Галиче тръгна на "предизборно" море

На плажа с кмета им било "чудна работа"
Обновена: 4 сеп 2015 10:17 | 4 сеп 2015 10:16,
35
Галиче тръгна на "предизборно" море
Снимка: Нова телевизия

Тридневна екскурзия до морето. Това обеща, че и изпълни, кметът на Галиче Ценко Чоков. А жителите на врачанското село днес развълнувано се качиха в автобуса и тръгнаха за курорта Златни пясъци, където ще прекарат три дни за сметка на градоначалника.

Хората твърдят, че кметът не е искал от тях нищо в замяна на безплатната екскурзия и никой не е събирал личните им карти и не е записвал данните им.

Още по темата

"Независимо от коя партия сме той ни кара всички на море. Уважава ни всичките. А преди той да стане кмет, тука е било само кражби. А сега няма. Той работи денонощно, кара трактори, жъне, оре", защитава го пламенно пътничка от автобуса. Според нея, защото е много работлив, кметът има пари да плати почивката на морето на всички хора.

Хората твърдят, че ще гласуват за този, когото харесват, като не крият обаче, че именно Чоков им е на сърце, защото работил за доброто на селото и бил весел човек. А ако друг заеме поста му, щял да гледа само себе си и да не им обръща внимание. 

Общо около 200 души от Галиче трябва да отидат до Златни пясъци на разноски на кмета. Това не е и първата екскурзия, организирана от Ценко Чоков за живеещите в селото. Преди седмица той обясни пред Нова телевизия, че ще плати за почивката на хората с лични пари.

"Ще излезе по 30-40 лева на човек", твърди той, въпреки че се очаква хората от селото да прекарат на морския бряг три дни. 

Екскурзиантите са категорични: "На море с кмета е весело – пеене, вицове, "чудна работа". А след екскурзията, когато идвало време за избори, кметът им казвал само: Гласувайте по съвест!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами браво на човека. И той краде, но поне свърши и нещо полезно - помогна на бедните да видят морето.А останалите кметове - просто само крадат.
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тея хора как може да са толкова прости. а цацата да се самосезира как може един кмет да плати почивката на 200 човека с една месечна заплата от около 1000 лева. и не беше ли копуването и продаването на гласове престапление или само за парламентарните избори?
25
0
 
7
 
! Отговори
Сократис преди 8 години
Гледах тази сутрин репортажа на "Нова" и уж наивните а в същност провокативни въпроси на ухилената млада репортерка на която не и харесваха откровените отговори на хората в автобуса и продължаваше да рови за сензация...Една жена и каза,че и преди кмета ги е водил на почивка и това няма общо с изборите.На море се ходи през лятото а не ноември след въпросните избори,но журналистката продължаваше упорито разпита и стигна до въпроса-"А какво носите в багажа,какво има в тези чанти"...Без коментар!
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЕТО ТАКА СЕ КУПУВА КМЕТСКИ СТОЛ БАЦЕ.
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продадохте се за 3 дена на морето ли бе лай*а ?!?
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той кмета ще си избие парите от някой проект-не го мислете. Важното е хората да са доволни.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е и аз да бях от това село щях да гласувам за този човек. Ама бил мутра, нам си кво си, хич не ми пука, ако няма кражби и ако е мирно селото. Така като чета в Галиче, например, автомобилни гонки са невъзможни май.
20
3
 
6
 
! Отговори
до 19 преди 8 години
Сидеров президент, Чоков премиер = Благоденстваща и независима България.
19
3
 
7
 
! Отговори
Диана преди 8 години
Много тенденциозно го пишете..защо ли? Хората от Галиче са доволни от кмета си и го избират вече няколко мандата, не защото ги води някъде за 2-3 дни,а защото през останалите 362-363 дни се грижи за тях. Включително и като набие на селсктия мегдан крадеца,а не стои да чака полицията "да си свърши работата",а оня през това време да продължава да обира старците,помните ли го този случай. Май някой ГЕРБаджия или БСПар го е яд,че и от тази община не могат да крадат...затова ли търсите под вола теле?
18
0
 
1
 
! Отговори
бивш-ром преди 8 години
жалки малки продажни душици,и они мечтая да станат като европейците с висок стандарт на живот,никога няма да я бъде жалки душици...
17
6
 
1
 
! Отговори
ФЕС преди 8 години
Ето за какво се използват 16-те милиарда! Още ли ще ги търпим тези в София?!?!
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чоков президент!
15
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук някой софиянци пишат глупости. Я се поинтересувайте колко пъти Ценко Чоков е кмет на Галиче и защо го избират.
14
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е*ати жалката история е всичко тук! Добре, че са тея избори, че по-голяма част от хората да видят и те нещо хубаво. Нещастници! Да правят добро за хората през цялото време
13
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунизма в Галиче победи. Като се погрижиш за народа всичко става друго. Особено га е свикнал на глад и мизерия..
12
0
 
3
 
! Отговори
Северозападняк преди 8 години
Ееееееех "днес" ти си пустиняк.Ако малко сте суеверни във вашата редакция не ще си лягате спокойни!Триете ме, защото казвам истината, а оня дето пита защо не са гръмнали кмета до сега стои.Благославям Ви!!!
11
0
 
1
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 8 години
Ахмеддогановите роми ни водят на пазар в анадола и после тука ни прават скари с кибапчита и бири.
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селяния до шия :)
9
0
 
20
 
! Отговори
Случаен преди 8 години
Ценко Чоков не е глупаво момче. При добра организация през септември за около 12 лева на човек се намира нощувка в двузвезден хотел, та било то и в Златни пясъци, а особено пък ако имаш приятел хотелиер, платиш веднага и в брой и му напълниш половината легла (един автобус хора не е за изпускане). При това хората са от село, не са вандали и не трошат инвентара. Така почивката на хората излиза наистина евтино, защото им се поема пътя и нощувките, а те трябва да имат джобни за престоя в курорта.
8
0
 
12
 
! Отговори
Мис Марпъл преди 8 години
Защо да не отидат хората на море, а някои от тях и за първи път? Нека и те да видят какви магистрали и какви хотели си имаме вече? Впрочем в чий хотел ще отседнат край морето?