Още един миньор почина в рудник "Ерма река"

46-годишният мъж бил затиснат от тежка машина
18 авг 2015 15:14,
1
Още един миньор почина в рудник "Ерма река"
Снимка: Reuters, архив

Още един миньор е починал в рудник "Ерма река". Инцидентът е станал на 10 август, около 23,50 часа в участък "Южна Петровица", съобщи bTV.

46-годишният Хайри Дурев е бил затиснат от тежка машина, предназначена за теглене на вагони. Машината е била в неработен режим и в момента на инцидента не се е управлявала от машинист, а по инерция се е задвижила сама.

Причините за задвижването ще бъдат изяснени в хода на разследването. Пострадалият миньор е бил транспортиран за медицинска помощ до болницата в Златоград, а по-късно за спешна операция до лечебно заведение в Кърджали.

Още по темата

Окръжна прокуратура-Смолян е образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт поради незнание или немарливо изпълнение на правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност.

Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието от следовател, а също така са изискани и приложени по делото заверени копия от книгата за назначения и инструктаж от деня на злополуката.

Извършена е аутопсия на трупа на загиналия работник и е назначена тройна съдебно-медицинска експертиза за установяване причината за смъртта.

При разследването предстоят разпити на свидетели, назначаване на минно-техническа експертиза за установяване причината за задвижването на мишината и затискането на работника, съобщиха от Апелативна прокуратура в Пловдив.

Припомняме ви, че на 24 юни тази година в рудника загина 49-годишен работник от Златоград, затрупан при извършване на товарна дейност в участък "Андрово".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари