15 кг дрога и оръжия къта хижа до Сапарева баня

Марихуана, амфетамини, екстази – от всичко по малко
26 авг 2015 12:07,
10
15 кг дрога и оръжия къта хижа до Сапарева баня
Снимка: архив Impact Press Group

Оръжие и наркотици са открити в хижа покрай Сапарева баня, съобщиха от МВР.

От хижата, стопанисвана от 56-годишен дупничанин са иззети над 15 кг наркотици. От тях 14 са канабис, почти килограм амфетамини, екстази, както и още 1,4 кг вещество с все още неизвестен вид. Иззети са и различни съдове, използвани при производството на синтетична дрога.

Освен наркотиците, полицаите са иззели и 2 ловни пушки, пистолет ''Макаров'' със заличени номера и множество боеприпаси с различен калибър.

Задтржани са двама гости на хижата – 30-годишна жена от София, и 38-годишен мъж от Дупница. Мъжът, известен на полицията, е бил работник в хижата.

И на двамата са повдигнати обвинения и са започнати досъдебни производства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
20
 
! Отговори
s преди 8 години
Затова "облагородяването" на планините с лифтове, паркинг и не знам какви тъпотии, за да може мазните чалгари други убитаци да "ходят на курорт", трябва да бъде моментално прекратено. Планината е място, където нормалните хора се наслаждават и уважават природата. Сега можеш да стрещнеш освен торбички, бирени кенове и *** по джапанки, дето псуват, че лифта или асфалтовия път не ги води до върха.
5
0
 
18
 
! Отговори
1948 преди 8 години
В момента горе е като в Китен.Лифтът постоянно бълва хора, неподготвени дори да минат отсечката от лифта до новата хижа, камо ли нещо повече, а някои даже с джипове и коне ги карат нагоре.Според мен всеки трябва да си знае мястото - като не ти понася ходенето си стой в къщи и гледай "Вертикална граница", но не ще допърпорим с щайгата до Паничище, ще се разплуем на седалката на лифта и докато мигнем сме горе, Ще се нащракаме на Бъбрека, ще се изпикаем на Окото, пък до Сълзата кой ще ти се качва..
4
0
 
15
 
! Отговори
1948 преди 8 години
Да и аз имах добри впечатления от преди години, но явно всичко е в миналото.За съжаление доста от хижите вече се дават на *** и пульо, които нямат никаква идея от хижарство, а си мислят, че това им е Банско или черноморието или както е в случая за такива дейности, което никак не е лишено от смисъл и при по-добро планиране ще работи, но явно изпълнението е било като за 56 годишен дупничанин "познат" на милицията...
3
0
 
21
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Благодаря ти, 1948 ! От тази хижа имам най-добри спомени, но от преди 7-8 год. Значи и туристическите дружества вече са в схемите на бандюгите...
2
0
 
29
 
! Отговори
1948 преди 8 години
Хижата е "Ловна". Наскоро минах на връщане от езерата, този въпросният служител имаше вид на абсолютен клошар, храната не струваше и въобще си личеше, че там не разчитат на туристите... а това че арендатора и служителя са "познати" на милицията нямаше нужда да го пишат, ние това много добре го знаем.
1
1
 
36
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
Що не кажете, коя е хижата - та да не стъпя никога там ! Планинарството беше едно от малкото останали чисти неща...