120 сигнала загряха телефоните на пожарната за 24 часа

Най-засегнатите от дъжда области са Пловдив и Шумен
0
120 сигнала загряха телефоните на пожарната за 24 часа
Снимка: БТА

Над 120 сигнала за произшествия са получени за изминалото денонощие в дежурните части на пожарната.

Екипите на ГД "Пожарна безопасност и защита на населението" са извършили 83 спасителни и отводнителни операции, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Още по темата

Няма пострадали и бедстващи хора. Продължават действията за нормализиране на обстановката в двете най-засегнати области – Пловдив и Шумен.

Със заповед на кмета на община Раковски, област Пловдив, е обявено бедствено положение за село Белозем. Към 6.00 часа тази сутрин обстановката в населеното място продължава да бъде усложнена. Каналите около селото са прелели и са наводнили много от къщите в района. На терен работи верижна техника.

Край садовското село Поповица са изградени две временни диги, които извеждат водата извън населеното място. Пожарни екипи са отводнили 10 къщи и главен път Е80. Огнеборците са оказали съдействие и на три адреса в карловското село Богдан. Екипите на пловдивската пожарна са отстранили паднали дървета на територията на областния град.

Тази сутрин не са постъпвали нови сигнали за отводнявания на територията на област Шумен. Вчера пожарни екипи са оказали съдействие при изпомпването на водата от множество избени помещения, магазини, подземни гаражи и друга инфраструктура. Два екипа от шуменската пожарна са отводнили асансьорните шахти на Драматичен театър "Васил Друмев" и МБАЛ-Шумен.

От вчера е осигурено наблюдение на основните водоеми на територията на област Бургас. Според метеорологичната прогноза днес там се очакват значителни валежи и е обявен червен код за опасно време.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари