Трима срещу 54-ма на браздата. Един куршум – един убит

Граничарят, стрелял по афганистанеца, не е задържан
Обновена: 16 окт 2015 10:12 | 16 окт 2015 08:40,
422
Трима срещу 54-ма на браздата. Един куршум – един убит
Снимка: bTV

Трима са били граничните полицаи, пресрещнали снощи групата от 54 нелегални имигранти до отбивката за село Дюлево, влезли на територията на България нелегално. Това обяви на пресконференция главният секретар на МВР Георги Костов.

Граничарите ни незабавно предприели действия по задържането им, но срещнали съпротива, единият от служителите произвел изстрел във въздуха, но куршумът рикоширал и един от нарушителите е прострелян, по-късно е и починал.

Още по темата

За момента не е ясно по какъв начин мигрантите са предизвикали граничаря да стреля, но е ясно, че е имало форма на агресия срещу нашите униформени служители, допълни Костов.

"54 срещу трима, как може да се устои на това число?", попита той и продължи: "Към момента имаме задържани 54 нарушители в района на мястото на стрелбата, всички са мъже на видима възраст между 20 и 30 години, твърдят, че са афганистанци и определено са в добра спортна форма", каза още той.

Мястото през, което те са проникнали, е гориста местност, силно пресечен терен, охраняващ се от нашата интегрирана система.

"Поводът нашите служители да са там, на това място снощи, е засечен пробив, затова и строим оградата с Турция", отсече главният секретар.

54-мата нарушители са задържани в ГПУ Средец, ще бъдат преместени през деня в приемния бежански център в Елхово. Граничарят, произвел изстрела, не е е задържан по образуваното следствено дело.

Към момента няма данни за това български гражданин да е съдействал на групата. Има вероятност обаче някой от задържаните нарушители да познава местността, а и да се представя за афганистанец, посочи Костов.

Шефката на Окръжната прокуратура в Бургас Калина Чапкънова обяви, че до момента на мястото на инцидента са извършени два огледа.

"Първият оглед, който е бил извършен от следовател, е под моста, където е станал инцидентът, иззето е огнестрелно оръжие и пълнител към него, със седем патрона, при вместимост от осем. После пак е извършен оглед на метри от моста, където е оказана медицинска помощ на ранения мъж, на 65 метра от него", поясни тя.

Единствените вещи, които са иззети до момента, са раницата на починалия мъж, два негови мобилни телефона и огнестрелното оръжие, с което е стреляно от граничния служител.

Чапкънова допълни, че е назначена съдебно-медицинска експертиза, а прокуратурата работи по всички възможно версии за инцидента.

В заключение главният секретар на МВР отсече, че засилване на мерките край границата може да има, но те няма да бъдат в резултат на инцидента, а в резултат на цялостната оценка на миграционния процес към страната ни.

Вижте още във видеото на bgonair.bg:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


422
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
245
0
 
1
 
! Отговори
nekoi преди 8 години
До Анонимен Здртавей,според мен майната им на ООн и Европа САЩ колко хора изби по света в собствените им домове,а този преминава границата нелегално,ами ако не бяха видяни и спряни и тези хора влязат в някоя селска къща и изнасиляти убият някой.Какво правим тогава границата се минава през ГКПП всичко друго е нарушение има закони и те са да се спазват,дали е правилно или не за мен полицая си е свършил работата.
244
0
 
0
 
! Отговори
ico kanadeca преди 8 години
Granicite ce pazat tocka po vaprosa koito mine nezakono ima posledstvia eto sega e momenta evropeiskata obchtnost da izprati neinata armia i da pazat vanchnite si granici ama takava armia ne sachtestvuva.PROBLEM.
243
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на полицаите и награди за добре свършена работа !!!!Трима срещу петдесет и четири , само с три пистолета с по осем патрона .Незабавно да бъдат въоръжени с калашници и стрелба по всеки преминал незаконно границата и оказващ съпротива при арест . Демокрацията също си има закони и те трябва да се спасват . Писна ми от еврогейска фалшива състрадателност. Тия петдесет и четири млади боеспособни мъже трябва да са на фронта и да се бият за родината си , а не да щурмуват границите на Европа .
242
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До K.Коцева после имаше и 1 месец санаториум...ддаааа така беше. когато се охраняваше България и пиле не можеше да премине
241
1
 
15
 
! Отговори
До революцията преди 8 години
На всички граници се изпокзва сила ако обекта не изпълнява командите. Знаеш ли на американо-мексиканската граница колко измират всеки месец май 2015 43 човека. Пробвай гугъл
240
1
 
15
 
! Отговори
До 337 преди 8 години
Няма международни въпроси относно Българската граница господин профан, границата се преминава на КПП тата капиш ? Ако някой преминава незаконно геаницата не се знае каква е причината: дуверсия, пренасяне на незаконни материяли, може да е издирван и т.н.
239
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МЕДАЛ ЗА ГРАНИЧАРИТЕ! НО ЗАЩО ДРУГИТЕ 53-*** НАРУШИТЕЛИ СА ЖИВИ??????
238
15
 
