След поредния потоп: 40 наводнени къщи в Садово

Блокиран е и транспортният подлез до гарата
22 авг 2015 22:10,
1
След поредния потоп: 40 наводнени къщи в Садово
Снимка: Архив Булфото

Дъждът през последното денонощие наводни 40 къщи в Садово. Десетки дворове и приземни етажи са под вода и в селата Богданица и Чешнигирово. В Садово е блокиран транспортният подлез до гарата, където водата достига три метра, съобщи БНР.

Подлезът се намира в най-ниската част на града и разполага с 3 помпи, от които работи само една. Затова при всеки по-обилен дъжд се стига до затварянето му, каза кметът на Садово Димитър Здравков.

Той обясни, че за съоръжението отговорят от Национална компания "Железопътна инфраструктура", като за проблема са информирани преди няколко месеца, но помпите още не са приведени в изправност.

Тъй като водата няма къде да се оттече с наличната една помпа, а подлезът не може да се отводни, утре ще търсим съдействието на частни фирми, подчерта кметът.

Той допълни, че и през нощта ще продължи отводняването на пострадалите домове. Повечето от семействата се справят сами, а през деня са били подпомогнати от 4 екипа от пожарната от Садово, Асеновград и Пловдив.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: Садовонаводнениекъщи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SHTE VI POMOGNE KRISTALINA --NADIAVAITE SE.PROBLEMA SI E VASH.PRAVITELSTVOTO MISLI ZA INTEGRAZIATA NA EMIGRANTITE I ROMITE,A BALGARITE V MIZIA KUCETA GI IYALI.