БНР и сега излъчва на турски, отсече Янкулов

Радио Кърджали щяло да обедини хората в региона
59
БНР и сега излъчва на турски, отсече Янкулов
Снимка: Булфото, архив

БНР и сега притежава лиценз за излъчване в района на Кърджали, Смолян и Хасково има и програма на турски, а целта за искането на нов лиценз от СЕМ е да бъде изработена нова програма, която да покрива трите региона.

Това обясни директорът на Националното радио Радослав Янкулов по bTV. СЕМ вчера отложи издаването на лиценз на БНР, защото не беше в пълния си състав. Заседанието на регулатора беше съпроводено от протест на ВМРО пред сградата на съвета.

Още по темата

"И в момента има излъчване на такава програма. Съдържанието е ясно и ще бъде същото, което се излъчва и сега и няма да има нищо ново, сменят се честотите на вълните", потвърди и председателят на СЕМ Георги Лозанов.

Според него с лицензите, които има в момента, БНР може да излъчва в Кърджали, но въпросът е да се създаде концепция за регионалната програма, която ще се фокусира върху проблематиката на района.

"Програмата е насочена към българските турци и това е тяхно право", отсече той. Идеята е програмата отначало да бъде тричасова, и да се излъчва в Кърджали, Хасково и Смолян, а според националистите това е предпоставка за сепаратизъм.

И тази сутрин евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки защити тезата, че подобно радио ще отвори врата за сепаратистки прояви, като допълни, че е безумие с български пари, на българска територия, да се създава турско радио.

"Българското радио не се чува на 100 км от границата, а кючеци, гюбеци и какви ли не маанета", каза още той.

"Разделяте хората", обвини Джамбазки, а Янкулов му отговори: "Обединение правим, обединение", като посочи, че от 24 часа програма 18 ще са за "Хоризонт", 3 часа ще са с местна програма с теми от Кърджали и региона и 3 часа ще са програма на турската редакция на радиото с концерти, разговори със слушатели и дискусии, свързани с техни писма.

По думите разпръскването ще е за област Кърджали, а вълните ще достигат до някои села в Смолян и Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
3
 
17
 
! Отговори
Християнин преди 8 години
Който е турчин да си отива да живее в Турция и да си слуша турско радио на воля. Мразя турците и ще продължавам да ги мразя, и моите деца избягват мюсюлманите. Относно тази общност и по-конкретно помаците, които се българеят ще кажа, че са по-големи *** и от турците. По принуда ми се наложи да живея с няколко индивида от това племе. Намразих ги защото ми казаха, че те 3-ти март не го чувстват като национален празник, понеже не се чувствали освободени. Изводите си ги правете вие .
18
0
 
17
 
! Отговори
Некъф хор преди 8 години
Янкулов ти си долен предател на Българския народ. Дано цялата ти рода се затрие и помен да не остане от такива продажници като тебе.
17
1
 
16
 
! Отговори
Рози преди 8 години
БНР ще обедини още повече турците и ще ги капсулира,ще ги отчужди от останалите и тогава вглъбени ще стават все повече опасни за държавата,неможе човек с качества назначен за директор на НР да разсъждава толкова елементарно и глупаво,това означава че не е за този пост.Така се дискриминира и се разделя една част от населението от останалата,толкова ли не може да го разберете бе хора,кой ви избира на тези постове.Само с дипломи не става трябва да имате житейски и професионален теоретичен опит ,ина
16
1
 
4
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
V kazanluk i Karlovo ima po edin Qponec i se oplakva 4e ne moje da razbira novinite. Ima Swedi v rodopite i te milite nerazbirat i v Sofiq ima senegalci i te iskat na frenski
15
0
 
5
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
Ami az predlagam 6tom v ychili6te 6te ima zaduljitelen Turski da ima i zadyljitelen Qponski, Frenski i ispanski. 6tom 6te ima radio na Tyrski da ima i na qponski i na frenski i na 6vedski. 4e drygite ezici po-dolnoprobni li sa. Bulgarskiq si e oficialen i zadyljitelen, neka ei taka na puk na Politicite koito se opitvat da razdelqt naroda da ima o6te 4-5 priznati ezika naravno s tyrskiq. :D
14
3
 
