Протест в Симеоновград: Тровите ни с кал!

От ВиК твърдят, че питейната вода е в норма
31 юли 2015 16:46,
8

Снимка: Булфото

От три седмици от чешмите на жителите на Симеоновград тече мръсна вода, а гражданите не издържаха и излязоха на протест.

Протестиращите се събраха пред сградата на местното ВиК, носейки плакати. Те обвиняват дружеството, че подаваната от него вода ги трови и искат намаление на цената й.

Още по темата

Пред всички млада майка прочете декларация, която ще бъде изпратена до висшите институции в държавата. Хората заплашиха, че ако до месец не се вземат адекватни мерки, ще преминат към гражданско неподчинение, пише Булфото.

Представител на ВиК обясни, че техниците работят по отстраняване на авариите, които са причина за мръсната вода в чешмите им. Той показа и справки, от които се разбира, че през последните няколко дни качеството на водата е в нормите и донесе шише с бистра вода, за което твърди, че е налято преди протеста от чешма в офиса им в Симеоновград.

Друга жена обаче показа бутилка с черна течност, налята от Пенсионерския клуб по същото време. Това е четвърти протест за последните четири години на симеоновградчани срещу некачествената питейна вода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
първо да вземат да си плащат водата ,два пъти правих ремонт в къщата където живея и двата пъти ме питаха , дали да ми изкарат едно кранче преди водомера , тъй за цветята в градината -
6
0
 
1
 
! Отговори
Данчо преди 8 години
Елате в Ямбол, да видите, какво значи да ти тече натурална кола от чешмата. Защото тук и на това се радваме, понеже през останалото време и толкова няма. Ама съвсем сериозен съм.
5
0
 
0
 
! Отговори
Охо! Охо! преди 8 години
В Свищов сме виждали и седмица без вода, виждали сме и вода черна като тази мнооооооооооого пъти.
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
шефа на ВиК да изпие 2 литра вода да покаже на хората в тези жеги че не е лоша.И така всеки ден докато оправи проблема.
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В НОРМА Е!!!! :D ВЕРВАЙТЕ МИ
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не стига, че са им дали правото да плащат всеки месец сметки за водата, ами и претенции за качество имат. Наглеци!
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми кво, нищо й няма на водата, съвсем си е бистра като я гледам на снимките. Пък и депутатите симеоновградска вода не пият, за какво толкова да се вълнуваме...