Дивото къмпингуване у нас забранено. Дали?

Често туристи отсядат на диви места, след тях – боклуци
Обновена: 31 юли 2015 20:08 | 31 юли 2015 19:50,
37
Дивото къмпингуване у нас забранено. Дали?
Снимка: flickr

Ден преди протеста в защита на плаж "Алепу", природозащитници цитират решение на Върховния административен съд от 2010 г., според което т.н. диво къмпингуване у нас е забранено.

Още по темата

Разпъването на палатки може да става само в обособените за това къмпинги. Повод за напомнянето са започналите проверки срещу нерегламентираните къмпинги у нас, тъй като често туристи разполагат каравани на диви места и оставят след себе си боклуци и мръсотия.

Утре в Созопол природозащитници ще протестират срещу кмета на града Панайот Рейзи, който преди дни постави бариера, спираща достъпа до плажа "Алепу".

Заради разкопки около плажа еколози се съмняват, че теренът се подготвя за строеж!

Цветомира Цоцова от интернет портала Къмпинг.Бг коментира в ефира на България Он Ер, че у нас липсва публична информация за забранените територии за къмпингуване.

Според нея именно неуредената правна рамка за местата, където е разрешено това, е причината хората масово да почиват в защитени паркове и местности.

Още подробности по темата вижте в следващото видео

Новини и анализи от България и света в bgonar.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Шаран_БГ преди 8 години
Има едни паразащитници - само се репчат тук и там! Други пък -зелени- партия имат! Имаме даже и министерства - на горите и на околната среда!И в резултат-оголена страна! Вече две седмици не спря извозването на изсечена гора от района на с. Шкорпиловци - всеки ден 200 куб.метра най-малко! И ***, осеяна с ***, страна! Да те е гнус да спреш на коя да е пътна отбивка! Елате,уважаеми, на 01 10. всяка година, северно от Черни нос /в Кара ач/. Това е диво къмпингуване- мръсотия -до шия!
15
4
 
0
 
! Отговори
bros преди 8 години
Кое е поръчково и кое - не, въпорос на лично мнение. Като човек пообиколил и нашето Черноморие (особено откъм къмпинги), както и Северно, Балтийско, Адриатическо и Атлантика - Е, такава свинщина не съм виждал. Значи, дигаме се с братото на частно хотелче в Китен - градина, спокойствие, superfast wifi, приказка и сигурност - т'ва за 10 кинта!!! Отиваме на Корал и тия насекъде, после с брата чистим един час плажа... Закони има и те важат за всички - за мен, за теб, за Васо Гюров, мутрите!
14
0
 
0
 
! Отговори
Рънте преди 8 години
Бобчо,Бобчо - и да пеят " Плачи,дете - баща ти е невинен"
13
7
 
9
 
! Отговори
123 преди 8 години
Гледах репортажите. Тези чукундури са *** цялата гора, изпозапалили са всичко що са намерили за горене... Наистина трябва да се изселят от гората незаконно къмпингуващите!Аз съм фен на къмпинга и за това ходя в Хърватска и Гръцко. Отидете да видите наистина на какво се казва Евро-Къмпинг!!! В един конкретен имаше само 101 чешми за миене на посуда, тези, за миене на зъби бяха отделно.... А *** още краде чистачки от трабанчето на Тошко Колев... МЪКАААААА
12
3
 
16
 
! Отговори
1 преди 8 години
А бе аланкоолу ,а бе български политици,министри,общинари,чиновници и др,на софрата,българската земя принадлежи на народа и вие само по едно стечение на обстоятелствата сте на тези позиции.Вашето задължение е да създадете условия на хората да къмпингуват "ДИВО",като срещу определено МИНИМАЛНО!!! заплащане осигурите тоалетни ,места за барбекю и т.н.Най-лесно е да забранявате.То в това "демократично" недоразумение България,има ли нещо направено,като хората?
11
0
 
16
 
! Отговори
Iwo преди 8 години
До АнонименОт 10 год. търся правилната дума! Мерси :) Фекалотерапия!!! Невероятно изживяване = сутрин плувате в това, което снощи сте яли - реклама на БГ черноморие!
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименА шанцов инструмент носят ли си?
9
0
 
17
 
! Отговори
Сволач преди 8 години
До ТройнойТрябва да го забранят! Какво ще стане ако всички тръгнат така? Кой ще пълни хотелите на назначените капиталисти. А руските ти приятели със зелени дрехи ли са?
8
0
 
34
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
Къмпинг за почивка не може, но катун да.
7
0
 
12
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ako bqxa se nastanili romi dali 6tqxa da gi gonqt da ama 6te6e da ima sankcii sre6tu Balgaria
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата погна некви хипари, които замърсявали малко повече отколкото трябва, като щяла да осигури места и условия за къмпиране, каквито на практика не съществуват. Какво обаче прави държавата с незаконните имоти по Черноморието, питам аз? Колко обекта провериха, на колко издадоха актове, колко запорираха, КОЛКО?? Или всичко е изрядно, всички са си свършили работата (демек - взели парите) и виновни няма??
5
5
 
4
 
! Отговори
трала-ла-ла преди 8 години
До Ала_БалаМалоумието е заразно и се разраства. На всякъде се показва, а и самите туристи си го казват, че поради спада курса на рублата са намалели руските туристи у нас, на безумните рубладжии и *** продължава да пеят старите си песни. Прибирай си и разградимите фекалии ***, или твоите са парфюмирани с тройной!
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държава населена със ***, а след тях -свинщина!
3
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дивото сковаване на коптори върху чужди земи,захранени незнайно как с ток и вода? В които се плодят малолетни, а непълнолетни стават баби и всичко е *** и мизерия . Това е разрешено така ли? Проста държавица, с прости управници.
2
4
 
42
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 години
Никога няма да отида на хотелите на мутрите да ме хранят с яденета от 1 седмица, да ми изнудват с по 30 лева за чадъри и да им слушам чалгите и накрая да се върна с диария. Хората, които ходят по известните все още небетонираните плажове, са свестни и обичат природата. Аз не оставям никъде биологично-неразградими отпадаци. Цялата работа, че алчните мутри поради простотите на президента прогониха руските туристи и сега се чудят от къде да грабят. Чува се, че и западните алкохолици са намалели.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PORACKOVA STATIA DA VI E..............A.