Бедствено положение след пороя в Белозем

40 къщи остават наводнени, пожарната се опитва да ги отводни
29 сеп 2015 10:24,
4
Бедствено положение след пороя в Белозем
Снимка: архив Булфото

Бедствено положение е обявено тази сутрин в пловдивското село Белозем, съобщи bTV.

След обилните валежи ситуацията в селото е сложна след обилните валежи. Много дворове са под вода, а 40 къщи са наводнени.

През нощта багери и булдозери са опитвали да помогат в разчистването на един от запушените канали, около жп линията на селото.

Засега обаче усилията им са без резултат и нивото на водата не може да спадне.

В изпомпването на водата са се включили и 3 пожарни автомобила. Те се опитват да прехвърлят водата от запушения участък в друг канал.

Пред агенция "Фокус" кметът на община Раковски Иван Антонов подчерта, че положението не е драматично и няма опасност за населението.

"Най-добрата новината е, че в момента не вали, но ситуацията се подобрява по-бавно, отколкото ни се иска", допълни той. По думите му очакванията са по-късно днес да се отмени бедственото положение в Белозем.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
1
 
! Отговори
кк преди 8 години
Е, пои този показател никой в ЕС, а и извън него, не може да се мери с нас....Жалко, но е факт... В други държави войни се водят, толкова жертви не дават.Толкова ли е трудно, бе, дявол да го вземе, да бъдем човечни хора, възпитани, и да проявяваме уважение един-друг, а и да спазваме закона за движение по пътищата!!!!Толкова ли е трудно да докажем на другите, че не сме ***, за каквато ни мислят, а сме по-добри от тях във много отношения...Защото наистина сме по-добри!!!!
2
0
 
0
 
! Отговори
. преди 8 години
а?
1
3
 
11
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
Моля махнете ги тези новини. Затормозяват електората. Рязах лентичка, нея покажете.