отговори
муспи преди 8 години
Аз живея в САЩ. Те са американска държава колкото България българска. В правителствата им, едрия капитал, медиите, културата и изкуството има толкова американци колкото в България българи. Светът е под еврейско робство, това е последното усилие на дявола да унищожи човека.
158
5
 
6
 
! Отговори
seira преди 8 години
"ИЗЧЕЗВАНЕТО" НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е ПЛАНИРАНА И ЦЕЛЕНАСОЧЕНА ДЕЙНОСТ НА САЩ В КОНТЕКСТА НА ЦЯЛОСТНАТА ИМ ПОЛИТИКА ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА ЕДНОНАЦИОНАЛНИТЕ ДЪРЖАВИ В ЕВРОПА И ПО СВЕТА!!!
157
0
 
2
 
! Отговори
каймакам преди 8 години
Хич не е луд за съжаление. Дори е пропуснал някои неща. А дата ще съвпада с пълнолуние. Стрелките на електронните часовници ще се движат обратно и други подобни аномалии ще има.
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До P 240Spoiler ALERT
155
0
 
0
 
! Отговори
dv преди 8 години
Къде си го чел това 240или просто така си пишеш
154
9
 
1
 
! Отговори
P преди 8 години
Пригответе се септември от 18ти, нататък-------властта ще бъде предадна в ръцете на UN--колапс на световната икономика---природни бедсвтия от невиждан мащаб--ядрена война---астероид--въвежде на дигитална парична единица--идването на Антихристът--променяне на полюсите -- слънцето изгрява от ЗападВсичко е свързано с Големият адронен колайдер ивключането му на 23.09.2015 Седмият тромпет ще просвири този септември, ИншАллах, спасете душите си -- Няма друг бог но Господ, на арабски Господ-Аллах.
153
1
 
7
 
! Отговори
Соня преди 8 години
Станахме богата държава и райдаемостта пада, нормалнобогатите държави имат ниска раждаемост, бедните държави - високаИндия, Пакистан, Арабския свят, Африка са бедни и раждат многоедно време и ние бяхме бедни, баба Тонка имала осем децасега сме в клуба на богатите, жените вече не раждат
152
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КАК СИНЪТ НА ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ СИ КУПИ ПЕТЗВЕЗДЕН ХОТЕЛ ЗА 7.5 МИЛИОНА ???
151
2
 
8
 
! Отговори
до Наблюдател преди 8 години
Абе господине, успокойте се! Някоя снощи пак не ви е пуснала, защото не сте имали два лева да й платите кафенцето ли? Много ясно, че жените няма да правят деца след като такива като вас няма как да издържат семейство и дете. Те деца правят, но не с такива непрокопсаници като вас. За какво да ви роди дете като няма как да го издържате? За да страда? Както в джунглата и природата, женската се чифтосва с най-силния индивид, а не с мършата (такива като вас). И жените имат вина, но и мъжете също.
150
0
 
2
 
! Отговори
демограф преди 8 години
По-силна икономика, по-високи доходи, по-добро здравеопазване, дългосрочна стратегия за развитие. Около тези опорни точки се обединиха депутатите'Мантра за приспиване преди смъртта.Присъдата е произнесена - демографска смърт, но с приспивателно.- Стимулиране на раждаемостта според образованието на родителите! Това е решението. Брюксел не може да каже и гък..Но, спокойно. Кой ще ни спаси..
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'"По-силна икономика, по-високи доходи, по-добро здравеопазване, дългосрочна стратегия за развитие. Около тези опорни точки се обединиха депутатите.."Мантра за дълбок сън...Депутатите произнесоха присъдата - демографската смърт е неизбежна.Стимулиране на раждаемостта според образованието на родителите..! Това е решението. Брюксел не може да ни каже гък...Но, КОЙ ли ще спаси българите..?
148
0
 
6
 
! Отговори
пенчо преди 8 години
айде да свършва вече всичко ,че ми писна от глупости
147
1
 
19
 
! Отговори
123 преди 8 години
Моля, господа журналистите да престанат да наричат българите "етнос". Ние сме "народ", "нация". са "етнос". Жалко, че губят време в учене в журналистическия факултет!
146
2
 
4
 
! Отговори
фен преди 8 години
Един умен мен-Каракачанов!
145
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"раждаемостта се увеличава, когато има очаквания за стабилност" Ето тук е ключа, ама вие колко пъти се почуствахте стабилно за последните 25 години...дали имаше 6 месеца общо?
144
6
 
12
 
! Отговори
ь преди 8 години
за малко да станем 9 мл. през лошия социализъм !
143
5
 
9
 
! Отговори
Карастоян преди 8 години
И рече Руский президент: На нас народа Ви не ни трябва. Требе ни територията Ви. Ще Ви накълцаме по малко,иначе ще трябва да Ви спретнем ново Войнишко въстание ,септемврийско в-е,деветосептемврийска революция и да Ви трепем до откат,за-да сте ни послушни. Даааа ама има Европа,има интернет ,има международно обществено мнение и ша са изложим. Затова по малко. Бавно методично,с пийниз и без гюрлутия. Отърване няма.
142
0
 
25
 
! Отговори
Гарван преди 8 години
"Българският етнос изчезва! Нацията се топи с 9 души на час" Да благодарим на господа управляващите ни от 25 години за това.