Мечка подгонила Мехмед, той тичал, но...

...паднал и си счупил гръбнака, роднините му се простиха с него
27 авг 2015 09:07,
89
Мечка подгонила Мехмед, той тичал, но...
Снимка: БНР

Полицаите са открили ясни следи от подхлъзване на стръмния терен, където 21-годишният Мехмед Али бе открит мъртъв, след като четири дни планински спасители, полиция, пожарникари и стотици хора го издирваха.

Предположенията на разследващите са, че той е починал още в събота, в деня, в който се отклонил от родителите си над Белмекен, за да берат боровинки.

Още по темата

Мехмед е починал от счупване на първи гръбначен прешлен. Изключително тежката травма е прекъснала връзката с гръбначния мозък, което е несъвместимо с живота, е заключението на съдебните лекари в Пазарджик след извършване на аутопсия на тялото.

Следи от насилие не са открити по време на съдебномедицинската експертиза. Хората от Света Петка твърдят, че най-вероятно мечка е подгонила младежа, защото на мястото ясно личали огромните стъпки на Мехмед, който тичал, за да избяга от животното, каквито имало много в местността Балабаница.

"Мехмед е бягал с големи крачки в посока, обратна на тази, където са брали боровинки. Това е причината и да не го открием толкова дълго време. В района на река Яденица, където мястото е стръмно и нанадолно, се е спънал и е паднал с голяма сила напред. Ударил се е в дърво и си е счупил врата. Явно непосредствено преди това се е опитал да се хване за клонка, която се е отчупила, защото я открихме в ръката му. Беше паднал по очи", разказа пред "24 часа" кметът на Света Петка Али Тебер.

Стотици роднини, приятели и съселяни изпратиха вчера на гробището на велинградското село 21-годишния Мехмед Али в последния му земен път.

"Всичко е от беднотия. Затова ходим по гората да събираме плодове. Иначе не можем да преживеем. Отиде си едно скромно, кротко дете. Учеше се, работеше, помагаше на родителите си. Майка му и баща му са съсипани от мъка. Остана им само братчето му, което е на 16 г. Как ще преживеят тази трагедия, само те си знаят. Цялото село е потресено от смъртта на Мехмед Али", нареждаха вчера опечалените близки на семейството му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
12
 
76
 
! Отговори
една българка преди 8 години
Балканлиите обичат да събират билки, горски плодове които са екологично чисти и много полезни. Едва ли има някой които да не търси по пазарите тези хора да си купи билка да помогне на здравето, Кой събира тези билки ? Тези боровинки той не ги е брал за себе си, а да ги донесе при вас на пазара *** !! Идете вие да си ги берете нахални и неблагодарни безбожници! Нямате срам !!
13
10
 
22
 
! Отговори
Ники преди 8 години
Да и както го е гонила, аха да го хване и се е отказала .... що за *** пишат подобни глупости!
12
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
...твърдят, че най-вероятно мечка е...
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами освен мечка, друго не се сещам. На някои много им се иска да са извънземни.Да тръгне някой от себеподобните да го причаква там, може, ама едва ли и за какво.
10
8
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като го е гонила мечка и като е паднал, защо няма следи от хапане, дране или каквото и да е оставено от мечката?Не може ли хора да са го гонили?
9
15
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И така ето версията на полицията. Излязла Баба Меца рано сутринта да закусва любимите си боровинки и гледа Махмуд, седнал и й ги къса и ги слага в торба.Вие ако бяхте на мястото на Баба Меца, какво бихте направили.1.Бихте се обадили на тел.112, който и без това постоянно не работи.2.Бихте тръгнали към крадеца да го уплашите.
8
10
 
88
 
! Отговори
българка преди 8 години
До TulskiТулски помаците не са *** и не живеят от помощи плащани от теб и мен. Те не крадят тока който ние плащаме, Те са трудолюбиви хора, работят за насъщния и плащат за всичко. Като ви чета коментарите се чудя от къде толкова злоба в този български народ. Не се ли страхувате от Бога бре хора !!
7
8
 
19
 
! Отговори
МОЛБА преди 8 години
Моля побългарените роми - калайджии да не коментират трагедията , хора , роми , човешки съшества идете и си калайдисвайте тавите не се занимавайте с България
6
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"прекъснала връзката с гръбначния мозък, което е несъвместимо с живота"Абе, като ви чета статиите според мен липсата на мозък, било то и гръбначен е напълно "съвместим" с живота. Вие четете ли изобщо какви дивотии пишете. Май мозъците ви не са съвместими с главите ви.
5
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Логично е мечката да си пази боровинките от посегателство. Все пак за някои те са бизнес, но за Баба Меца са си храна.
4
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боровинките са любима храна на мечките. В гората без оръжие е опасно.
3
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква ли простотия няма да измислите, стига сте се гаврили със смъртта на момчето.Откъде пък я измислите тая мечка сега.
2
13
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВЪПРОС" Защо цяла седмица ни занимават с това...? "Ако само това ти е заниманието ти си много зле, Хората трябва да знаят от къде може да им дойде беля на главата и да знаят да се пазят. Безспорно има мечки в планината, трябва дя знаем да се пазим и да не се движим сами. Нелепа смърт да пази Бог ,Жалко за младото момче.
1
8
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ami ot bednotiq e hodilo momcheto Mehmed razbira se! Ot kef li da hodi?