Кметът на Семчиново встъпи в длъжност с... полиция

Според него етническото напрежение се подклажда от загубилите
5 ное 2015 17:00,
5
Кметът на Семчиново встъпи в длъжност с... полиция
Снимка: bTV

Новият кмет на пазарджишкото село Семчиново Пламен Темелков встъпи в длъжност с помощта на полицията.

По-рано днес българите от селото организираха жива верига пред кметството, за да не допуснат новоизбрания кмет, който е от ромски произход. Темелков спечели местния вот още на първи тур.

Още по темата

Десетки полицаи охраняваха днес входа на кметството. Преди да влезе в сградата, новият кмет беше придружен от около 200 роми с плакати, които гласяха: "Омразата поражда насилие".

Протестиращите българи отстъпиха и осигуриха достъп на Темелков до кметството, като за редът се грижеха десетки униформени.

Новия кмет беше придружен от този на община Септември Марин Рачев. Темелков каза, че според него етническото напрежение в Семчиново се подклажда от хора, загубили изборната битка.

Той обеща да направи много за селото, като първото, с кеото ще се захване, е да ремонтира стадиона.

Протестиращите отричат, че причина за недоволството им е ромският произход на кмета. Искат да знаят обаче какъв е бизнесът му, откъде са му парите и как си e купил гласовете.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
4
 
! Отговори
милиция преди 8 години
Ето затова е нисък рейтинга на полицията, защото са против хората. Избран по нечестен начин с купени гласове и с помощта на пасивността на същата тази полиция, Ромът ще се гаври 4 години с населението на общината. Хак да ви е решението на Горанов
3
0
 
1
 
! Отговори
Хъммм преди 8 години
ако тези десетки полицаи са постоянно по селата , на хората ще им е все тая кой е кмета , но идете след два дена у това или което да е село у БГ
2
1
 
1
 
! Отговори
rom . balgarin преди 8 години
ei golam pras kmeta na edno selo bil rom- i xop protesti -ami te romite sa 1 milon i 200 xilad v bg, normalno e i te da imat ne edin a xiladi ama pysta zavis i zloba v baignio ne spira -
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей ги на, ченгетата, пазят го тоя, а като стане 17:30 ще ходят да викат "***!" на протеста :)) Кога ще свършат нещо полезно?!