Водният ад в Плевен в кадър

Проливен дъжд и бурен вятър удариха града
26 сеп 2015 09:30, Александър Попов
16

Снимка: Булфото

Проливен дъжд наводни Плевен в късния следобед, а някои от улиците се превърнаха в реки. Силният вятър пък събори дървета, които нанесоха щети на коли и търговски обекти.

Вследствие на бурята на територията на един от моловете в града са се спукали тръби, което предизвикало затварянето му за посетители и клиенти. Наводнени са магазини, а извиращата вода от градските шахти допълнително усложнила обстановката в приземните етажи, съобщава Булфото.

Постъпил е сигнал за 10-минутна градушка с големина на грахово зърно в отделни части на града, която допълнително влошила ситуацията.

Поройният дъжд е наводнил мазета и приземни постройки на частни и обществени сгради. Има много материални щети, особено в ниските части на града, където нивото на водата по улиците достигнало около метър.

Днес се очаква дъждът да продължи, сочат прогнозите на метереолозите.


 


16
Още по темата: Плевенбуря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
добре, че нямаме климата на някои държави, че с тази организация на живота тук, България нямаше да я има. Че вали, вали...ама ако има канализация, масовата сеч я няма и се спазват много правила, това няма да се случи. Все пак вали 30 минути ви ако вали 24 часа, какво правим? Не винете природата, а бай Ганьо, който е общо нарицателно на всички от които зависи такива неща да не се случват. Държавата ни е толкова зле, че не знаят колко язовира имаме а тези които ги има незнаят чия собственост са.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кви молове пък имат то има само един джамконак до гарата,те до вчера нямаха мак доналдс сега пък молове
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама вие продължавате да не виждате, че климата вече не е същият, че човека сам си го прецака и се доведе до тук, че това е само началото на един мн дълъг период от подобни природни промени и аномалии, и че ако не се променят хората, така че да се съобразява с природата и средата в която се намира, загиват, защото планетата няма да спре, докато не се изчисти от негативната енергия във всякаква форма, с която човечеството я пренасища.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Воден ад в Монтана! Новата канализация на кмета Живков се скапа"Където ГЕРБ стъпят трева не никне.Ще ви ИЗДАВЯТ!СКОРО!!
7
0
 
3
 
! Отговори
ХААРП преди 5 години
Много вода се изля, не бях виждал такава буря. Водата падаше както виелицата зимата така вееше водата .във въздуха. Ясно е,че не са чистени шахтите, но е нормално ниската част на града да се наводни защото от високите части се стичаше вода на макс,която се вля в тази,която падаше на място и стана наводнението.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имаше едни времена преди 25 години, когато всеки дъжд не се превръщаше във "воден ад".
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПлевенчанинА колко от шахтите за отводняване са залети с асфалт ? Да като не вали всичко си е нормално но завали ли дъжд е потоп. Това е почти във всеки град на България. Щото се гледа дасе усвоят едни пари без да върши работата както трябва.
4
5
 
11
 
! Отговори
Плевенчанин преди 5 години
Стига с тая политика.Изляха се 40 литра на квадрат само за 15 минути.Все едно някой изливаше бидони с вода.Отделно проблем направи и започналият есенен листопад,особено на кестените,което доведе до запушване на шахтите.Иначе в момента всичко вече е нормално.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плевен да ге
2
3
 
26
 
! Отговори
2 преди 5 години
С парите, които се изливат в София, тя трябваше да е засенчила Париж, Виена и Прага по красота.
1
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми кметът е от герб, какво очаквате? Да сте видели град, където те са взели властта да прокопса? И все някой друг е виновен.....