Есента идва – захладнява, пък и ще почне да превалява

Максималните температури ще а в доста широки граници
20 сеп 2015 13:25,
3
Есента идва – захладнява, пък и ще почне да превалява
Снимка: архив, Булфото

През нощта над източната половина от страната времето ще бъде предимно ясно и тихо. Над Западна България облачността ще се увеличава и вплътнява и до сутринта на отделни места в югозападните райони слабо ще превали, съобщиха синоптиците от БАН.

Минимални температури между 14 и 19 градуса. Утре над Западна и Централна България облачността ще е значителна и на места, главно в югозападната част от страната, ще има краткотрайни валежи с гръмотевици.

Над Източна България на места сутринта ще има краткотрайна мъгла, но около обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт.

Дневните температури ще се понижат още и максималните ще бъдат от 22 градуса в западните райони до 29 градуса на места в Източна България.

Над планините ще има значителна облачност и на много места ще превалява краткотраен дъжд с гръмотевици. Условия за по-значителни валежи има в масивите от Югозападна България. Ще духа до умерен в ниските части североизточен, а по билата югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

По Черноморието в сутрешните часове ще има ниска слоеста облачност, на места и краткотрайна мъгла, но около обяд ще се установи предимно слънчево време. Ще се появи до умерен североизточен вятър. Максимални температури 25-26 градуса. Температурата на морската вода е 22-24 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно пишещите тук са много млади - да са живи и здрави, щом не знаят, че такива климатични аномалии са нещо обичайно за нашите географски ширини. Ще дам няколко примера - през 1993 г. температурите през януари в София стигнаха 21 гр., а в Плевен - 24. През 1986г. през почти целия септември температурите в цялата страна не паднаха под 30 гр. През 91-а и 93-аг. през октомври беше над 30 гр., през 2010-та към края на ноември стигнаха около 25 гр. и т.н.
2
4
 
10
 
! Отговори
5555 преди 8 години
Да, определено тази година жегите са в повече и те винаги се случват, както дори и в момента. Затова пък валежите винаги са въпросителна. Тази година това в София е кошмар, в момента е по-топло от Пловдив и Пазарджик. Верно не е наред нещо!
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хахахахаах колко сте жалки колко ще трае това захлаждане пак 1 седмица и после пак над 30 градуса другата седмица тази година не е наред времето ще видим зимата как ще е