Край на търсенето: Вълчицата беглец хвана гората

Животното е безобидно и не е заплаха за хората, твърдят от зоопарка
22 сеп 2015 07:41,
20
Край на търсенето: Вълчицата беглец хвана гората
Снимка: "Труд"

На втория ден след изчезването на вълчицата от клетката й в благоевградския зоопарк специалистите решиха да спрат и издирването й. 8-месечното животно обикаля някъде в района, но ръководството на зоопарка реши, че то не е опасно за хората и отвори входа за посетители, съобщи ”Труд”.

Още по темата
Докато медиите снимаха празната клетка, вълчицата се появи пред тях. Журналистите хукнаха с камери и апарати, но тя се уплаши и избяга в посока на горната ограда на зоопарка, която води към ромската махала и пътя за местността Кръста.

Оказа се, че там има дупка в оградата. Животното избяга през нея и се скри в близката гора.

От зоологическата градина се надяват хищникът сам да се прибере в клетката си. В момента клетката е отворена, а вътре е поставена храна за примамка. Направена е и дупка в оградата на клетката с надеждата, че вълчицата ще се прибере, като огладнее. Другите два вълка са затворени в отделно помещение.

“Видяхме вълчицата няколко пъти, 2-3 пъти не успяхме да изстреляме стреличка. Сега сме отворили вратата на клетката, сложили сме храна, направили сме дупка на горното заграждение”, каза директорът на зоопарка Крум Попниколов. Според него животното е избягало, като е прескочило оградата, въпреки че тя е висока 3,5 метра.

Според Попниколов животното е безобидно и няма никаква заплаха за хората. “Това е социално животно, което е израснало пред погледите на деца, на хора, не е агресивно. Минало е всякакви ветеринарно-медицински контроли с необходимите инжекции и ваксини”, казаха от зоопарка.

Ако вълкът не се прибере сам, издирването ще бъде подновено, казаха от охраната на зоопарка.

Вълчицата е на 8 месеца, но наш екип, който я зърна и снима, се увери, че е голяма колкото пораснала немска овчарка.
Някои от посетителите на зоопарка си тръгнаха, щом научиха, че вълчицата е на свобода. Повечето граждани спокойно продължиха разходката си.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вълчицата е била жадна. Слънцето напича ужасно и ако водата е недостатъчна и хората ще избягат, за да се напият. Но вълчицата не е толкова дисциплинирана, както някои партийни фенове, за да се върне в клетката обратно.
13
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да повикат оня *** от ловешкия ,дето думна ягуара Лоренцо.Ще стане само на вълчици.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябваше Благоевградската дивизия да се мобилизира и вместо на границата, да търси вълчето!АСлед това, поне един полк да го пази!
11
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вълк отгледан от хора си е чисто куче, така че няма страшно. Вероятно някои от бездомните кучете из града са много по-агресивни и опасни от тази вълчица.
10
2
 
22
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
ДАНО ОЦЕЛЕЕ...АКО НЯКОЙ ОТ ВАС ГО ЗАТВОРЯТ В КЛРТКА ХУБАВО ЛИ ЩЕ МУ Е...ВЪЛЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ В ПЛАНИНАТА НА СВОБОДА...ДАНО СИ НАМЕРИ МЯСТОТО ТАМ...И ДА Е ДАЛЕЧ ОТ НАЙ ЛОШИТЕ ЗВЕРОВЕ НА ЗЕМЯТА..ТОЕСТ ХОРАТА...ДА Е ЖИВА И ЗДРАВА..
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тая история за вълчицата беше глътка свеж въздух. Малко ми напомня на филма "Anchorman". Няма достатъчно такива статии, които да не са тотално отвратителни и банални.
8
1
 
20
 
! Отговори
11 преди 8 години
ГОРКОТО ЖИВОТИНЧЕ,ТО НЕ Е СВИКНАЛО ДА ЖИВЕЕ НА СВОБОДА.ДАНО ОЦЕЛЕЕ!
7
1
 
10
 
! Отговори
faitar преди 8 години
E shtom e trevopasen valk niama strashno a nai vazno I socialen
6
1
 
2
 
! Отговори
KKK преди 8 години
До ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯНАкио беше лъвица, нямаше да е бавят. там вече си има реална опасност, сещаш ли се за Ловеч и гепарда
5
7
 
4
 
! Отговори
ГЕНЕРАЛ ГАДОРЯН преди 8 години
Днес вълчица, утре тигрица! И ко праим? Котараците са много по опасни.
4
3
 
59
 
! Отговори
Гацо Горския преди 8 години
Горката животинка! Хич да не се връща! По-добре смърт на свобода, отколкото живот в клетка!Трябва да се забранят тези тъпашки забавления за *** да разглеждат диви животни в клетки и да ги замерят с пуканки!
3
1
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късметлийка!!! Жива и здрава да е!
2
2
 
28
 
! Отговори
до: 1 преди 8 години
Ти трудов лагер виждал ли си бе??? Нали четеш кой е подплашил животното. Хукнали да го снимат с камерите, все едно интервю ще вземат. Понеже има много специалисти като теб, дето "не са" ***, затова сме на тоя хал...
1
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брейй, и зверовете бягат от журналистите!Глутница мръсни и озверели хиени...пфу!!!