Братя си измислили 200 прасета, за да вземат евро пари

Мъжете източили почти 49 хил. лв. с мним добитък
9 окт 2015 09:45,
22
Братя си измислили 200 прасета, за да вземат евро пари
Снимка: Reuters, архив

Двама братя от село Кошов, Русенско, са източили 48 892 лв. европейски и държавни субсидии, като излъгали, че се грижат за 210 прасета и 15 свине майки, пише вестник "Труд".

Това стана ясно от започналото дело в Русенския окръжен съд. Част от уж отглежданите животни били заклани или още неродени.

Златко и Йордан Иванови са обвинени, че в периода 2008-2010 г. са получили парите чрез документна измама по програмата за подпомагане на млади фермери.

Министерството на финансите настоява двамата да върнат по 24 446 лв. субсидии. Ако съдът признае животновъдите за виновни, ги очакват и до 5 години затвор.

Случаят е разкрит след сигнал на фонд "Земеделие", който проследил маркираните прасета. Фермерите декларирали, че изхранват 210 животни. При проверка на място се оказало, че кочините са празни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
такаа е, има инвънземни
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TIA SA KAPKA V OKEQNA, PAK TIA KADE LAJAT S MILIONBI?? ZA TQX NE GI XVA6TAT ,6TOT IMA DA DADAT NA VSI4KI
12
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От тези 48000 лв, до тях са достигнали не повече от 8000.Всичко друго е потънало в джобовете на бойковите експерти.Но...за тях никой не пише нищо!
11
0
 
2
 
! Отговори
men преди 8 години
колеги съфорумници множествено число завършващо на "й" няма. не мога да разбера каква е тази мода. иначе питайте отчето тиквичко за аверите му които денонощно купуват незелена енергия и ни я продават за зелена. държавата на далаверите скоро ще умре и тогава всеки е сам за себе си. гответе се.
10
0
 
7
 
! Отговори
зевзек преди 8 години
колко ли още измамници са получили субсидии никой не знае,дано да хванат още и то големи риби
9
0
 
17
 
! Отговори
Селски тЕрикат преди 8 години
Имагинерни щастливи прасета грухтят във виртуална ***, "пациенти" се лекуват виртуално в болници, направления и пътеки летят из синевата, само правителството още не ни е виртуално а са едни 150 килограмови толупи-бизнесмени.
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БУДАЛИСОВ ГИ ОСТАВЯ ТАКИВА НАРОЧНО ЗА ДА СЕ ОТКЛОНЯВА ВНИМАНИЕТО ОТ НЕГО И ИЗТОЧВАНЕТО НА ДЪРЖАВАТА НА ЕДРО!!!!!!!7.7 МИЛИАРДА Е ИЗХАРЧИЛ ЦЕЛИЯ ФИСКАЛЕН РЕЗЕРВ ПЛЮС НА ЗДРАВНАТА КАЗА ЗА ПРЕДИШНИЯ СИ НЕЗАВЪРШЕН МАНДАТ, ЧЕ Е И ВЗЕЛ ТОГАВА 4 МИЛИАРДА НОВИ ВЪНШНИ ЗАЕМИ ЗА ПОПЪЛНИ РЕЗЕРВА И ДА ЛЪЖЕ, ЧЕ Е ОСТАВИЛ НЕЩО!!!НО НАРОДА НЕВМЕНЯЕМИЯ ГЛАСУВА ЗА НЕГО ДА ДОУБИЕ БЪЛГАРИЯ ФИНАНСОВО ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО!
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДАВАТ СЕ ГОЛЕМИ СУМИ А НЕ СА НАПРАВИЛИ ЕДНА ПРОВЕРКА НА СТОКАТА ДЕКЛАРИРАНАТА!!!!НАЧИ ПРОБЛЕМА НЕ Е В МНИМИТЕ БРАТЯ А ВЪВ ТЕЗИ КОИТО УПРАВЛЯВАТ ИЛИ НАКРАТКО БУДАЛИСОВ КОЙТО ИМ Е ПРЕВЕЛ ПАРИТЕ!!!!
6
0
 
16
 
! Отговори
Мазутакис преди 8 години
Гърците тоя филм го играят 20 години и то със стократно по-големи суми. После пищят че било Криза. Тия са кокошкари на фона на ромейската наглост.
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛОШИТЕ ИЗВЪНЗЕМНИ СА БИЛИ ТЕ СА СВИЛИ МНИМИТЕ ПРАСЕТА!
4
0
 
7
 
! Отговори
нищо ново преди 8 години
на едно дело известна транспортна фирма тегли ДДС с фактури за ремонт. Пишат ,пишат и даже написали че ремонтират тапицерията на полуремаркетата . Кроне , Блумхард и други??? освен брезента,
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук ситуацията ми напомня за филма Баш майстора - фермер :)И през соца и сега сме си същите ***-тарикати!
2
1
 
20
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Пълно е с такива ферми.Отчитат най много половината.Другото се коли и се продсава при коленето на момента с транжирането.Парите в джобчето.По селата това е масова практика.И после се почва един вой "Унищожавало се земеделието" нямало животновъдство.Навсякъде са дяволи.За това и се крепим още.Има колкото искате животни.Нали всички си купуваме прясно от селския гледач.Само дето парите ги няма.Ама кой ти гледа?Пълно е по селата със прасета и крави!!
1
0
 
30
 
! Отговори
кк преди 8 години
Ако са само те, с мед да ги намажеш...Що "мними" крави има в България, що "мними" хиляди декари с разни насаждения, ум да ти зайде...И голямата кльопачка не е станала в с. Кошов, Русенско...И тези мними неща се знаят на много високо ниво и у нас, и в Европа.Корупцията не е българско изобретение...