Роми плашили горски служители, не си дават дървата

Групата от 50-60 роми се държала агресивно към проверяващите
29 сеп 2015 13:15,
36
Роми плашили горски служители, не си дават дървата
Снимка: Reuters, архив

Повече от 50 жители на село Литаково от ромски произход се опитали да осуетят проверка на служители от Изпълнителна агенция по горите за незаконна дървесина, съобщават от Изпълнителната агенция по горите.

Акцията е извършена вчера в района на Ботевград. При инспекцията е намерена немаркирана и с незаконен произход дървесина, струпана пред двор в Литаково.

След предприети действия за конфискуване на дървата, на мястото пристигнали група от около 50-60 роми, които са се държали агресивно и предизвикателно към горските инспектори.

Тълпата се отдръпва едва след намесата на служители от служба "Жандармерия".

Това е поредният случай на проверка от страна на горски служители, извършена под огромен натиск и заплахи към инспектиращите, се посочва в информацията на ИАГ.

В рамките на същия ден са проверени и два обекта за преработка на дървесина в село Врачеш.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
старши преди 8 години
абсолютно вярно 18,,,,,,при тези промени ще има ефект
12
0
 
3
 
! Отговори
inspektor преди 8 години
vsi4ki gorski inspektori trqbva da stsanat IAG GORSKA POLICIQ taka da pi6e i na slujebnite prevozi da s eoborudvat zadakjitelno s burkani to4no kato na policeiskite avtomobili i zadaljitelna uniforma s nadpisi ...sega edin tragnal s danki drug s kamuflaj treti pak neznam s kvo...pri vsqka xaika da sa s maski i dalgo orajie ...i zaplati ne po malki pone ot 650 lv..4ak togava 6te ima efekt
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 13За турците не си прав. Българските турци са скромни, работливи, чисти хора. Не съди за народа по водачите, те са фарисеи, мазници, политикани, да не говорим за миналото им. И сега се катерят по гърба на тези тихи и дружелюбни хорица, които живеят почти в мизерия, а "лидерите"ги лъжат на едро, манипулират ги и богатеят главоломно на техен гръб.
10
0
 
4
 
! Отговори
да, ама не у нас преди 8 години
"Кога ще ги стигнем американците?!" -В САЩ - държавата с най-голяма, истинска, действаща демокрация, посегателството срещу полицай(има право на място да те очисти) или подобни контролни и защитаващи реда и законността служители, се наказва най-стротго, и забележете, без намесата на никакви НПО или хелзинкски комитетчета. Ако влезеш в имаота на някого без разрешение - той има право да стреля, без "да преценява" дали искаш да го убиеш или само да му облекчиш джоба и ощастливиш дъщеря му.
9
0
 
12
 
! Отговори
БПФ преди 8 години
ЗАЩО, при положение че според НК незаконната сеч се наказва със затвор, тия бандите ни са арестувани? А после се чудите защо ви се зъбът и ви се качват на главите !!!
8
0
 
6
 
! Отговори
А някога преди 8 години
какво беше - из дневника на един партизанин - 16.08.1944г. превзехме гората. 17.08.1944г.- жандармеристите ни атакуваха внезапно и си върнаха гората. 18.08.1944г. жестоки боеве от сутринта, опитваме се да изгоним жандармите от леса, НО към 17 часа на ГОРСКИЯ му писна и ни изгони всички от гората!!!
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се приеме закон Безработен до 3 месеца ако не си намери работа държавата му намира за минимална заплата почистване на градински площи, озеленяване, боядисване на сгради общински, ремонти от всякакъв тип. Който откаже да работи глоба 10 000 и изземане на имущество. Следва затвор и извършване на същата тази работа само че безплатно за 3 години защото в затвора ще му е осигурена храната. При следващо провинение 9 години затвори и безплатен обществено
6
0
 
4
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До дядо мраз. Много добре казано, нали всичко оттам копираме, защо не прекопираме и това. в САЩ полицаите стрелят без предупреждение само при съмнение за опит за посегателство, защо и тук не се направи това.
5
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да полагат обществено полезен труд, иначе е очевидно, че са в тежест на обществото както демографски, така и екологически.
4
0
 
20
 
! Отговори
дядо мраз преди 8 години
Мисля, при нашите американски "партньори" по-бързо се стреля срещу тъмни, оказващи съпротива на униформени. Защо не вземем този модел на работа?
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
а некой арестуван ?
2
0
 
10
 
! Отговори
Спас преди 8 години
До бг3Не разбирам от лекарства и наркотици като ЛСД, но търябва да се предпочете бързодействието. ДШК РГ или РПГ:) А без майтап, справка в полицията, един по един и сериозен инструктаж!!!:)
1
2
 
22
 
! Отговори
Булгаристански стих преди 8 години
*** да се наричам,първа радост е за мене :))