Цял Средец зад Вълкан, подписката - във всеки магазин

Местните крият къде са той и семейството му
19 окт 2015 10:34,
41
Цял Средец зад Вълкан, подписката - във всеки магазин
Снимка: Facebook

Подписката в защита на Вълкан Хамбарлиев в Средец, който уби от рикошет незаконно преминал границата мигрант, тече с пълна сила в града, във всеки магазин.

"Вече почти няма човек, който да не се е подписал", коментират местните хора пред "Труд" и крият къде са Вълкан, жена му Соня и близките му. Къщата им е със спуснати щори и очевидно вътре няма обитатели.

Вчера в Бургас се заговори, че Хамбарлиев ще даде изявления пред медиите след вторник.

Още по темата

В същото време шофьори на камиони разказват, че по пътя от границата към Средец не смеят да спират, защото рискът е огромен. "Мигранти ни дебнат и крадат брезентите на камионите. Нищо чудно и да се намърдат в каросериите, без някой да ги види, докато сме примерно за кутия цигари", споделя Георги Желязков, шофьор от международни превози, който бе при комшиите на полицая Вълкан.

Почти всички селски кметове в Странджа планина са се превърнали в "свръзка" между бежанци и граничари. Наскоро кметицата Недялка Добрева от село Вършилово разказа как изгубено през нощта в гората сирийче с плач намерило селото, а двама мигранти със счупени ръка и крак я потърсили за помощ.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
1
 
! Отговори
справедлив преди 8 години
ДА СЕ НАГРАЖДАВА ЕДИН УБИЕЦ, ОТНЕЛ ЧОВЕШКИ ЖИВОТ Е ПОВЕЧЕ ОТ СРАМНО !!!!!!!!!! ИЗВЪРШЕНО Е ТЕЖКО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,А ИМЕННО СМЪРТ ОТ ЛИЦЕТО ВЪЛКАН ХАМБАРЛИЕВ РАБОТЕЩ В ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ !!!! ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е ИЗВЪРШЕНО ИЗВЪН 30 КИЛОМЕТРОВАТА ЗОНА НА ОТГОВОРНОСТ НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ !!!!! ТОЕСТ, ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ НЯМА ПРАВОМОЩИЯТА ДА ЗАДЪРЖА ОЩЕ ПОВЕЧЕ ДА СТРЕЛЯ ПО ГРАЖДАНИ С НЕУСТАНОВЕН ПРОИЗХОД !!!!!! ЗА ТОВА Е ТРЯБВАЛО ДА БЪДЕ УВЕДОМЕНА РАЙОННАТА ДИРЕКЦИЯ НА ВЪТРЕШНИТЕ РАБОТИ !!!!! ТАКА, ЧЕ В СЛУЧАЯ ИМАМЕ ИЗВЪРШЕНО ТЕЖКО КРИМИНАЛНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ !!!!!! ЛИЦЕТО ВЪЛКАН ХАМБАРЛИЕВ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА
25
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До дедо ЙовНедоволните "защитници" на не-човешките права да отидат заедно с малките си деца, любовниците си, майките си и да застанат нощно време на границата ни, през която нелегално минават неизвестни хора, без документи, главно млади, охранени мъже, уж сирийски бежанци, тръгнали "да търсят добър живот" наготово, на чужд гръб. Да пуснат щерките си да ги срещат с хляб и сол, както се изцепи Меркелица. А самите те да ги заведат в уютните си, купени с продажба на съвест, уютни домове.
24
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До птицаСрамно поведение на институции, журналисти, депутати, оглавяващи звена на законодателна власт. Срам! Вместо да защитим момчето от трамвиращи го неестествени, близки до патология, подкупеност и предателство на национална кауза, нападки, ние мълчим и по махленски зяпаме, какво става. Няма такава държава в света, няма такава нация. САЩ не позволяват дори престъпници в чужда страна, но техни граждани, да бъдат съдени там, прибира си ги! А ние - разпъваме на кръст хора, изпълняващи служба
23
2
 
22
 
! Отговори
дедо Йов преди 8 години
Във времена когато отбивах военната си служба този мъж щеше да получи заслужено място сред Зелените пагони :) В какво време трябва да живеем, да се крие?? Прострелял смъртоносно нарушител на държавната граница, това му е работата, стиснете му ръката и го оставете на мира човека! А за "недоволните" защитници на човешките права, има гранични пунктове през който всеки желаещ може да влезе, щом се криеш нощно време в храстите си носиш последствията!
22
1
 
