Червен код за опасност от пожари на югоизток

Жълт код за силен вятър е обявен в 5 области в страната за утре
6 авг 2015 21:48, Василия Пейчева
1
Червен код за опасност от пожари на югоизток
Снимка: Архив Булфото

Червен код за опасност от пожари е обявен за Югоизточна България. Кодът е в сила за област Ямбол, Стара Загора, Хасково, Сливен, Ямбол, Бургас, Шумен, Варна и Добрич.

На отделни места в областите Сливен, Кърджали, Плевен, Велико Търново рискът за възникване на пожари също е висок, показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

При тази степен на предупреждение от НИМХ гражданите трябва да бъдат изключително бдителни и готови да предприемат действия, за да се предпазят при бързо развиващ се пожар. От хората се изисква да проявяват изключителна бдителност и незабавно да уведомяват противопожарните служби за всеки огън.

Оранжев код е обявен за части от областите Видин, Монтана, Плевен, Велико Търново, Русе, Търговище, Разград, Силистра, Перник, Кюстендил. При оранжевата степен за опасност са възможни много силни пожари с частично или пълно въвличане на дървесните корони.

Жълт код за силен вятър пък е обявен в 5 области в страната - Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково и Кърджали.

При тази степен на опасност от НИМХ предупреждават гражданите да бъдат внимателни за летящи във въздуха предмети. Възможни са локални нарушения на обичайните дейности на открито.


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Русин преди 5 години
Днес на Слънчев бряг: https://youtube/watch?v=UyhD9fJaja8