БНР и сега излъчва на турски, отсече Янкулов

Радио Кърджали щяло да обедини хората в региона
59
БНР и сега излъчва на турски, отсече Янкулов
Снимка: Булфото, архив

БНР и сега притежава лиценз за излъчване в района на Кърджали, Смолян и Хасково има и програма на турски, а целта за искането на нов лиценз от СЕМ е да бъде изработена нова програма, която да покрива трите региона.

Това обясни директорът на Националното радио Радослав Янкулов по bTV. СЕМ вчера отложи издаването на лиценз на БНР, защото не беше в пълния си състав. Заседанието на регулатора беше съпроводено от протест на ВМРО пред сградата на съвета.

Още по темата

"И в момента има излъчване на такава програма. Съдържанието е ясно и ще бъде същото, което се излъчва и сега и няма да има нищо ново, сменят се честотите на вълните", потвърди и председателят на СЕМ Георги Лозанов.

Според него с лицензите, които има в момента, БНР може да излъчва в Кърджали, но въпросът е да се създаде концепция за регионалната програма, която ще се фокусира върху проблематиката на района.

"Програмата е насочена към българските турци и това е тяхно право", отсече той. Идеята е програмата отначало да бъде тричасова, и да се излъчва в Кърджали, Хасково и Смолян, а според националистите това е предпоставка за сепаратизъм.

И тази сутрин евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки защити тезата, че подобно радио ще отвори врата за сепаратистки прояви, като допълни, че е безумие с български пари, на българска територия, да се създава турско радио.

"Българското радио не се чува на 100 км от границата, а кючеци, гюбеци и какви ли не маанета", каза още той.

"Разделяте хората", обвини Джамбазки, а Янкулов му отговори: "Обединение правим, обединение", като посочи, че от 24 часа програма 18 ще са за "Хоризонт", 3 часа ще са с местна програма с теми от Кърджали и региона и 3 часа ще са програма на турската редакция на радиото с концерти, разговори със слушатели и дискусии, свързани с техни писма.

По думите разпръскването ще е за област Кърджали, а вълните ще достигат до някои села в Смолян и Хасково.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно това е част от сделката за формирането на коалиция БОСТАН
38
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БНР се финансира от държавата България и не е нормално да излъчва на какъвто и да е чужд език.
37
3
 
9
 
! Отговори
До 45 преди 8 години
Ми слушай си това радио от Комотини 24/7, щом ти харесва.Освен това, с който и да е радиоприемник може да си слушаш която и да е турска радиостанция!Кой ти пречи бе, нахалник?!?Тук става дума за Българско Национално Радио.Ако се чувстваш турчин, какво общо имаш с Българско Национално и т.н... омешай се с турците и си стой там.Що не идеш да настояваш радио Анкара да излъчва прогама на Български или на Кюрнски или на Арменски?!500 г избивахте този народ, а сега имате наглостта и за претенции
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
OK TOGAVA SHTOM NE ISKATE 3 CHASA DA IZLU4VATE TURSKI PO bnr TOGAVA SHTE PUSNEM 24 CH CHASTNO RADIO KAKTO V MOMENTA IMA V komotini NA TURSKI EZIK KOETO SIGNAL SE ULAVQ V MOMENTA I V kARJALI
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои хора ще обедини БНР се питам само турското население което ще си готви пъклените планове против държавата и докато се усетят нашите наивни политици те вече ще са сторили белите в държавата,на такива приказки вяра да няма човек.Кого ще обедини БНР когато се говори на турски Турция с българските мюсолмани ли,всички турци в региона ли кой.То бива глупости ама чак толкова да не вярва човек
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РаяShte slushash oshte kak i az iskam ot danucite koito plashtam v tazi darjava da se vazpolzvam i az i vmejdu drugoto ne sum emigrant a korenqk ot nad 500 god v BG
33
2
 
