Мотористи стреснаха Борисов – профучали с 200 км/ч.

МС обсъжда как да спре войната по пътищата
Обновена: 6 окт 2015 08:12 | 6 окт 2015 07:51,
93
Мотористи стреснаха Борисов – профучали с 200 км/ч.
Премиерът Бойко Борисов. Снимка: Facebook / Бойко Борисов

20 мотористи, които са летели с бясна скорост по пътя от Габрово за София, са стреснали премиер Бойко Борисов, пише вестник Монитор.

След като джигитите налетели на кортежа, премиерът помолил шофьора си да спре и да ги изчака да преминат, тъй като се изплашил, че могат да се ударят в колата.

Още по темата
"Караха с над 200 км/ч. всичките, просто безобразно", възмутил се Борисов.

Повод за разказа на премиера са подготвяните законови промени срещу джигитите. Днес се очаква на заседанието на Министерски съвет да се обсъдят мерки за спиране на войната по пътищата.

Както Dnes.bg писа, промените в Закона за движение по пътищата и в Наказателния кодекс предвиждат гонките да се наказват със закон от една до шест години. Наказанията ще важат и за участниците, и за организаторите, дори и за снимащите гонките. Ако участник в гонка обаче доброволно разкаже, че е участвал, то тогава той няма да носи наказателна отговорност.

Ще се повиши и глобата двойно за всички, които карат след употреба на алкохол и превозват пътници. Повишава се и глобата за шофиране без колан, в това число, когато и пътниците в колата не са го поставили.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно, вие вярвате ли на тази измишльотина на Борисов? Не виждате ли как ви манипулират? Бяха зачестили случаите на издънки на подобни кортежи на властта, които карат с 200 километра и изблъскват от пътя обикновените шофьори. Сега изведнъж видите ли кортежа си минавал бавничко с 50 км в час и някакви джигити се появили, които не различават правителствен кортеж. Мислете хора.
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма нужда от затвор. Две много добри предложения са следните: практикуват се в много други държави и има резултат: 1) рег. номерата на КАТ стават поименни, а не на автомобила и съответно могат да се свалят и слагат. Сгафи някой - веднага му свалят номера и му се води по досието. 2) повече от един път или там в зависимост от вида на нарушението - конфискация на колата завинаги. Иначе затворите - пак ще легнат на бюджета на държавата. Но няма желание да се направи такава система. Само приказки.
35
0
 
20
 
! Отговори
КАТ да се закрие преди 8 години
Основната причина за "войната по пътищата" е КАТ. Едно, че КАТ не работи, второ, че КАТ имитира дейност и предлага промени в закона, които реално водят до повече нарушения и катастрофи и трето, самото съществуване на КАТ пречи да се създаде работещ орган за контрол на движението, т.е. КАТ е вреден и трябва да се закрие.-КАТ не са експерти по безопасността на движението, а прости изпълнители на закона, които обаче не могат да се справят с изпълнението на даже и с написаният от самите тях закон.
34
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Почти всички коментари са писани от един и същ човек
33
0
 
14
 
! Отговори
Истината преди 8 години
За да приемем послушно и едва ли не с желание поредните нови свръхвисоки санкции, промиването на мозъците продължава. Повече от очевидно е какво трябва да се направи, но не се прави 25 години. Трябва след всяко нарушение, да следва санкция, а размерът на сегашните санкции трябва да се намали, за да станат съизмерими със санкциите по другите закони и съизмерими с доходите на българите. Това е основното - след всяко нарушение да има санкция, а не пак да се имитира грижа за безопасността на пътя.
32
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да станеш за посмешище и подигравка на един народ се искат сериозни лични качества.
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чудя се още как не са пуснали пощенска марка и банкнота с лика на великия ни премиер?
30
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде да ставаме спонсори на МВР кой с актче кой с фишче. Само глоби , данъци никой не говори за нови постоянни работни места, за пазари за продукцията и пр. Важното и да има страх.
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Ако участник в гонка обаче доброволно разкаже, че е участвал, то тогава той няма да носи наказателна отговорност."Те всичките го правят за да се хвалят с това. Така че никой няма да носи наказателна отговорност.
28
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ядосал се че Тойотката му че вдига толкова...
27
2
 
9
 
! Отговори
предложение преди 8 години
Моля да се отбележи като актив в моето СВ. Да организираме дежурства от винаги верни на партията люде, които сутрин да застават пакрай пътя на Величието и да хвърлят цветя с дълбоки поклони. През зимата да се хвърлят изкуствени цветя след което да се прибират за повторна употреба. Така 365 дни в годината като малка благодарност за величието на делата му. Да живей, живей!!!
26
0
 
19
 
! Отговори
СРЕТАН ЙОСИЧ преди 8 години
САМО ДА ПОПИТАМ : БАЦЕ ОБАСРАЛ ЛИ СЕ Е ИЛИ .... ;)))) ?????
25
5
 
14
 
! Отговори
ss преди 8 години
99% от мотористите трябва да им конфискуват моторите.......
24
5
 
24
 
! Отговори
От ада преди 8 години
И как така не са спрели да му козируват а... Какъв срам... Изпреварили са го божеството ХА ХА ХА.
23
0
 
13
 
! Отговори
аз преди 8 години
Вместо поредните по-високи санкции, които никой няма да налага, да вземат да санкционират, ама наистина, по действащия закон, да наслагат камери навсякъде, да мерят и средна скорост и ефективно да събират глобите. Иначе, ако искат и доживотен затвор за неспиране на пешеходна пътека да въведат, *** пак ще бутат пешеходци на пешеходни пътеки.Проблемът не е в строгостта на санкциите, а в това, че не се налагат.
22
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кръвното ли е вдигнал слънчицето бянкянско? Линейка от правителствена ако не е дошла - не се брои....
21
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тъпотата и наглостта имат някакви измерения но при него са безгранични.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моля, дайте адрес на място от което може да се купят портрети на Великия и Неповторим наш Вожд. Ще поставя на всяка стена по няколко, а към най-големия ще насоча малък прожектор който да го осветява 24 часа на денонощието. Така да знаят деца, внуци и правнуци, че благодарение на него България ще изчезне за много кратко време.
19
4
 
17
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
бойко е засякал скороста с Лазер (така се казва шофьора му)
18
4
 
18
 
! Отговори
takaaaaa преди 8 години
Или всеможещия ни Премиер е тахограф,или кортежа му е фучал с 180-190км/ч,за да определи че мотористите са го изпреварили с 200км/ч.