Умни знаци за 600 бона ще ни сочат пътя

5 от указателите вече са монтирани в проходите
27 окт 2015 10:48,
57
Умни знаци за 600 бона ще ни сочат пътя
Снимка: Reuters

Пътни знаци, чиито послания към шофьорите се променят дистанционно, вече са сложени по пътищата. Засега са пет, а до края на седмицата ще бъдат сложени още 5.

Умните знаци представляват комбинация от светодиоди с два цвята, която може да изобразява както текст, така и символ.

20 знака струват 631 200 лв. - по 31 560 лв. за знак. Изпълнител е "Системни комуникации" ЕООД, съобщи "24 часа".

Променящите се знаци са монтирани на участъци с динамични пътни условия, каквито се проходите. Такива вече има на пътя Габрово - Шипка, Русе - Бяла, Симитли - Банско.

Там са монтирани и 100 камери, които броят трафика и 6 автоматични устройства за следене на метеорологичните условия. Миналата година по шосета 2-и и 3-и клас бяха монтирани 120.

В напреднала фаза е поставянето на 100 камери по магистрали и първи клас пътища, които се финансират по ОП "Транспорт". Така системата за броене на трафика ще обедини данните от всички преброителни пунктове.

Другият компонент на проекта е информационната система LIMA. Чрез безплатно мобилно приложение в реално време се получава информация за обстановката по републиканските пътища. От пускането му на 30 септември досега е изтеглено от над 63 000 потребители.

Целият проект е за 5 млн. лв., срокът му за изпълнение е краят на този месец.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
2
 
! Отговори
пътен знак преди 8 години
До 54 Системни комуникаци и другите защитници на тези знациДори това чудо не струва повече от 2000 евро, хайде с монтажа да 3000 евро къде са 6000 лева къде са 30 000 лева?
32
1
 
1
 
! Отговори
Системни комуникаци преди 8 години
itjobs.bg/news/2015/08/10/postaviha-purviat-elektronen-puten-znak-u-nas/ Ето за какво стават на въпрост таблата. Тези *** от днес,бг не са сложили правилната снимка!!!!
31
0
 
4
 
! Отговори
... преди 8 години
И това сигурно е спечелено с обществена поръчка, незабелязана от никого...Всичко е измама, ей....Откде има пари още за крадене, така ли не свършиха, че да си тръгне тази крадлива пасмина оттук....
30
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега ще има конфликт между умни знаци и прости рушветчии.
29
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 30 бона и аз мога да стана "умен знак"
28
0
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Умните знаци за доста практично нещо, но 30 хил. лв на знак ме карат сериозно да се съмнявам...Със сигурност тази поръчка трябва да бъде сериозно проверена! Иначе повече камери и умни знаци е хубаво нещо, остава и шофьорите да ги спазват...
27
3
 
0
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
До Анонимен 45 : много добре знам за какви знаци става въпрос! Гледам ги през ден, защото пътувам по Европа доста! И да, струват скъпо, но чак пък 30 бона...
26
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За чий са умни знаци за кофти мит'рял? Само усвояване му е майката!
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите така адаптивни роми скоро ще схванат, че "умните" знаци точно както и "глупавите" са напълно подходящи "да си ги наберат" и да ги продадат за скрап.Така че си спестете 600-те бона и най-добре ги дайте за социално слаби български пенсионери или социално слаби, работещи семейни висшисти като сестра ми, получаващи за квалифицирана работа 500 лева на месец, докато шефовете им си купуват мерцедеси с капитала на фирмата.
24
1
 
8
 
! Отговори
? преди 8 години
Продължавайте да гласувате за ГЕРБ или въобще да не гласувате....
23
1
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
До Анонимен 37 : Е къде видя монтаж за няколко хиляди? Аз разбирам монтажа да се прави в Германия, да струва няколко хиляди, но там хората взимат ЗАПЛАТИ! А нашите работници по пътищата взимат жълти стотинки! Останалото от монтажа за "хиляди" отива в джибчето на тоя и оня!
22
0
 
5
 
! Отговори
тихомир томов преди 8 години
До Мирослав Може лесно да се проверят цените . В Германия ,Швейцария и Австрия тия знаци са от 20-тина години , но тук всичко ни е " Ден година храни " !
21
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тук не става въпрос за *** знак, а за табло със цяла конструкция, която го извежда над пътните платна, така че нищо чудно да струва толкова. То само монтажа на това нещо би трябвало да е няколко хиляди лева според мен.
20
0
 
11
 
! Отговори
Мирослав преди 8 години
Ей да бяхте звъннали на мен, да ви направя знаците! Едно парче ламарина, една шепа диоди и един програматор и сте готови! За 600 бона ще накича цялата държава с диоди и лампички, нощта ще стане ден само от тях! Кажете после, че тея дето да дали парите не са за убиване! Толкова нагли хора няма никъде по света!!!
19
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така се крадат държавни пари, знак за 31 000 лв., е от какво направен и какви технологии има в него. Ако бяха поръчали на google за тези пари щяха да проектират знака като холограма и сигурно щеше да е на по-добра цена
18
0
 
6
 
! Отговори
ХХХ преди 8 години
31 бона на знак ? За 30 бона си вземам Q7 ! Сметнете в колата колко електроники и какво ли не има .....а в един знак какво има че го прави толкова скъп ? Не вярвам да е от злато !
17
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези знаци златни ли са? :)
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе ман, този киоск за 12 хилки с компютър и не знам какво си какво ще донесе на комисионерите? Нищо не разбирате от бизнес. КЪДЕ Е ДАЛАВЕРАТА:)
15
0
 
0
 
! Отговори
До 25 преди 8 години
Не говорим за телевизори от Техномаркет. На пазара съществуват монитори,с характеристики, удоволетворяващи подобни необходимости.
14
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Киоск висок 2 метра, водоустойчив с 55" инча монитор, проектиран за работа 24/7, с компютър и включени софтуерни лицензи струва около 12000 лева без ДДС. Може да се прожектира абсолютно всичко