Полицаите в Лясковец сами се избили и натопили Петко

На луди ни правят, отсече майката на залостения убиец
26 ное 2015 10:07,
28
Полицаите в Лясковец сами се избили и натопили Петко
Петко Петков. Снимка: Булфото, архив

Полицаите сами се "избили" в тъмното, а след това натопили Петко Петков при акцията в Лясковец, твърди майката на стрелеца, Стефанка Сафова.

Преди дни Петко Петков беше признат за виновен за това, че на 14 март миналата година е застрелял баретата Емил Шарков и е направил опит да умъртви петима негови колеги, изпратени на акция у дома му. Окръжният съд във Велико Търново осъди Петков на доживотен затвор без право на замяна.

Още по темата

"На луд го правят, и мен ме правиха", отсече Стефанка пред bTV. Майката на стрелеца разказа и за самата атака. По думите й полицаите са ги нападнали, докато двамата спели.

Стефанка разказа още, че е правила опити да доведе МВР експерти у дома им, за да прегледат Петко, но те така и не пожелали. Искали той да бъде прегледан в районното. Тя определи сина си за жертва.

На въпрос за убития командос Емил Шарков и ранените му колеги, Савова отвърна: "И моят син е ранен – тънки черва, дебели, изваден бъбрек. Нищо не се знае".

Майката на Петко се оплака още, че жилището й е вече разрушено. "Аз го градя 50 години", заяви тя и обвини полицаите, че не са си свършили работата. "Това не е работа", отсече тя.

Виктор Костов, адвокат на семейството, заяви, че решението на съда почива върху изключително оскъдни доказателства. Не отрече, че Петко притежава оръжия и ловни патрони, но ходил с тях на лов за едър дивеч.

Костов оправда Петко и за поведението му по време на акцията на полицията. Според него полицаите са нахлули в дома им и най-логичното нещо, което може някой да си помисли, е, че искат да го убият. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
43 000 преди 8 години
че е имал вина е безспорно.но е имало и полицейско насилие довело до осакатяване, петко - "си е изгубил бъбрека" както тогава казваха по новините. това не е "сополено топче" да го изгуби. и друго този човек е живял в близост до училище,а всеки знае че днес дори учителите не могат да се справят с наглостта и агресията на 90% от учениците.
19
0
 
4
 
! Отговори
alf преди 8 години
choveka e bil lud da vqrno e. ama ne e vqrno che e strelql po uchilisteto. a kukite moje i sami da sa se izbili. da beshe vleznala edna med sestra da mu nabichi edna upoika na toq i togava kukite da go izvedat a ne sega deca da stoqt bez basta zaradi MVR shefovete
18
0
 
2
 
! Отговори
смеееееех преди 8 години
Не само Шарко Парков е бил кривоглед,нали?
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
E чак толкова глупави коментари не бях чел.Явно някой които са без работа се чудят какво да превят и пишат глупости.
16
4
 
21
 
! Отговори
уф преди 8 години
Жената е права.По-некадърни полицаи от нашите няма.Знаят само да бият слабите и беззащитните.Като онзи университетски преподавател от Търново.Пребиха го от бой, после той бил паднал по стълбите.Или куршумът рекоширал в небето и а обратно, та право в лицето.Некадърници,некадърници, сто пъти некадърници!
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На лудите мястото им е в лудницата! Да го прибират ведно с майка му! Ей такива като дъртата *** са много опасни - родила син с психични проблеми, ама да си го признае - не, да направи нещо по въпроса - не, да го кара да си пие лекарствата - що...Че пък и жертви се изкараха, еб***си!
14
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слушайте песента f the police и ще разберете, че полицията нарушава много често правата на хората
13
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 12"Какво точно е направил ,че чак въоръжени до зъби барети ще го нападат."Ами заплашвал е децата от местното училище, че ще ги убие и стрелял по тях от балконатова е направил
12
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато на вратата ти чукат и викат "Отворете полиция!" ,чуваш полицейски сирени, виждаш полицейски коли, няколко пъти си предупреждаван от полицията...трябва да си наистина луд да излезеш с пушка срещу полицаитеЗа оказване въоръжена съпротива на органите на реда, придружено с убийство на полицай, закона е категоричен
11
4
 
10
 
! Отговори
65 преди 8 години
Цецо е прав-историята намирисва.Кой крив кой прав един човек го няма.Какво точно е направил ,че чак въоръжени до зъби барети ще го нападат.Ако е заплаха за хората около него -да .Сега чета за първи път ,че и Петков е претърпял тези операции.Майката на баретата също лееко намекна,че някой се е престарал със заповедта за акция.Имаше и една версия,че Петков наистина е стрелял посред нощ,а баретите са отишли пияни до козирката след рожден ден.Не вземам страна по случая,
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДЕЙСТВИЯТА ИМ СА НАПЪЛНО НЕРЕДНИ!!!!!!МОЖЕШЕ ДА ПРОВЕДАТ АКЦИЯТА РАНО СУТРИНТА НА СВЕТЛО!!!!!ТЕ СА СЕ ПРАВИЛИ НА БАБАИТИ И СА СИ ГО ПОЛУЧИЛИ!!!!!!!!
9
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освободете го. В затворите вкарват само групаците
8
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОХО НИЩО ЧУДНО!!!!!!!!!!НЯКОЙ РИКУШЕТ ИЛИ СА ВЛЕЗЛИ ОТ ДВЕ СТРАНИ И СА СЕ ГРЪМНАЛИ ;D
7
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СТРАСБУРГ.........ВЕДНАГА .....!!!
6
2
 
39
 
! Отговори
Незнаен преди 8 години
Този човек е осъден на доживотен,а ДЕПУТАТА който уби човек на пътя и излезе с обяснението,че не бил спал къде е.На свобода.Истината е само една.В тази скапана държава няма прокуратура и песента"за кокошка няма прошка,за милиони няма закони" е много вярна.
5
5
 
31
 
! Отговори
Саморден талант преди 8 години
Петко да бъде назначен като инструктор на спецчастите и присвоено звание професор по антитероризъм.
4
2
 
30
 
! Отговори
Христо Ботев преди 8 години
Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита: "Богат е", казва, пък го не пита колко е души изгорил живи, сироти колко той е ограбил и пред олтарят бога измамил с молитви, с клетви, с думи лъжливи. И на обществен тоя мъчител и поп, и черква с вяра слугуват; нему се кланя дивак учител, и с вестникарин зайдно мъдруват, че страх от бога било начало на сяка мъдрост... Туй е казало стадо от вълци във *** кожи, камък основен за да положи на лъжи свети, а ум човешки да скове навек в окови тежки!
3
1
 
44
 
! Отговори
Цецо преди 8 години
Убил е една и направил опит да умъртви още пет барети... да го вземат в спецчастите вместо в да го вкарват в затвора! Това на шега, ама нещо цялата история ми намирисва...
2
1
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре де, представете си, посред нощ в дома ви да нахлуят маскирани и въоръжени бабаити, вие какво бихте направили, ако имате лично оръжие? Наистина не разбирам подобна присъда за човек, които е отбранявал дома си сам в тъмното! А и тия да са се самозастреляли в тъмницата е доста вероятно. Само се чудя ако един шизофреник ги прави на 5 стотинки, как ще ни предпазят от обучени и тежко въоръжени терористи, ако се наложи някой ден? Просто няма как да стане.
1
4
 
49
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малоумната полиция ни "пази".