Работник от ВМЗ-Сопот със 75% химическо изгаряне

Мъжът е в болница, състоянието му е много тежко
4
Работник от ВМЗ-Сопот със 75% химическо изгаряне
Снимка: архив, БулФото

Работник от ВМЗ – Сопот е със 75% химическо изгаряне след трудова злополука.

Той е в много тежко състояние, съобщиха от Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ "Свети Георги", където пострадалият е хоспитализиран.

Изгарянията са причинени от натриева основа и натриев хидрокарбонат, казаха дежурните лекари.

Още при приемането на пациента му е направено обливане, изкъпване и хидротерапия – поставен е във вана с антисептични разтвори.

Извършена е първична хирургична обработка на всички раневи повърхности. Осъществена е и некротомия на лявата ръка, след което е направена превръзка с йодасепт.

Пациентът е под постоянно лекарско наблюдение, като ежеминутно се следят жизнените и лабораторни показатели. При подобряването им се предвижда оперативна интервенция, свързана с премахване на кожата на лявата ръка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
1
 
! Отговори
До 3 преди 8 години
Този който кОпува продукцията са от омразните на русофилите Американски търговци на оръжие.Дават хляб на толкова много Българи и с това развиват изостанала ни тежка промишленост.Разбра ли!!!!
3
5
 
0
 
! Отговори
да преди 8 години
Я пишете кой копува продукцията
2
2
 
6
 
! Отговори
Полковник преди 8 години
Във ВМЗ -Сопот в момента се работи на 2 смени, в някой цехове и на 3 24/7 Завода увеличи служителите си от малко над 2 хил работници преди 1 година до над 4 хил в момента .Средната работна заплата стана от 400-500 лв чисто до 800 лв чисто.Само за последното тримесечие завода е реализирал 14 млн печалба.Закупуват се и нови машини за конкурентно способност .За първи път от много години на сам ще дават и 13-та заплата.Нормално да има сакатлъци понякога.Напишете и добрите страни!!!!
1
5
 
2
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
Комунистическа му работа!