Полицаите с палки пак се връщат на пътя

Органите на реда ще ни спират и без да снимат проверката
Обновена: 1 авг 2015 10:57 | 1 авг 2015 07:54,
106
Полицаите с палки пак се връщат на пътя
Снимка: архив Булфото

Пътните полицаи отново могат да спират по своя преценка на пътя и без заснемане на проверката.

В началото на годината, с цел предодвратяване на корупцията за контрол по пътищата, първо беше въведено извършването на проверки само по метода на т.нар. "широкообхватен контрол".

Още по темата
После, за да се спрат рушветите, патрулните коли бяха оборудвани с камери.

От МВР сега съобщават, че пътните полицаи и служители от звената „Престъпления по пътищата" и „Сигма" вече могат да санкционират нарушители при установено от тях явно нарушение на Закона за движение по пътищата /ЗДвП/, като не е задължително проверката да се извършва в условията на видео заснемане и аудио запис или по метода на т.нар. "широкообхватен контрол", съобщи „Дарик”.

МВР съобщава това с едноседмично закъснение, тъй като от текста на съобщението става ясно, че мярката е влязла в сила още на 24 юли.

Целта е активизиране на контролната дейност и недопускане на системни нарушения от участниците в пътното движение, пишат от МВР.

За всяко спиране служителят е длъжен да вземе отношение и да издаде съответния административно-наказателен документ - фиш или акт за установяване на административно нарушение, се посочва още в съобщението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Камерите на кого пречат
70
1
 
1
 
! Отговори
Aleksandur преди 8 години
Az se chudeh zashto onzi den me pitaha, kakvo rabotq.. "Znam li kolko shte mi struva?", "Kakvo shte te pravim sega?" :D :D :D I ne im dadoh na i stotinka! I mi vika "Haibe begai!" Nashta policiq e sram i pozor, pobai i reket!
69
1
 
3
 
! Отговори
Beta преди 8 години
Джигити, предлагам ви след като сте недоволни да излезете на протест срещу полицейското насилие на пътя! Ами така де имате бързи коли ами къде да ги карата, а тези ще ви спират айде де!
68
3
 
2
 
! Отговори
aldo преди 8 години
e nema po golema glupost za 25 godini demokracia s edna naredba nemoja da izmisliat samo propaganda bokluci samo reket kak da vzemat ane kak dase raboti giuyri divaci varvari
67
1
 
6
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
НИКОИ ДА НЕ СЕ ВЪЗМУЩАВА ОТ ТАЗИ ПОЛИЦЕИЩИНА,ЗАЩОТО ВИЕ СИ ИЗБИРАТЕ 26Г. ТЕЗИ ХУБАВЦИ ДА УПРАВЛЯВАТ БЪЛГАРИЯ!
66
2
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
globite otivat direktno za zaplatite na policiqta tva e fakt,otdelno koito moje da si iskara na raka,globqvat daje da si nadvi6il i s 20km,nad ograni4enietoglobata e nqkade 100lv kato xvanat nqkolko takiva i eto zaplatata na edin policai
65
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи те ни казват, тъй като не можем да ги издържаме ние ще ги издържате вие. Няма такава държава.
64
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ще има,какво правим сега.ха ха
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До sИскаш да кажеш корумпирана държава
62
2
 
8
 
! Отговори
123 преди 8 години
Защо само пътна полиция ви е проблем - ами другите контролни органи, които също издават наказателни постановления по всевъзможни закони и нареддби извън МВР - и те ли да работят само с камери които да записват всичко? Ако сме се докарали до там, тежко ни!
61
1
 
11
 
! Отговори
adfg преди 8 години
До АнонименНещо не си разбрал тук. Полицаите сега се бунтуват, защото им вдигат възрастта за пенсиониране, а не обратното. На тях зора им е да вземат тия 20 нетни заплати и то колкото се може по-рано. Ако направят пенсионирането на 90 само държавата ще има изгода, защото ще плаща пенсии на не повече от 50 000 човека.. Кой ти доживява до такива години вече.
60
11
 
6
 
! Отговори
гошко преди 8 години
Пишете глупости!Катаджийте са под 1/10 от всички полицай.Протестиращите не ги грее тази наредба,те протестират за друго,но така ви е угодно да изопачавате нещата защото сте нарушители.Ако си редовен проблем няма!
59
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След,като не успя да удовлетвори социалните искания на полицаите,Бочката им каза:ей ви палките,хранете се сами!
58
2
 
5
 
! Отговори
bokluci mrasni.... преди 8 години
aide korupciata pak pochna dai 20 lv dai 50 lv da imash sluchaino che sega pochvam .inache sledvashtia pat nali znaesh.....
57
7
 
31
 
! Отговори
Той е преди 8 години
Като няма да е документирано с камера,откъде ще сме сигурни, че ни спират правомерно?Моята дума,срещу тяхната,това ми мирише на узаконена корупция!Защо пак пренебрегват камерите,няма достатъчно келепир ли?Или излиза наяве некадърността,неподготвеността и корумпираността на т.н. полицаи?Явно с камерите,оборота е спаднал рязко, трябва да се засили,очаквайте неочакваното!
56
5
 
14
 
! Отговори
Доктора преди 8 години
До 4epaАми иначе няма как да стане ! Държавата няма пари за заплатите им и затова ги пускат на пътя и ... квото си изкарат там- за тях остава !То едната цел на протеста бе такава, де !:))):))))
55
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те пък кога ли са се махали от там в малките толбухенски села се крият в храстите и като видят че нямаш работен мигач те спират
54
1
 
9
 
! Отговори
skylark преди 8 години
Обещавам, че няма да спирам.
53
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ТУКА ВСЕКИ, ДЕТО СЕ ПАЛИ, ЧЕ ТРЯБВА ДА ДАВА ИЛИ Е ДАВАЛ Е ЗА ЗАТВОРА!!!!
52
9
 
18
 
! Отговори
баща на удряно дете преди 8 години
Аве, ай стига, много е просто- не правете нарушения и ще ви вземат дедовия. Е няма да хвърчите като ракети, да сте без колани, пили, друсани, да лафите по мобитата, да убивате децата ни и накрая да се дразните на полицаи разни. Точка!