Държавата на лов за незаконно къмпингуващи по морето

Туристите превръщали поляните в тоалетни, палели огън навсякъде
31 юли 2015 10:48,
63
Държавата на лов за незаконно къмпингуващи по морето
Снимка: архив Булфото

Държавата тръгва на лов за незаконно къмпингуващи по морето. На фона на нестихващите скандали за незаконно строителство, незаконно ограничаване на достъпа до плажовете – сега изненадващо по идея на Асоциация "Българско Черноморие", от Агенцията по горите, полицията, пожарната и общините решиха да започнат хайки за самонастанили се туристи по плажовете.

На къмпинг "Корал" стотици са разпънатите палатки на частни терени, огромни са и количествата боклуци, както и отсечените дървета. "Корал" е едно от последните диви места по българското Черноморие, известно с опитите на строители да леят бетон върху защитените пясъчни дюни.

Още по темата

Въпреки че във всеки бивак има огнища и дървета, всички отричат да са палили огън и твърдят, че пазят природата. Въпросът обаче кой е превърнал цели поляни в тоалетни изнервя къмпингуващите.

От Агенцията по горите са съставили 9 акта за незаконна сеч и палене на необезопасени огньове. Глобите ще са от 50 до 3 000 лева. Нямат правомощия обаче да изгонят къмпингуващите.

"Мога да кажа, че практически всяка една горичка е превърната в катун, в тоалетна, арогантни хора, които заграбва и завземат. Искаме от държавата да се въдвори обществен ред", заяви пред Нова тв Димитър Канариев от Асоциация "Българско Черноморие".

"Проблемът е чисто законодателен. Дивото къмпингуване не е забранено в нито един закон. Затова общините приемат текстове, които забраняват къмпирането извън зони, определени за това, и налагат глоби", обясни журналистката Пламена Тодорова.

"Тази кампания за регулиране на къмпингигите се води повече от 10 години. Колегите, които работят в къмпингите, настояват да се регулира този процес", заяви Благой Рагин, Асоциация на ресторантьорите и хотелиерите.

Според Планета Тодорова хората, които ходят на къмпинг "не са измекяри, които не искат да плащат. Това са едни хора, които не искат да спят на "Слънчев бряг", обясни тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро бандата която управлява България ще ни иска такса и разрешително за излизане от домовете ни. Държавата са хората които я населяват не е на определени кръгове от ненаситни лапачи.
47
0
 
20
 
! Отговори
Асанчо преди 8 години
А наще катуни бате ,законни ли са :)) Щото ние основно в горите ги правим и палим големи огньове :)
46
0
 
26
 
! Отговори
реалист преди 8 години
А кога държавата ще погне незаконните хотели , кафенета , магазини и др.източници на зарази и бързи печалби по морето?
45
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който си мисли че къмпингуване означава ефтино е доста ненаясно с живота и не прави разлика между къмпингуване и валяне в чувал на разни обитаци. Къмпингуването не е за всеки и е хубаво хора които не са дори пробвали да не се изказват! Цялостната поддръжка и притежаване на къмпинг оборудване, както и евентуално плащане на къмпинг излизат доста по скъпо от почивка в засраните ни хотели. Но най-хубавото е че си свободен в природата и далеч от простите олинклузиви, които само съсипват и свинят!!!
44
1
 
29
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
СПОРЕД МЕН КЪМПИНГУВАЩИТЕ БЪЛГАРИ СА ЕДНИ ОТ НАИ-БЕДНИТЕ В БЪЛГАРИЯ НА КОИТО СЪЩО ИМ СЕ ИСКА ДА БЪДАТ НА МОРЕ НО НЯМАТ СРЕДСТВА ДА БЪДАТ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ.БИХ ПОПИТАЛ КАНАРИЕВ КОИТО Е ОСОБЕНО ЗАГРИЖАН ЗА ОПАЗВАНЕ НА ЧЕРНОМОРИЕТО КЪДЕ СЕ ИЗЛИВАТ ФЕКАЛНИТЕ ВОДИ НА ВСИЧКИ ХОТЕЛИ ПО ЧЕРНОМОРИЕТО? ОДГОВОРЪТ ГО ЗНАЕМ ВСИЧКИ ,В МОРЕТО. ПИТАМ ТОГАВА КАКВА Е ТАЯ КАМПАНИЯ СРЕЩУ КЪМПИНГУВАЩИТЕ?
43
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре да хукнат на лов за мутри построили незакони хотели и заградили морето.
42
0
 
