Румънски светофар бави трафика на Дунав мост

Заради ремонт по моста се минава само в едната лента
26 авг 2015 10:14,
3
Румънски светофар бави трафика на Дунав мост
Снимка: bTV

Румънски светофар бави допълнително преминаването през Дунав мост. През деня уредбата се регулира ръчно и се задейства само от румънска страна, като според преминаващите в повечето случаи се дава предимство на автомобилите, които чакат откъм Гюргево, а не откъм Русе.

Още по темата

В момента по моста се минава само в едната лента, тъй като другата е заета от изграждащо се скеле за смъкване на старата боя с пясъкоструйки.

Предстои пребоядисване и подмяна на страничните мантинели, както и на компрометираните бетонни плочи от румънската страна на моста, съобщи bTV.

Подмяната им ще наложи пълното затваряне на моста за движение както от страна на превозни средства, така и на влаковите композиции, за период от около 8 часа през светлата част на денонощието. Все още датите не са обявени.

Заради ремонта преминаването на Дунав мост се бави средно с около 60 минути. Трафикът се затруднява допълнително заради летния туристически сезон, товаропотокът от камиони и близостта на Букурещ до страната ни.

Точно сега голяма част от румънците се завръщат от отпуски преди началото на учебната година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Стефко преди 8 години
Вчера направих 1 малка ексурзия от Варна до Букурещ. От българска страна чаках около 20мин. преди да тръгнем много бавно, но от румънска даже не чаках.