Задържаха 29 мигранти на българо-сръбската граница

Още 310 опитали да премината границата ни с Турция
29 сеп 2015 14:45,
5
Задържаха 29 мигранти на българо-сръбската граница
Снимка: Булфото, ахрив

29 чужденци са задържани на българо-сръбската граница, а 310 са опитали да преминат границата ни с Турция, съобщиха от "Гранична полиция" за "Фокус".

Вчера граничен полицейски наряд от ГПУ-Калотина е задържал 18 чужди граждани при опит да преминат незаконно българо-сръбската граница. Трима от чужденците са се представили като афганистанци, трима като иракчани, четирима от Пакистан и осем от Сирия. Заловени са на метри от държавната граница в местността Ливадите, южно от ГКПП-Калотина.

Всички те са без документи за самоличност. По случая ще бъде образувано досъдебно производство от Районна прокуратура-Сливница.

Друг граничен полицейски наряд е задържал в землището на село Беренде извор, общ. Драгоман, 11 граждани без документи, които заявили, че са от Афганистан. Уведомена е районната прокуратура.

В ГПУ-Калотина са им издадени заповеди за наложени принудителни административни мерки. Афганистанците ще бъдат отведени в разпределителния център на Дирекция "Миграция" в Елхово.

Гранични полицаи са задържали вчера в землището на село Индже войвода, Oбщина Созопол, шестима чужденци, мъже, без документи за самоличност. Нелегалните имигранти са заявили, че са от Ирак. Те са задържани в ГПУ-Малко Търново, работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама те като са без самоличност, значи юридически не съществуват. Мислете бе, наш' те служби, мислете! По- малко патърдия по медиите, повече ефективни действия!
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А дали ще ги депортират,тези,които не са сирийци?