За пореден път обгазиха Русе

Заводът за автомобилни части "Монтюпе" бълва отрова
23
За пореден път обгазиха Русе
Снимка: Булфото, архив

Тази нощ русенци бяха подложени на поредното замърсяване на въздуха, а от Регионалната екоинспекция вече са локализирали единия от източниците на замърсяване - френския завод за автомобилни части "Монтюпе", съобщи БНР

В понеделник от 20.00 часа до ранните часове на днешния ден продължи обгазяването на града с неприятни миризми, а на горещия телефон на екоинспекцията са подадени 53 сигнала от различни точки на населеното място.

Според данните, подавани от гражданите, еколозите са стигнали до извода, че става дума за два източника на замърсяване.

Единият източник сме го локализирали, а за другия източник в момента три екипа извършват проверки, за да конкретизират кой е той. Имаме съмнения, но трябва да го докажем, каза директорът на Регионалната инспекция по околна среда инж. Лилия Атанасова и допълни, че още снощи е било видно как единият от комините на завод "Монтюпе" изпуска мощно вредни емисии.

Миналата седмица същата фирма получи наказателно постановление за 35 000 лева заради това, че неправомерно е увеличила дебита си. Всичко това е докладвано в Министерството на околната среда и водите.

Коктейлът от химически съединения, които русенци са принудени да дишат от няколко години насам, включва диметилетиламин, въглеводороди, феноли, формалдехиди и други вредни за здравето вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още по темата: заводобгазяванеРусе
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдаващ преди 8 години
До Анонимен (15)Може ли да обясниш що е то "червен капиталист"? Нещо като дървено желязо или суха вода?Да, 11-ти, (с многото плюсове и нито един минус) - ще бъдем от 4-ия, и от 5-тия свят, защото 26 години рушим и оставяме някой отвън да ни "оправя". Съсипахме си нашите заводи, нашето селско стопанство и нашата армия и сега си имаме чужди. Това ти го е казал 13-ти, но незнайно защо пък той има куп минуси. Ей това сме българите...
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
При герб е така, свиквайте. Както ви каза банкянския толуп - КАКВОТО НАРЕДЯТ ГОЛЕМИТЕ НАЧАЛНИЦИ ...
14
0
 
3
 
! Отговори
оли ман преди 8 години
До Френският посланикМАН, а тези които ИСКАТ ДА ЖИВЕЯТ В РУСЕ какво да правим?!?! е отговор не искам защото си ...
13
0
 
3
 
! Отговори
Русенец преди 8 години
Тук някакви смешници всезнайковци се изказват неподготвени по темата. Сутрин имаше мъгла от хлор и децата дишаха през марли защото майките им казват че днес има хлор. Всичко това с мълчанието на държавата (режима) и никаква намеса. Хората излязоха и протестираха когато това беше забранено със закон и немислимо за времето си. А тук сте се скрили някакви мишки зад мониторите - клавиатурни нинджи ми обяснявате какви били дисидентите тогава.
12
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русииии, кой искате да ви върже гащите. Я се вдигнете всичките, и млади и стари, блокирайте завода, изпотрошете прозорците, разбийте няколко глави, за да разберат че така не става."Дисидентите" от преди 25 години си свършиха тяхната работа. И не те сринаха държавата. Сегашните червени капиталисти и техните бащи свършиха това.
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Елате в Петрич да видите как ни обгазяват всяка вечер, като горят автомобилни гуми.Невъзможно е да си отвориш прозорците дори и в най-горещите дни. Никой не взима отношение, нито полиция, нито пожарна. Дишаме канцерогенния въздух и се тровим.
10
12
 
14
 
! Отговори
Иронията на съдбата преди 8 години
"Историята винаги се повтаря но като фарс!" - Карл Маркс.Къде са "дисидентите", които преди 25 години стачкуваха срещу обгазяването на Русе от завода в Румъния? Тяхната цел нали беше екологията?Не, драги ми Смехурко, никога целта не им е била екологията. Целта им беше да сринат източните държави, да им унищожат заводите, и на тяхно място Запада да си намъкне собствените производства и да продава собствените си стоки.Комунизма си отиде, кашляйте и боледувайте спокойно, деца!
9
0
 
19
 
! Отговори
1980 година преди 8 години
Връщат се кошмарите от Верахим Румъния! Тези мръсни производства дойдоха тук, за да ни дадат работни места за сметка на вредния въздух! БЛАГОДАРИМ!!! Честито на Инвеститор 1 за 2007 година. Гадове!
8
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е за какво мислите франсетата са изнесли завода извън Франция? Много ясно че ще ви обгазават.
7
11
 
10
 
! Отговори
Френският посланик преди 8 години
Ало, ако на някой не му харесва френският завод и не желае да диша миризми, да се маха от ЕС и да емигрира в Русия!
6
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русенци да отидат и да се помолят на бате им Бойко. Ще ги накока едно хубаво, ще им се скара и по живо по здраво.
5
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този завод трябва да бъде затворен незабавно! Това не е за първи път!
4
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русииии... или черниии...
3
12
 
9
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 8 години
Трябва да се вземат незабавни мерки и да се помогне на съседите ни ! А, извинявам се то било Русе ...не го прочетох добре .....Е какво пак викате какво недоволствате ? Малко дим и голяма работа станало ! Я се стегнете малко и спрете да мрънкате !
2
2
 
30
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
То с туй...обгазяване на Русе,запона и нашият дисидетско...криминален ПРЕХОД на времето.Трябва в Русе да изградят...МЕМОРИАЛ на ОБГАЗЯВАНЕТО,където всички,постоталитарни партийки и захлебилите се от...прехода,даполагат...венци.
1
0
 
49
 
! Отговори
Момо преди 8 години
35 000лв.?!Това шега ли е?Този френски завод във Франция щяха да го объснат поне с няколко стотин хилпди евро като първо предупреждение, а после щяха да започнат с милионите.На тях им е в пъти по-лесно да платят смешните глоби, които са една директорска заплата във Франция, отколкото да инвестират десетки милиони в екологията.