18
 
! Отговори
до 8 преди 8 години
Ти доста просто си представяш света май, а? 40 км е абсолютно нормална зона за пазене на граница. Граничарите не стоят като статуи, които охраняват 2 м зона! Немските гранични полицаи са мобилни и се движат около 100-тина км във вътрешността на страната и контролират влизащите автомобили/тирове. Група от 50 човека може много просто да мине една граница на която няма ОГРАДА. Оградата ни е само 30-тина км! Да си чувал за ГОРА, през коят може спокойно пеша да се премине? Въпростите са ***!
21
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба каква е тая зона в гората сякаш излизат от отвъдното със счупени крака,ръце,едва ли не с счупени глави,кървясали очи,прикършени вратове и какво ли още не като скъсани кожи,бре туй да не е зона за прокажени или прокудени от господа хора от земите си,но тия мъдреците май се заиграха на играта камъчета срещу горива,храни,тоци,всичко енергийно дори напитки бързо оборотни,да си пробутат скъпо камъчетата иначе кога ще ги пробутат кат не се ядат и нямат ефектно потребприложение,искат кои да изчезнат
20
2
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПОДКРЕПЯМ ТОЗИ МЪЖ! Това е граничар, който си е вършил работата. Та той пази границата ни, по дяволите. Мекотелните ни политици да си го набият в тъпите кратуни. Не само цял Средец, но и цяла България е зад този човек. А за мигрантите вече изобщи не ми е жал. Да *** през зимата от студ, ако искат. Това на нищо не прилича вече. Къде е държавата? Защо държавата не затваря границите, защо войската не съдейства повече на гранична полиция! Контролирайте тези натрапници, преди да е станало страшно!!!
19
1
 
36
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
А, защо трябва да се интересуваме от прииждащите интелектуалци? Защо трябва да се инресуваме то мнението на някакви си, било то и говорители на оон, правозащитници, чужденци и т.н.. Виждаш ли какви неща се пишат? Полицаят не е задържан, няма клипове и снимки с насилие. Сякаш това е най-важното и критерий. Какви бежанци, това са нарушители. Има ГКПП, влизаш или излизаш през тях. По друг начин е незаконно.
18
1
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Журналистчетата, това момче е защитавало и вас. Така ли му се отблагодарявате като му публикувате снимката и го наричате убиец. Помнете, че и вашите снимки са публикувани и за вас ще има възмездие един ден
17
48
 
1
 
! Отговори
Алов преди 8 години
Линч за убиеца. справедливост за бежанеца !!!!!!
16
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНищо нередно не е направил, за да се крие.....Той нищо не е направил на българите, но кой ще го защити от прииждащите интелектуалци, ако не самите ние. Те хората много добре разбират за какво става дума.
15
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук се се превърнало и е станало коментарийна яма.
14
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия като почнат да пресичат границата ни с калашници в ръце, чак тогава ще се усетите че това не са никакви бежанци.
13
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да е живи и здрав човека и Бог да го благослови!
12
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нищо нередно не е направил, за да се крие. Изпълнил е дълга си. Още повече, че не е нужно от предопределен изстел в случаи, в които е нападнат наряда. Директно се стреля. Ако се стигне до осъждане и затвор за полицая, горко и тежко на всеки един полицай. Мотивацията, каквато и да ще спадне драстично. Никой няма да си рискува живота и здравето, като знае, че ще отиде в затвора.
11
0
 
54
 
! Отговори
Стрелба по браздата преди 8 години
Какви бежанци са тези, когато преминават НЕЛЕГАЛНО ГРАНИЦАТА, идват от АФГАНИСТАН - т.е. не от Сирия и ВСИЧКИТЕ СА САМО МЛАДИ МЪЖЕ И ВНИМАНИЕ - НИТО ЕДИН ОТ ТЯХ НЕ НОСИ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ!!! Това е много ключов момент в цялата ситуация!Щом си бежанец - взимаш си документите и идваш регламентирано през КПП-то!!! А, не нелегално през браздата!
10
25
 
3
 
! Отговори
xpc преди 8 години
Цял един народ - съучастник в прикриване на престъпление. Знам, че подбудите ви са чисти и целѝте точно обратното, но всеки умен патриот ще ви каже - така унищожавате България. Мислете! Все още не забранено.
9
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И под камък да се е скрил ,ще го намерат нашите приятели от ЦРУ и като същия убиец на деца Гадафито ще го метнат у някой магазин за внимание.
8
1
 
67
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА СЕ ПАЗИ С ОГЪН И МЕЧ, А НЕ С МАСЛИНЕНИ КЛОНКИ!
7
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От къде пък го измислихте това село Вършилово и това плачещо сирийче?