Морето завря от медузи на юг от Бургас

Рискове, макар и минимални, има за децата и хора с алергии
19 авг 2015 13:27, Анисия Иванова
14
Морето завря от медузи на юг от Бургас
Снимка: архив Булфото

Нашествие на медузи се наблюдава по южното ни Черноморие. В момента е размножителният им период, но експертите отбелязват, че тази година медузите на брега са повече от обичайното.

Навътре в морето техният брой е още по-голям и опитните плувци редовно се срещат с тях.

В късния следобед, когато започне да духа източният бриз, медузите излизат и на брега. Тогава и най-често къпещите се в морето на плиткото се оплакват от опарвания, съобщава Нова телевизия.

В такива случаи трябва веднага да излезем от водата и да се напръскаме с хладка вода, но не солена. Може да третираме нараненото място и с киселина, като оцет, например, съветват специалистите.

Те успокояват, че медузите, които се срещат в Черно море, не са смъртоносни. Рискове, макар и минимални, има за децата и хората с алергии.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
3
 
! Отговори
мм от Ахтопол преди 8 години
дрън-дрън , че пляс
9
3
 
5
 
! Отговори
Аглика преди 8 години
Това е МОРЕ!!!Какво искате да плува в него зайци ,мечки?Може и да има някъде зайци и мечки,но в Черно море основните живи същества са медузи,цаца рапани,тук там някоя скарида...За съжаление друго не вирее.
8
1
 
8
 
! Отговори
Рачо преди 8 години
До анонимен: Чакай де, още не е станало следобед да излязат да се разходят по брега :))
7
3
 
27
 
! Отговори
океанолог преди 8 години
Този вид медузи се хранят основно с "кафеви акули". Както е известно количествата "кафеви акули" по родното черноморие е неизброимо. Тово е довело съответно да бум на популацията от медузи.Курортисти разказват, че собствената им "кафява акула" пусната сутринта в тоалетната ги изпреварвала и ги чакала като верен домашен любимец на плажа.
6
3
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Живея в Черноморец. Вчера бях на плаж тук, днес преди обед на къмпинг Градина, а в момента съм на плаж в Созопол на Харманите. Много държа да разбера къде са тези медузи, че нещо дори една не мога да засека. Може и да има някоя, ама ''завря'' малко прекалено ми се струва. Поредното тъпо гръмко заглавие.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като искат туристи-местните гамени вместо да си човъркат по носовете да пуснат мрежите и да изловят медузите-от тях става чедесен метан
4
2
 
43
 
! Отговори
Minka преди 8 години
Отивам на море! Искам да видя как медузите излзат на брега!!!
3
1
 
21
 
! Отговори
мда преди 8 години
това лято се гмурках край Созопол и учудващо за мен медузите бяха много красиви. Когато ги гледаш от дълбокото полупрозрачни плуващи спокойно и по цялата им ширина със синьо ръбче:) Не ги харесвам но тогава ми се сториха красиви..
2
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идват да си похапнат малко....такова, нали се сещате.
1
9
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Рисковете са предимно за безмозъчните ви журналистически тикви, пълни с мекотели!