Гонки се контролират трудно с жива сила

Стратиев: Обявяването на местата за контрол не е полезно
Обновена: 13 авг 2015 10:34 | 13 авг 2015 10:34, Веселина Йорданова
58
Гонки се контролират трудно с жива сила
Снимка: архив, БулФото

Трудно е незаконна автогонка да се установи в момента на нарушението, коментира експертът по безопасност на движението и бивш директор на КАТ "Пътна полиция" Алекси Стратиев пред БНР.

Още по темата

Според него кметът на Лесидрен, където джигити причиниха смъртта на две 16-годишни деца, би могъл да опита да реши този проблем като представител на властта в съответното населено място.

Той би могъл да ангажира и родителите, и самите младежи, смята Стратиев.

По думите му всеки полицай, който отговаря за това населено място, също би могъл да проведе разговори и евентуално да изготви предупредителни протоколи.

Стратиев коментира, че с жива сила трудно се контролират такива гонки.

"Наличието на полицаи прекратява това нещо, но не е възможно то да се установи в момента. Не само пътната полиция трябва да се ангажира с това явление, а и хората, които са го виждали", допълни той.

По думите му обявяването на местата за контрол не е в полза на безопасността на движението.

Задължително са нужни нормативни промени. Едва половината от нарушителите изпълняват санкциите си, коментира експертът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още по темата: Лесидрен
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
1
 
! Отговори
niki преди 8 години
До Анонимен 53Не съм от състезателите (40+ годишен съм), фен съм на моторните спортове и съм запознат как се развиват в другите държави. Примерно във Финландия имат всяка седмица състезания тип Рали Крос и може буквално всеки да участва. Където и да погледнеш в Европа държавата се е погрижила за *** с високите скорости, като са им намерили места, където да се трошат. Обезопасени, с дежурни линейки, пожарни и каквото се сетиш. Само с глоби и наказания не става....
43
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Gonki se kontrolirat lesno sas zakoni I globi, kakto navsqkade v Evropa
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Създаването на нормални условия на живот у нас зависи от качеството на правителството и премиера. От години правителствата са сбироток от крадливи, прости и неможещи лица поставяни на постовете да крадат за себе си и партийката. Увлечени в грабежа изоставиха основните си задачи да роботят за просперитет и създаване на нормални условия на живот. Така морал, отговорност, достойнство, чест си останаха в миналото. И като Гръмовержец на държавата Будьо е в основата на разпада давайки пример.
41
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 8 години
До ЗАКРИЙТЕ бгПОЛИЦИЯТАами какво ще ги правим безработните полицай, май ще т рябва да им даваме обезщетения? Това със спестяването на пари като резнем някой сектор е мнооого стара песен. Нали съкратиха войската с над три пъти като тава се икономисали 4 млрд. лв., ами къде са тия пари от икономията? Как искаш икономически ръст без потребление и висока безработица. Работа и работни места колкото повече толкова по-сигурен живот. Стига с тия съкращения и това плиткоумно мислене!
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До никиМой човек, явно си от състезателите. Като искат ти и твоята група толкова да се състезавате, па вземате станете професионални пилоти, я за България, я за друга страна. Хем заплата ще ви плащат, хем само вас си ще рискувате! По моето време младежите се състезаваха, като играеха мултиплеър, сегашните *** вземат едно бричка за 10 хил. лв. и започават състезанието в реално време, като си мислят, че за тях няма да има гейм овър. Като станеш родител ще разбереш, че на пътя е война с жертви
39
0
 
7
 
! Отговори
трудно? преди 8 години
Кое му е трудното - много лесно се различава кола за гонка от нормална. Един уред за измерване на шумовия фон и всичките, които не са в норма - на трупчета. Хем законно, хем лесно.
38
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки може да снима с телефона си джигитите. Важно е полицията да направи нещо после.
37
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кое му е трудното? Повече камери и задължителни видеорегистратори в колите. И записите да важат в съда. Пак някой друг да ви върши работата, а вие стачкувайте.
36
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тия корумпирани рушветаджии в КАТ е не просто трудно да се контролират гонките, ами направо невъзможно, още повече след като Вучков да не се спират коли и да не се наказват нарушители.
35
1
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Санкции и законодателни промени! Трябва първите 3г минимум да не можеш да застраховаш на твоето име и да караш кола над 90 коня! Първите три години с много по-малко от 39 точки или с 0 например! След третата година, ако нямаш нарушение да ти дават пълния брой точки! Има много начини! Най-ефективния обаче е паричната санкция! Бръкнеш ли му на българина в джоба, кротува! В чужбина защо спазваме всички правила? Защото ще ни вземат и долните *** дет се вика заради 1 нарушение!
34
0
 
