Вятърно състезание с кофи за боклук в София

Код "опасно време": Поражения от бурята в цялата страна
22 ное 2015 15:05,
26
Вятърно състезание с кофи за боклук в София
Снимка: Facebook

Контейнери за смет в средата на улиците, паднали рекламни пана, изкоренени дървета.  Това са част от пораженията от бурния вятър в цялата страна.

Аварийни екипи са отстранявали цяла нощ паднали дървета и клони в София, затиснати под тях автомобили и прекъснати електрически жици.

Сред най-пострадалите са кварталите в западната и южната части на града. Там и пораженията са най-сериозни.  Двама са пострадали от бурята и са приети в "Пирогов".

Още по темата

Паднали клони, дървета, козирки и рекламни пана има и в цяла Варненска област. При сигналите няма данни за пострадали.

Пикът на ураганния вятър в морската ни столицата е бил тази сутрин около 05:00 часа, когато поривите са достигали 22 метра в секунда.

Натрошени прозорци, паднали дървета и клони е предизвикал през изминалото денонощие бурният вятър в Бургас. Всички пристанища са затворени.

На нос Емине измервателните уреди са отчели пориви от 28 м/сек., а по върховете на планините Рила, Пирин и Стара планина вятърът е толкова силен, че измервателните уреди нямат възможност да го засекат.

По данни на НИМХ към 11 часа днес в Разград и в Бургас е имало пориви от 24 м/сек., което също се смята за изключително бурен вятър. Очаква се привечер да стихне силата на вятъра.

Вятър със скорост 72 километра в час бушува в Монтанско, бурята е пречупила 50-годишен бор, който е паднал върху къща в село Охрид, община Бойчиновци. Дървото е разрушило покрива й, а стените са се напукали.

Паднали дървета се отстраняват и от шосетата между Монтана и Берковица и Монтана и село Студено буче. От силния вятър в село Копиловци са се допрели електропроводници и това е предизвикало пожар в къща. Той е загасен.

Общинските власти в страната съветват гражданите да отстранят от прозорците и балконите си недобре закрепените предмети. Призовават се хората да са внимателни при придвижването им на открито.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
6
 
! Отговори
neo5 преди 8 години
Миналата вечер как фучеше, в 3 часа посред нощ гледам филм ужаси, чува се притъпен звук на удар на някакъв прозорец, мани мани, направо се паникьосах, филма беше голям с вятъра!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вятърните турбини не могат да понесат изключително силен вятър. Тогава перките се разкъсват и разрушават цялата структура.
11
15
 
14
 
! Отговори
Orange преди 8 години
До АнонименНезнам къде си живял и преди колко време, но в момента в Хага, Холандия *** по улиците НЯМА. Не съм видял нито едно бездомно куче, от 4 месеца съм тук. Стига сте подкрепяли тая скапана държава БГ, вярно, наша родина е ама като не ми е дала нищо, а само ме дърпа надолу КАК да стане ?
10
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много си е добре вятъра - повече вятър - повече работят турбините - по-малко работа на ТЕЦ и по-гоуема дупка в НЕК!
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До OrangeКого ще лъжеш ве...? Живях в тая държава по време на магистратурата ми. *** си ги хвърлят на улицата.. мишки навсякъде.. бездомни имат почти колкото в САЩ... т.е. имат много!
8
4
 
7
 
! Отговори
зъбльо преди 8 години
Не ни трябват кофи за ***! Всичко опира до интелигентно хранене. Трябва да съчеъавате умело различни продукти и да ги изяждате. Например, хартиените отпадъци съдържат много целулоза и за добро храносмилане трябва да се консумират с мазнини, напр. стари кокали и гръбнаци от риба. Пластмадите задължително се ядат с дърво и т.н. Мога цяла лекция да ви изнеса.
7
0
 
7
 
! Отговори
Зомо преди 8 години
До Момо - отиди в австрия например - на запад от унгария, само на контейнери са, но ..... не са по улиците!
6
15
 
11
 
! Отговори
Orange преди 8 години
И в Холандия го няма. Няма *** по улицата, няма въшлясали , които да роват по контейнерите, няма бездомни кучета, всички котки, които съм видял не са страхливи, а идват при теб. БГ съкс пичове, закривайте я тая държава.
5
1
 
35
 
! Отговори
_ преди 8 години
Контейнерите имат спирачки на колелата, но някой трябва да се сеща да ги натиска, след като изпразни контейнера в камиона и го върне обратно на мястото му...
4
0
 
38
 
! Отговори
SD преди 8 години
Да натоварим вътре нашите политици и да гледаме рали Есен2015.
3
7
 
8
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Шефе, във Франция ти го гарантирам на 100%, че го НЯМА. Ти сам добави Германия и Япония. В Швейцария също го няма(поне не и в Женева).Както казах вече, такива глупости съм виждал на изток от Унгария, ***!
2
6
 
18
 
! Отговори
Discovery преди 8 години
До 2:Айде бе няма я... как ли пък я няма. Как па все мана намирате на всичко дето е в БГ, виж в Германия и Япония може и да ги няма, ама по другите страни си е същото!!! Все крива ни работата според форумните ***...
1
18
 
16
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Тая глупост с контейнерите по улиците май я няма на запад или поне аз не съм я виждал.*** се събита 1-2 пъти в седмицата. Кофите се изкарват, а после се прибират обратно в приспособените помещения или в гаражите(според къщата).Това с вонящите контейнери, осеяни с *** около тях съществува само на изток от Унгария.