41
 
! Отговори
Турист по неволя преди 8 години
Да акаш на поляна е нечисто. Но ако акаш в клозет, намиращ се в хотел, от който излиза тръба и се излива до плаж - това вече е ОК. Ако го съчетаеш с много бетон, евтин алкохол и "западни" посетители - получава се БГ Туризъм.
41
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата *** всичко: то не са лобистки закони, то не е разрушаване и разграрбване, то не са хотели в защитени зони и какво ли не... Тръгнали да закачат хорицата дето не искат да им ходят в на-***-ни-те хотели.
40
17
 
20
 
! Отговори
prirodolubitel преди 8 години
След тия катунари остава само камара *** и ла*на.Повече вредят отколкото марокански скакалец.
39
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За сечта, паленето на огън, хвърлянето на *** е ясно. Ако установят нарушител - да глобяват. Но може ли някой да ми посочи закон, забраняващ на средносттистическия български гражданин да се из....е някъде в горичка или на природа. Ами ако човек изкачва връх Мусала, например, опъваш палатка, лагеруваш, къде е разликата? Или я докарахме дотам, че на морето (няколкостотин километра) обикновените българи вече нямат достъп като ТУРИСТИ, не като овце за стрижене?
38
3
 
52
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Ей, ще вземат насила 5те лева на бедния българин от джоба, ама няма да го оставят на мира да си почине на морето. Що за глупости, кой сече дърва на къмпинга, сурово дърво как гори да го еа. Съвсем ни взеха за тахтаби..
37
18
 
20
 
! Отговори
За Природата преди 8 години
Пълна забрана за къмпингуване по цялото черноморие !Крайно време е да се защити природата и да се създаде парк "Българско Черноморие".
36
12
 
19
 
! Отговори
@37 преди 8 години
Ми то от репортажите се вижда какво се гори. И че не са сухи клони. Може да се правите на хитри колкото си искате, ама някои от нас имаме представа колко сухи клони могат да се намерят в определена площ и колко огън може да се поддържа с тях. Така че тия детски изпълнения са малко смешни. Пък дървета се режат и с резачки и с брадви. Човек като е ***, винаги намира начин да навреди. Пък после сигурно ще кажете, че е и санитарна сеч извършвате вместо горските. Аман от Андрешковци :(
35
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига вече с тия съжалителни коментари. Това, че някой почива на палатка, не означава, че е най-бедният турист, а просто, че така му харесва. Все говорим на едро без да знаем тия парцели частни ли са държавни ли са. Ако парцелът е на някой от вас химическа тоалетна и почерпка ли щеше да им занесе?! Има двоен стандарт в тая държава - софийският ливаден милионер иска на морето и в планината да има девствена природа за уикенда. А земята там е единственият капитал на хората. Бизнес парк и метро няма
34
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия са бетер ромите, сега остава и те да почнат да протестират и да искат държавата да им продаде земята, на която са си опънали катуна за по левче квадрата
33
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 29Защото е редно на подобни места да се осигурят тоалетни и кофи за ***. Така както е например в Италия.
32
2
 
32
 
! Отговори
До 31 преди 8 години
А, ти, моля откъде разбра, че се секат дървета? Напротив. Събират се само изсъхнали клони, така вършим работата на горските, а също така и дървени въглища си купуваме. Кви са тея варварски разбирания! Колко голям *** трябва да си, за да отсечеш живо дърво. И в кръга на шегата: некси да носим и разачката с назе - мноо требе да носим...
31
0
 
37
 
! Отговори
Бобчо... преди 8 години
Искам да напиша нещо, като използвам няколко думички от текста по-горе, станал повод за полемиката, които ще напиша с големи букви."Защо въпросните проверяващи не се захванат с безбройните КАТУНи из цялата ни родина, узурпирани от АРОГАНТНИ ХОРА(***) с леко *** цвят на кожата, а са се захванали точно с тези, по морето, които не желаят да ги стрижат "РЕСТОРАНТьОРИТЕ И ХОТЕЛИЕРИТЕ за калпавите им услуги?
30
3
 
31
 
! Отговори
Светослав преди 8 години
Като толкова ги е грижа за природата да осигурят химически тоалетни. Или е по-изгодно да тормозим най-бедните почиващи хора на палатки, за да ги принудим да пълнят гушите на богаташите с хотелите. Започвам все повече да се разочаровам от избора си на последните избори!
29
6
 
21
 
! Отговори
до №29 преди 8 години
Всички къмпингуващи така казват, че си изхвърлят *** и почистват след себе си. Но тогава защо например на Иракли, всичко е потънало в ***!?! Битници извършват физиологичните си нужди в река Вая, на 10 метра в ляво по течението, се къпят 2-3-10 годишни деца!За мен това е свинщина.