3
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Държавните медии са афтентичността на една държава,облика и културата ,ако се вмъкнат и джигитайски става гювеч с диня.В България ми се слуша само българска реч,български песни ако искам да слушам,турски или др.език щях да напусна страната и да отида в Турция,в Англия или Германия.Никъде го няма другаде този език.Немски,Англииски и руски се говори по цял свят ,но българският е уникален и който иска да живее тук да го научи както знае майченият си език.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БНР и сега излъчва на турски, отсече ЯнкуловРадио Кърджали щяло да обедини хората в регионаИ какво му е националното на националното радио, като загърбва Българския език?Тоя или не е наясно къде се намира или е прекалено нагъл, за да си върти далавери на гърба на народа.Но при всички случаи е вреден за България и българите. Факт е, че сле появата му в Радиото, от няколко месеца то не работи като хората и прилича на разбунен кошер.Няма ли кой да му бие шута от там и да мирнем от него?
31
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Янкулов , и Лозанов се държат не национално отговорно. Аман от предатели!
30
2
 
5
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Разликата между това в Турция да има кюрдски канал и това в България да има на турски е огромна,защото езиците на двете държави не се различават кой знае колко,докато при нас е др.Християнска държава със собсвена писменост и духовнос да вмъкне чужд език и то на поробителя си е най малко подигравка.Арабските държави имат близка култура и близка писменост и реч,ние сме по различни и не мисля че имаме нужда в национален ефир да ни се натрапват чужди езици,който иска да остане в страната да знае е
29
1
 
9
 
! Отговори
Милана преди 8 години
Джамбаски е супер,много го харесвам този човек,направо в 10-тката удря.Ама толкова е прав колкото Земята се върти около оста си.Етнически мир ще има тогава когато мюсолманското население разбере че са част от българският народ и престанат да се цепят и делят от нацията.Руснаци,англичани,германци говорят езика ни ,учат в наши училища,живеят работят само тези все обидени ,все ощетени все се делят и защо ли защот не искат да се вградят в стопанския и духовен живот на страната.Тогава защо ние да с
28
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Арест за пловдивския кмет Иван Тотев? Изплуват скандални обществени поръчки за 60 млн. лв.Разследването стига до Брюксел. ГЕРБ рискува да се дискредитира, ако издигне пак спорния градоначалник
27
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички предавания които са с език различен от българския не могат да бъдат в национални телевизии и радиа.
26
1
 
23
 
! Отговори
Християнин преди 8 години
Тук е България. Нито Кюрди, нито турци, нито американци ме вълнуват.
25
9
 
2
 
! Отговори
До 11 преди 8 години
Искам да отбележа че кюрдското население наТурция е над15 милиона и също така че и има канал който се излъчва напълно на кюрдски ТРТ 6 (ТРТ ШЕШ). Драги ми сънародник, първо се запознай с фактите и чак след това си позволявай да говориш. А между другото този канал е държавна собственост и съществуват доста повече частни регионални кюрдски програми.
24
0
 
8
 
! Отговори
Християнин преди 8 години
Обърнете внимание кои милеят за нашия роден език. Единствено Джамбазки и Елена Ваташка . Дано народът го е осъзнал
23
0
 
14
 
! Отговори
Крум преди 8 години
В България има само един официален език БЪЛГАРСКИ. Всеки гражданин е свободен да изучава и да говори с познати на какъвто си иска език. Нормално е да разделяш хората в една държава на свой граждани и чужденци. Кой каква религия изповядва няма връзка с националната принадлежност. Изказвания като български турчин ми звучат като палестински израелец или американски руснак. Не може да гражданин на една държава и да твърдиш че майчиния ти език е друг. Изключение е когато си емигрирал.
22
0
 
9
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Като не се чувстват освободени в коя държава живеят,не живеят ли в свободна България с останалите граждани на държавата,не учат ли свободно,не се ли движат свободно в странат и в чужбина не правят ли това което правят всички,ако те си слагат бариери самите турци причината е в тях а не в остналата част от нацията,какво значи свободни ,каквото искат да им се дава и кой да им го дава ние българите ли ,кага ще живеем като бели хора от такива които имат големи притенции а нищо не правят за държавата.
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нацията е едно цяло когато всичко се прави общо за цялата нация,а не да си говори всеки на езика и да се агитират,сега пари и за преводачи ли ще се дават,по лесно е и икономично всички да си говорят на български ,да си агетират на български,да е чисто ,разбираемо,а не скрито и подмолно.Направо съм бясна на такива директори и *** които не са за това място.Ако Бойко лансира тази идея да си ходи ,неможе да е против нацията ,трябва да е обединител а не дискриминатор и разединител.Един закон не
20
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви турци в Смолян бе,вие нормални ли сте!???!!