Тракторист се натъкна на бомба край Обзор

64-годишен мъж пък открил граната в избата си в село Кирово
10 авг 2015 13:15,
3
Тракторист се натъкна на бомба край Обзор
Снимка: архив, Булфото

Тракторист се е натъкнал на 60-сантиметрова бомба с формата на бухалка в местността "Говедата" край Обзор, съобщиха от полицията в Бургас. Съобщението за открития боеприпас е получено в полицейското управление в Несебър.

Трактористът е на 29 години и той забелязал боеприпаса по време на работа. Бомбата била силно корозирала. В предната си част е била с бутон, а в задната - с перка с размер около 10 сантиметра.

Вероятно военният боеприпас е от Втората световна война. Той е обезвреден от специализиран екип на Военно-морска база "Атия".

За втори подобен случай от полицията съобщават и за средецкото село Кирово. Там 64-годишен мъж е съобщил, че при почистване на избеното си помещение е открил ръчна граната с неустановен произход.

Той я изнесъл от къщата. Оказало се, че боеприпасът е от Втората световна война и е неактивен. Обезвреден е отново от екипи от база "Атия".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОМБАТА Е ОТ ВТОРАТА СВЕТОВНА А ГРАНАТАТА Е НА ЕДИН ПАРТИЗАНИН КОЙТО Я ЗАБРАВИЛ В МАЗАТА. СЪЩИЯТ ПАРТИЗАНИН СЛЕД ВРЕМЕ СТАНА МИНИСТЪР И 33 ГОДИНИ УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА НА БЪЛГАРИТЕ. СЛЕД КАТО ГО СВАЛИХА ОТ ВЛАСТ И СЪЩИЯТ ТОЗИ ПАРТИЗАНИН СДАДЕ ВЛАСТА БЪЛГАРИТЕ ГИ УПРАВЛЯВАТ ДЕЦАТА НА ПАРТИЗАНИТЕ. А НАКОИ СИ МИСЛЯТ ЧЕ ГИ УПРАВЛЯВАТ НЯКОИ ОТ НЯКЪДЕ СИ. СЪЩИТЕ ТЕЗИ ДЕЧИЦА НА ПАРТИЗАНИТЕ НАРОДИХА ДРУГИ ПАРТИЗАНЧЕТА КОИТО ВМЕСТО С ГРАНАТИ ВЕЧЕ СЕ ДВИЖАТ С ПОРШЕТА БМВ-та И МЕРЦЕДЕСИ ОТ ES КЛАСИ.
1
0
 
2
 
! Отговори
Пастор преди 8 години
Идат ИД!