Подивял кон нападна, нахапа и стъпка момиче в Карловско

Животното и друг път нападало, собственикът му нехае
Обновена: 28 сеп 2015 11:41 | 28 сеп 2015 11:40,
24
Подивял кон нападна, нахапа и стъпка момиче в Карловско
Снимка: Reuters, архив

Подивял кон е нападнал каруца с младеж и две момичета, съборил едното на земята, тъпкал го и го нахапал. 20-годишната Галина Ненова от карловското село Богдан се е отървала по чудо от смъртта, пише "24 часа".

"Преживях истински ад. С нищо не сме провокирали животното. Минавахме покрай спортната зала, когато ни връхлетя. Захапа ме по крака и паднах долу. После започна да ме влачи и да ме блъска с копитата", разказа пострадалата.

Гаджето й Ангел Ангелов, който карал каруцата, и приятелката на Ненова си изкарали акъла. Момчето се спуснало да спасява Галина, но конят налетял и него.

"Беше като побеснял. Повали и нашия жребец, обърна каруцата. Накрая успях да го прогоня с камъни и викове", описва Ангелов случката.

Веднага след това закарали Галя до болницата, която била цялата в кръв. Имала рани и синини по ръцете и краката.

В Пловдив момичето си изкарало медицинско и подало жалба до военна полиция, тъй като собственикът на коня Недялко Назаров служи на полигона край село Анево. Тя настоява за 5000 лева обезщетение.

"Длъжни сме да извършим проверка по сигнала, но в случая се касае за гражданско-правни отношения. Ненова може да заведе дело за нанесени телесни повреди", коментираха от военна полиция.

Девойката е категорична, че ще даде под съд стопанина на пощурелия кон. Галина го потърсила по телефона Назаров, той дори не се извинил. В Богдан твърдят, че животното и друг път е нападало хора, тъй като военният го оставял без надзор. След инцидента с момичето обаче започнал да го връзва. Кметът Христо Иванов отрече при него да са постъпвали оплаквания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Галя преди 8 години
Здравейте,Само искам да поясня,че нито съм ромка нито съм искала да открадна коня.Защо пишете такива коментари без да знаете какво е станало.
10
1
 
2
 
! Отговори
Спартак преди 8 години
*** миришат малко на разгонени кобилки. Може коня просто да е искал да я хебе. Ще види тя що е туй голям, конски....
9
0
 
3
 
! Отговори
Побеснял преди 8 години
А НАЗАРОВ КВО СТАНА ВЕ,НЕЩО СЕ ИЗДЪНИ ПАК С ТИЯ ЖИВОТНИ ,ТАКА ДЕ ПОЗНАВАМ ГО ЛИЧНО
8
1
 
16
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
с.Богдан се намира на 8км. северозападно от Карлово.Коне с каруци -водачи дал господ.Намерил се един военен от воена полиция да гледа кон вместо куче или алигатор.Та, коня му не понасял миризмата на.Значи той погнал ,,бъдещите интегриращи се имбриони,, със зъби и копита.Извод: Коня е умно животно за разлика от нашите депутути с над 5000лв. заплата.Нека на предстоящите избори да покажем нашето задоволство от сегашнитени кметове с един конски ,,напръсник,,.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
то цялата история звучи безумно, все едно се разказва за 1754 г. как в някое село Пловдив в Тамбукту, коня на някой си военен докато тренира с копие, напада други коне, каруци и хора.
6
1
 
31
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Най-вероятно коня е по-умен и от двете , които са искали да го открадат, за да го заколят.
5
0
 
41
 
! Отговори
конегледач преди 8 години
Вече и животните не понасят ***. За кучетата всеки знае, само като се появят на долния край на улицата и кавказеца ми опъва веригата.
4
15
 
5
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Всичките коне на сачака да се окачат натъпкани в собствените си черва. На наденици. Това е, казах.
3
1
 
20
 
! Отговори
Бг съд преди 8 години
Коня-национален герой и фетиш!Момичето-с глоба и обществено порицание!
2
0
 
20
 
! Отговори
obs преди 8 години
Ще стане на колбаси, хуманно е нали? Интересно защо нещата се променят, ако сменим думата кон с куче. Тогава момичето щеше да е причина, а не жертва.
1
2
 
15
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Суджук?