10
 
! Отговори
ЗАКРИЙТЕ бгПОЛИЦИЯТА преди 8 години
Да закрием Полицията! ТЯ НЕ СЛУЖИ ЗА НИЩО ОТ ТОВА, ЗА КОЕТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА!ПОЛИЦИЯТА САМО ХАРЧИ БЕЗ ВЪЗВРЪЩАЕМОСТ НАД 1 МИЛИАРД ЛЕВА ОТ нАШИТЕ ДАНЪЦИ!ХАРЧЕЙКИ КРЪВТА ОТ КРЪВТА НИ, ПОЛИЦИЯТА ОСТАВЯ ТАЛАНТЛИВИ ДЕЦА ДА БЪДАТ УБИВАНИ ОТ *** И НЕ Й ПУКА!ЗАЩО НИ Е ТАЗИ ПОЛИЦИЯ?ЗА ДА ХАРЧИ ПАРИТЕ НИ, А ДЕЦАТА НИ ДА БЪДАТ УБИВАНИ ОТ ***?ЗАКРИВАТЕ НА НИКОМУ НЕНУЖНАТА ПОЛИЦИЯ КОЯТО ХРАНТУТИМ, ЗА ДА БЪДАТ УБИВАНИ ДЕЦАТА НИ И ТОЧКА, А МИЛИАРДА - В ЗДРАВНАТА КАСА И ЗА ОБРАЗОВАНИЕ!
33
1
 
3
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Има си много хубава писта в България - на Калояново! Просто е по-лесно да идеш на правата зад блока или на края на селото и да изрежеш 1,2,3-та... Колите са ми страст, но не съм фен на гонките в населени места! Хората нямат акъл! Кара по магистралата с 20 годишната си кола с 200? Това не е ли самоубийство? Или ще утрепеш себе си или някой невинен на пътя... Улиците не са писта, а трошките ви не са болиди! Само сериозно санкции ще оправят нещата!!!
32
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, навсякъде из БГ има гонки и навсякъде даже обикновените хора знаят кога и къде са гонките (т.е. често стават по едно и също време на денонощието и на едни и същи места). Дори и сигнал не е нужен да се подава. Просто полицията отива на тези обичайни места в обичайното време и ги лови. Защо трябва да се обявява къде ще правят акция? Не разбирам къде е сложното...
31
0
 
21
 
! Отговори
Лема преди 8 години
Ако бългаската полиция изчезне в тази минута, никой няма да забележи, че е изчезнала.
30
0
 
5
 
! Отговори
ники преди 8 години
До ББТова само се нарича писта и е пълна смешка, ако се сравнява с останалите по Европа. Пистата трябва да е с дълга права, да удари лимитера на макс и т.н. Пистата в Калояново е смехотворна и става само за картинг състезания.
29
0
 
6
 
! Отговори
niki преди 8 години
До Tulski (38)Ами погледни в чужбинецията как е. На Нюрбургринг има дни от седмицата, когато е с вход свободен. Плащаш си таксата и караш колкото искаш. Слагат ти хронометър в колата, засичат ти времена, има на разположение лекари/линейка/пожарна. Всичко си е както му е ред. Пускат всякакви ***.
28
0
 
4
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
2. драги пешеходци, това, че сте застанали на бордюра не ви дава автоматично право да очаквате водачите да бият контра, може ей така да си седите. когато пресичате, нека да е по-чевръстичко и се оглеждайте при преминаване на всяка лента, в двете посоки.ако водачите мислят като пешеходци, както и обратното... дано, дано, дано прави така всяко същество.
27
0
 
6
 
! Отговори
доц. д-р боко боков преди 8 години
до водачите и пешеходците, аз съм и двете, шофирам много, но на работа умишлено ходя с карта за трамвая.1. уважаеми водачи, това, че 50 е лимитът, не означава непременно да карате с толкова. при сложна обстановка карането с 50 при 50 в града вече е несъобразена скорост и неадекватно поведение, без значение платното дали е от 6 или 10 ленти. имайте готовност на пешеходната пътека, без значение от вида й, да се появят пешеходци, а не пришълецът и хищникът
26
0
 
7
 
! Отговори
ББ преди 8 години
До nikiМой човек, аз живея в Пловдив и тук не е по различно от всяко друго градче... вечер *** се гонкат до дупка. Недей разправя, че няма писти има ето на на 20 км от Пловдив има писта за състезания в с. Калояново. Но джигита там не ходи, щото ще е последен и за смях. Друго се е да форсираш двигателя до дупка през малките часове. Така хем се правиш на мъж, хем събуждаш хората, които спят. То е ясно, че скоро време ще има линч на такива *** с обесване и чак тогава властите ще се събидят
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Господин полицай, на практика след 18.00 часа ПОЛИЦИЯ никъде няма! Нека всеки сам за себе си зададе въпрос в ежедневието си по улиците вижда ли полицаи, освен в редките случай когато ни подминава или се разминаваме с патрулка от дремещи полицай в нея. Питам защо по пейките по улиците, парковете и градинките малолетни деца пият и пушат до 3 часа през нощта, къде е полицията да ги проверява за документи и да съставя актове за нарушаване на обществения ред и да се търси отговорност от родителите?