Кмет и общинари положиха клетва в Стара Загора

Емил Христов остава председател на Общинския съвет
1
Кмет и общинари положиха клетва в Стара Загора
Емил Христов бе избран за председател на Общинския съвет в Стара Загора. Снимка: БТА

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров, новоизбраните общинските съветници и 37-те кмета в общината положиха тържествена клетва тази сутрин, съобщават от общината. Това стана по време на първото тържествено заседание на Общински съвет – Стара Загора, мандат 2015-2019 г., водено от областния управител на област Стара Загора Георги Ранов.

Новоизбраните общински съветници получиха удостоверенията си от председателя на ОИК Теодора Крумова и положиха подписи под клетвените си листове. Те получиха и благословия за успех в бъдните си дела с тържествен водосвет, отслужен от отец Михаил.

В залата прозвучаха националният химн на Република България и химнът на Обединена Европа.

Процедурата по избор на нов председател на Общинския съвет беше проведена тайно, под ръководството на най-възрастния общински съветник - Кольо Димов. В крайна сметка първото заседание на новия Общински съвет ръководи новоизбраният председател Емил Христов, който всъщност бе председател и на предния Общински съвет. За него гласуваха 40 общински съветници, 5 бяха против, а 6 бюлетини бяха невалидни.

"В последния мандат успяхме да преодолеем противопоставянето и разделението между нас. Но хората сега очакват повече от нас. Онова , което доскоро беше достатъчно, за да постигнем успехи, вече не е. Нека нашата различност бъде основа за постигане на най-добри решения за нашата община", призова Емил Христов.

За зам.председатели на Общинския съвет бяха избрани Методи Пенчев от коалиция "Народен съюз", Румен Димитров от РБ и Даниела Лекина от БСП – Лява България. На първото заседание беше избрана и Временна комисия за промени в правилника за дейността на общинския съвет.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво се случва на тези, които престъпят клетвата ?Май никой не я е престъпил, защото не знам някой да е бил наказан...