1
 
! Отговори
до гр....ско куче преди 8 години
Съгласен съм но въпросът е твърде международен. А и трябва да се установи дали авганеца е посягал на оръжие или не. Това са детайли които ще клонят , ту в една ту в друга посока. С емоционални и патриотични доводи трудно се печелят дела от този вид.
237
2
 
24
 
! Отговори
Граничарско куче преди 8 години
Какво искате от граничният полицай? Това му е работата, един път някой да си свърши работата в тая смотана държава и веднага го плюят. Ако имахме умни политици някой да изкаже мнение че отсега нататък така ще се процедира със незаконно преминаващите и ви гарантирам че България се е отървала от тази *** през границата ни.
236
2
 
17
 
! Отговори
Граничарско куче преди 8 години
Какво искате от граничният полицай? Това му е работата, един път някой да си свърши работата в тая смотана държава и веднага го плюят. Ако имахме умни политици някой да изкаже мнение че отсега нататък така ще се процедира със незаконно преминаващите и ви гарантирам че България се е отървала от тази *** през границата ни.
235
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И 100 човека да бяха , трябваше да се телефонира за подкрепление. Инцидента дори не е на границата а вътре в страната. А номера с рикошета , не вярвам да мине , ако се заведе дело. Не съм експерт а за 2 минути изредих 3 аргумента ... против. Представете си, ако се сформира международна комисия от експерти , какво би станало. Случая трябва да се потули и приключи накъсо , за да няма главоболия за българската страна. В такива случаи , духовната и емоционална страна на инцидента не се взема под в
234
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и останалите 53ма що са живи още? ама иначе ще ги хрантутим..много добре направо прекрасно!
233
2
 
22
 
! Отговори
Дани преди 8 години
Разбира се,че ще стреля граничаря. Отряд от 50 организирани мъже,през нощта не са търсещи убежище бежанци,а шайка разбойници или терористи.
232
2
 
25
 
! Отговори
Иванов преди 8 години
БРАВО НА НАШИТЕ МОМЧЕТА! ЩЕ МИ СЕ ДА БЯХ ТАМ, ДА СТРЕЛНА ВЕДНЪЖ ТА ВСИЧКИТЕ ДА ГИ УДАРИ РИКОШЕТА!
231
5
 
15
 
! Отговори
Bg преди 8 години
Мястото на инцидента е на 50км на север от браздата!!!Стига сте писали глупости моля,навсякъде в югоизточна България на територията на РДГП Елхово е пълно с емигранти.Тая бразда е все едно да идеш до супермаркета срам за държавата,срам за армията ни,срам за полицията ни...
230
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Достоен българин и защитник на християните срещу мюсюлмано-мохамеданска-епилептична секта.МАХАМЕД Е БИЛ ЕПИЛЕПТИК. ПОЛУЧАВАЛ ЧЕСТИ ПРИПАДЪЦИ СЪПРОВОДЕНИ С ХАЛЮЦИНАЦИИ И ПЯНА ПО УСТАТА СИ.
229
2
 
23
 
! Отговори
патриот преди 8 години
поицаят е действал като служебно лице и освен тов в условия на самозащита и освен това в условия на многократно превишаваща го по сила опасност.Мисля че юристите по- добре знаят, но ,исля че това са смекчаващи вината обстоятелства
228
1
 
47
 
! Отговори
K.Коцев преди 8 години
Едно време за такава проява на границата ни НАГРАЖДАВАХА С ПО 10 ДНИ домашен отпуск,а сега е твърде вероятно доблестния граничен полицай да бъде не само оплют ами и опозорен, ами и уволнен,ЗАЩОТО ....ИЗПЪЛНИЛ ДЪЛГА СИ ?! Срам и позор за всички,които се гаврят с човека опитал се да защити държавната ни граница!Ако го оставят на работа за следващата група имигранти той ще знае - посрещат се с рахат локум,татлъ кафе и баклава,а не с куршуми! Да-а-а-а,ами как?!
227
4
 
22
 
! Отговори
Гражданин преди 8 години
Е-е-е,хубава работа - отново станахме за смях! Нашите гранични полицаи не ходят както трябва по време на патрулирането си и охраната на държавната ни граница : вместо единият да дър жи на поднос пита,вторият агнешко и сол, третият ракийца,тия синковци си позволили да спират горките имигранти и то със сила и на всичкото отгоре не са налапали доброволно дулото на вражеския пистолет ?! Вай,завалла! Сега да кажат къде са скрили алиатите за пос-рещане и са извадили пистолет,а и него откъде са взели
226
0
 
8
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
6tom sa ot Afganistan zna4i sa talibani i sega nashiq policai e yspql da ysoeti talibanska ataka nad Natovskite ni sauznici i zatova trqbva da byde nagraden s Kryst za hrabrost pred mnogobroen vrag :D