Водният ад в Плевен в кадър

Проливен дъжд и бурен вятър удариха града
26 сеп 2015 09:30, Александър Попов
16

Снимка: Булфото

Виж други галерии »

Проливен дъжд наводни Плевен в късния следобед, а някои от улиците се превърнаха в реки. Силният вятър пък събори дървета, които нанесоха щети на коли и търговски обекти.

Вследствие на бурята на територията на един от моловете в града са се спукали тръби, което предизвикало затварянето му за посетители и клиенти. Наводнени са магазини, а извиращата вода от градските шахти допълнително усложнила обстановката в приземните етажи, съобщава Булфото.

Постъпил е сигнал за 10-минутна градушка с големина на грахово зърно в отделни части на града, която допълнително влошила ситуацията.

Поройният дъжд е наводнил мазета и приземни постройки на частни и обществени сгради. Има много материални щети, особено в ниските части на града, където нивото на водата по улиците достигнало около метър.

Днес се очаква дъждът да продължи, сочат прогнозите на метереолозите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още по темата: Плевенбуря
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
добре, че нямаме климата на някои държави, че с тази организация на живота тук, България нямаше да я има. Че вали, вали...ама ако има канализация, масовата сеч я няма и се спазват много правила, това няма да се случи. Все пак вали 30 минути ви ако вали 24 часа, какво правим? Не винете природата, а бай ***, който е общо нарицателно на всички от които зависи такива неща да не се случват. Държавата ни е толкова зле, че не знаят колко язовира имаме а тези които ги има незнаят чия собственост са.
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви молове пък имат то има само един джамконак до гарата,те до вчера нямаха мак доналдс сега пък молове
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама вие продължавате да не виждате, че климата вече не е същият, че човека сам си го прецака и се доведе до тук, че това е само началото на един мн дълъг период от подобни природни промени и аномалии, и че ако не се променят хората, така че да се съобразява с природата и средата в която се намира, загиват, защото планетата няма да спре, докато не се изчисти от негативната енергия във всякаква форма, с която човечеството я пренасища.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Воден ад в Монтана! Новата канализация на кмета Живков се скапа"Където ГЕРБ стъпят трева не никне.Ще ви ИЗДАВЯТ!СКОРО!!
7
0
 
3
 
! Отговори
ХААРП преди 8 години
Много вода се изля, не бях виждал такава буря. Водата падаше както виелицата зимата така вееше водата .във въздуха. Ясно е,че не са чистени шахтите, но е нормално ниската част на града да се наводни защото от високите части се стичаше вода на макс,която се вля в тази,която падаше на място и стана наводнението.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имаше едни времена преди 25 години, когато всеки дъжд не се превръщаше във "воден ад".
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПлевенчанинА колко от шахтите за отводняване са залети с асфалт ? Да като не вали всичко си е нормално но завали ли дъжд е потоп. Това е почти във всеки град на България. Щото се гледа дасе усвоят едни пари без да върши работата както трябва.
4
5
 
11
 
! Отговори
Плевенчанин преди 8 години
Стига с тая политика.Изляха се 40 литра на квадрат само за 15 минути.Все едно някой изливаше бидони с вода.Отделно проблем направи и започналият есенен листопад,особено на кестените,което доведе до запушване на шахтите.Иначе в момента всичко вече е нормално.
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевен да ге
2
3
 
26
 
! Отговори
2 преди 8 години
С парите, които се изливат в София, тя трябваше да е засенчила Париж, Виена и Прага по красота.
1
17
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми кметът е от герб, какво очаквате? Да сте видели град, където те са взели властта да прокопса? И все някой друг е виновен.....