12
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Честита Ви турцизация! Следваща стъпка фесовете, за по-следващите не ми се мисли
13
2
 
5
 
! Отговори
я ви имам проблема преди 8 години
Да Ви кажа господа, тези предавания е добре да се правят от национални институции. Защото, ако се прави частно турско радио, ще направят всякакви популистки за местното население изказвания. Да не говорим, че по време на избори какви провокации могат да направят, само и само за да спечелят някой глас. Това не са реалните проблеми на нацията, по целия свят петрола падна под 50 долара за барел!!!
12
9
 
3
 
! Отговори
хасан преди 8 години
малцинствата в българия са около 30 процента или 24 ч.умножени по 30 проц. 7ч.и половина трябва да има и предавания за малцинствата на техен език
11
14
 
2
 
! Отговори
Турчин преди 8 години
Според джамбазки излъчването на турски по бнр щяло да доведе до сепаритизъм на региона от турците. Аз пък съм турчин и твърдя че това в никакъв случай няма да доведе до сепариране , а напротив - сплотяване на българските граждани в една демократична държава. Мисля че сепариране е нужно единствено на топките на джамбазки за да добие завършен женствен вид за да служи достойно на нацията и шофьорите на автомагистрала Тракия...
10
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е БЪЛГАРИЯ! На който не му харесва да си събира парцалите и да изчезва! 500 години стигат!
9
1
 
15
 
! Отговори
Даниел преди 8 години
Тия в Кърджали, Хасково и Смолян, като искат новини на турски, да се обърнат към ДПС - да си им изградят транслатори и всичкото оборудване. Ако не им изнася - да научат български. Аз не съм длъжен да плащам, понеже някой шебек се прави на интересен и не ще да научи и да говори български. Като не се чувства БГ гражданин, ГКПП-то е близо, да минава и да не се връща.
8
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да се спрат всички излъчвания /радио и телевизия/,които не са на български език! Да не би в Турция да излъчват на кюрдски /при над 2млн.кюрди/ или друг език?
7
2
 
20
 
! Отговори
СТИГА! преди 8 години
СЕГА ЩЕ ИСКАТ НОВИНИ,УТРЕ -ЦЯЛА ТЕЛЕВИЗИЯ И НАКРАЯ -ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ КЪМ ТУРЦИЯ!СТИГА ОТСТЪПКИ НА ТУРЦИТЕ И !КАТО НЕ ГОВОРЯТ НА БЪЛГАРСКИ -ДА НАПУСНАТ БЪЛГАРИЯ!В БЪЛГАРИЯ -БЪЛГАРСКИЯТ ЕЗИК Е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН!
6
1
 
18
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Скоро ще трябва да се вземат персонални мерки срещу наглите родоотстъпници!
5
0
 
5
 
! Отговори
?!? преди 8 години
Тая,да каже каво ще мине заедно с новия лиценз ,след като твърди ,че и сега имат и могат да излъчват? И по важното е съдаржанивто кой и с кава цел ще го подготвя ,знаем че медиите имат голямо влияние.И тая може ли да гарантира ,че с майчения език няма да минат и политочески демагогии от Екзакният.
4
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този шушляк мога ли да поканя на една среща на четири очи?
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Янкулооооооов, продажник долен, колко облажи от агента "Павел"??? Продажна душа си ти.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мдаа, Янкулов си е казал, гледай другите как се облажиха, само аз взимам едни ( примерно ) 1000лв заплата и карам стария опел. Сега ми се е паднало, давай да вземам парите, а то така или иначе има новини на турски и гражданите не протестират, защо да няма и програма на турски по радиото. Хем чиста съвест, хем милиони в банката.На кого се пада отговорността за тази нелепост ?На нас - че не сме го изритали и да не казвам още какво, че ще ми изтрият коментара...
1
1
 
19
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Тези от региона знаят ли какво са къси и средни вълни?