Моля Ви, грижете се за кучето... Да сте живи и здрави!

Варненец изостави кучето си вързано за дърво с бележка
4 сеп 2015 07:42,
36
Моля Ви, грижете се за кучето... Да сте живи и здрави!
Снимка: flickr

Безсърдечен собственик опита да се отърве от кучето си, като го върза за дърво в Морската градина на Варна, алармираха защитници на животните в социалните мрежи.

Близо до паркинга на ресторант "Хоризонт" животното било оставено без вода и храна, коментираха приятели на животните, възмутени от несъобразителността и бездушието на стопанина.

За оставената от него бележка, на която пише "Моля Ви, грижете се за кучето. Баща – дакел, женско, кастрирано. Да сте живи и здрави", хората смятат, че е жалък опит измиване на ръцете и успокояван на съвестта, като прехвърля грижите на други.

Животното веднага било освободено и е побягнало в неизвестна посока в парка. Някои предполагат, че вярното животинче ще се върне отново в дома на безсърдечния си стопанин и сагата може да се повтори отново.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
9
 
! Отговори
Да преди 8 години
Разбирам, че човек може да изпадне в ситуация да не може да полага грижи за домашния си любимец.Обаче не е този начинът да се отърве от него.Във Варна пък специално има организации, които биха съдействали за намиране на дом, дори и приемен като за начало.Просто е трябвало да се свърже с тях собственика и да помоли за помощ, а не да зарязва горкото куче в жегите без вода поне, вързано за дърво.Другото, което не разбирам е как така хората намерили и освободили кучето са го оставили да избяга...
24
1
 
6
 
! Отговори
Мурихей преди 8 години
И какво се оказва ,че хората са най големите пумяри,разбирам не всеки изпада в недоимък но животинката би се радвала и на филия хляб и на ТЕБ идот мръсен
23
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименВижте,крайностите в отношението към даден въпрос са силен индикатор,че нещо не е баш таман в психиката на даден индивид,а да се поставя човек по-долу от куче,хептен не са наред нещата.В повечето случаи хората запълват някаква емоционална празнота,приемайки животно като член на семейството.Отношението към животните на един фермер,напр.,е различно,там няма как да има лигавене с по-низшите бозайници.Кучето е пазач,котката лови мишки,сладкото зайче е за месе,маникюр не им правят
22
1
 
10
 
! Отговори
1 преди 8 години
Виждала съм и много старо пуделче, изхвърлено навън, за да умре там само, вместо в дома на стопаните му. По грижите, които някои хората полагат за кучетата си, може да се прави сметка за това що за родители са или ще бъдат.
21
0
 
12
 
! Отговори
65 преди 8 години
Преди 3-4 год. мои познати намериха куче бебе лабрадор,пред вратата си,завито в одеало.Също като дете.В бележката пишеше ,че само то е останало непродадено,а отиват в чужбина и с молбата да го обичат и гледат.Дъщеря им,,полудя'' за това куче.То не бе обич .то не бе любов.Като писано яйце го гледат.Замина тя в Щатите-кучето в депресия.Сега си говорят по скайпапа-т.е. тя говори ,а той лае.Родила го мама *** на смет,ама с късмет!
20
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 23:Това че сме способни да "оревем света за едно псе" показва какви хора сме.Начинът по който се отнасяш с животните е силен индикатор за начина по който се отнасяш с хората.А хора като теб не са не едно ниво с куче. Те са по-надолу от кучето. Защото точно те са тези, които в интернет са силни и философстват по всяка тема, а на улицата подминават човек в беда.
19
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не го е вързал пред някоя кожарска работилница.
18
12
 
5
 
! Отговори
Деян преди 8 години
Хайде пак оревахте света за едно псе, хора умират сами по къщите си и болници от некадърност и безочие, бездомници колко щеш, а приоритета ви са кучетата. От къде знаете какво се е случило с човека? Веднага го оплюхте, представете си че влиза в болница за дълго време и няма роднини. И не ми сравнявайте ЧОВЕК с куче. Ако вие сте на едно ниво, аз не съм ! Много здраве !
17
0
 
8
 
! Отговори
Зизи преди 8 години
Трябвало е да се позвъни на някоя организация занимаваща се със животни,това е по-добрият вариянт ако е нямало желаещи да го вземат у дома.Жалко че не е написано името на кучето така то ще се приспособи по-лесно към новите условия и хората около него.Огромен стрес е за животното да бъде пуснато на свобода кокато е гледано в домашни условия
16
0
 
9
 
! Отговори
Симана преди 8 години
С добри намерения е бил ,щом не го е пуснал да се скита ,а да попадне в грижовни и обичливи хора,но ние както винаги пак излязохме *** и го пуснахме да страда като мислим ,че му правим добро като го пускаме на свобода.Това е голям град и неприятностите за кучето са много,не е гора да го оставиш като мечка да си търси препитание и хралупа,това е домашно животно и то е научено на определени навици и обгрижване.Жалко че пак така първично и критично се отнасяме към подобен случей.
15
0
 
15
 
! Отговори
Рая преди 8 години
Немога да повярвам ,че сме затъпяли толкава.Простое ,човека има финансови затруднения преценил е че да го мъчи в къщи е излищно и се е надявал човек който обича животните ще продължи неговото дело,а след като няма желаещи,кучешките организации е трябвало да го приберат и да го предложат за осиновяване.Нищо сложно,но не и да го пуснат на свобода,така му причиняват хиляди беди,глад,невъзможност да се пази от коли което е характерно за домашните любимци или пък да бъде отровено и убито.Тъжно
14
5
 
12
 
! Отговори
nn преди 8 години
Все едно да му се роди дете и да го остави вързано за дърво с такава бележка!
13
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кучето е огромна отговорност. То е като дете. За това въпреки, че винаги съм ги харесвал и бих искал да отглеждам, се спирам.
12
25
 
3
 
! Отговори
Баба Гица преди 8 години
Евтаназия на кучето и солена глоба на собственика и проблема се решава!
11
16
 
21
 
! Отговори
Аз преди 8 години
А бе всеки ден десетки майки си изоставят децата, всеки божи ден в България! А пък вие за едно куче решихте да напишете статия!!! В България за кучетата се полагат повече грижи отколкото за децата.
10
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето това е то бг природозащитник. *** до доказване на противното. Защо бе драги ми живтонолюбци не го прибрахте у вас? Защо го пуснахте на свобода? Заради такава *** както вас има бездомни кучета които ядат професори. Не ви ли е срам поне малко бе?
9
0
 
41
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Аз само не разбрах защо е било пуснато на свобода, след като е било намерено от организация за защита на животните.Хубаво, че е кастрирано. Човека се е охарчил едно време за това, но защо са оставили кучето сега да се скита безпризорно?
8
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А защо защитниците не прибраха нежелания от никой ***, а го пуснаха обратно на свобода стане безпризорен и да хапе възрасни хора и деца?
7
2
 
5
 
! Отговори
Куче преди 8 години
До Анонимен 6Че защо не го е вземала държавата когато е било под носа и :)
6
27
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Единствената държава може би във Европа където е пълно със пумияри на всеки ъгъл някои от които опасно агресивни ! Кога ще се внесе закон да няма кучета в градовете ?! Градовете са за хората не за диви зверове .!