Бонуси за редовните платци на "топлото"

Масовите отстъпки в страната са между 3 и 5%
16 дек 2015 09:37,
20
Бонуси за редовните платци на "топлото"
Снимка: Булфото, ахрив

Топлофикациите в цялата страна доброволно, без решение на енергийния регулатор, започнаха да свалят цените на топлата вода и парното за изрядните си абонати. Целта им е да увеличат заплащането на сметките, а и да намерят нови клиенти.

Масова практика е да се правят отстъпки от месечните сметки между 3 и 5%, ако бъдат заплащани в срок, пише "Труд". Подобна политика провеждат във Варна, Сливен, София, Бургас и Велико Търново. Но навсякъде задължително условие да получите бонуса е да не сте длъжник за стари фактури на компанията.

От този отоплителен сезон топлофикацията в Русе въвежда друг вид бонус - отстъпка при голямо потребление, отново само за изрядни абонати. Всички, които са потребили над 5 кубика топла вода месечно, плащат само за подгряването на 3 кубика, и то на по-ниска цена.

Абонатите ползват фиксираните цени и ако осигуряват ежемесечен отчет на уредите за дялово разпределение, иначе губят право да участват в програмата. Те могат да минат и на заплащане на максимална сума за отоплението, като в този случай плащат според площта на жилището по 1,50 лв. с ДДС на квадрат.

В кубици преизчисляват цените си и от топлофикацията в Сливен. В столицата още преди години въведоха отстъпка от 3%, ако сметката се заплати в срок.

Ако плащате разсрочено, отстъпката е 50% от последната изравнителна фактура. В Търново намалението е 5%. Във Варна ако само 1 апартамент плати в срок, отстъпката е 2%, но ако е цял вход, става 5%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безплатна снимка до радиатора!
12
2
 
2
 
! Отговори
До Пици Мици преди 8 години
Не отговарям троснато и не се заяждам. Просто не смятам, че трябва да на всяка цена да плащампрез интернет, след като например имам изипей до блока и пак плащам всичко на един път. Има различни начини за плащане и всеки си избира и този избор не трябва да те лишава от отстъпката, при положение, че плащаш в срок фактурата. Искам да кажа замисъла е добре, ама изпълнението нашенско. Къде скочи на скапаните хора не разбрах, ама карай.
11
2
 
4
 
! Отговори
pepe преди 8 години
И аз си плащам през интернет (и през смартфон става), ползвам си отстъпките и недоумявам за какво е целият този хейт.Естествено интернет за повечето хора е фейсбук, порн и писане на някой друг заядлив коментра по форумите.Поздрави и се усмихвайте повече, празници идват!
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Топлинен счетоводитеВ нашия вход се отказахме от ФИРМА ЗА ТОПЛИННО СЧЕТОВОДСТВО и сметките паднаха с поне 25%, на някои дори с 30%, ако искате вярвайте! Сега фактурите идват направо от Топлофикация и сметките са много по-приемливи.
9
7
 
1
 
! Отговори
Топлинен счетоводите преди 8 години
..а кой ще Ви прави сметките. Прсти хора...нали и да се премахнат фирмите, Топлофикациите пак трябва да плащат на някого за тази работа. Смятането на сметки не се върши само ей така от въздуха.Топлофикациите също си имат отдел топлинни счетоводители и вие им заплащате такса за дялово разпределение. Тънкият момент е, че външната фирма е НЕЗАВИСИМА И БЕЗПРИСТРАСТНА, а за същите пари не знаете какви ги вършат в Топлофикациите, защото интересът е 100% техен.
8
2
 
4
 
! Отговори
до Пици-мици преди 8 години
Нямам желание да плащам по интернет. Иначе знам как става и благодаря за загрижеността. Моя начин на плащане не оправдава безумните им условия за отстъпки. И да топлинните счетоводители прибират само едни допълнителни пари, е така просто защото могат... Абсолютно ненужно плащане ... поредно.
7
0
 
8
 
! Отговори
Шофер преди 8 години
Големи отстъпки, няма що...
6
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пак ни баламосват с дребни отстъпки,а това,че ни крадат в сметките никой не го отчита.Най-напред трябва да се премахне тумора "топлинен счетоводител".Топлофикация може сама да си върши тази работа както го правят В и К,електродружествата и всички останали доставчици.Един или два пъти в годината ви посещават и след това си начисляват печалби като за световно.А ако не дай си боже отсъствате и не сте осигурили достъп е цяло ходене по мъките да ги накарате дори срещу заплащане пак да дойдат.ВЪН от с
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тея отстъпки ги има от година поне, обаче аз като изряден платец още не съм я получила. Защото , за да се възползваш от нея трябва да платиш няколко дни след издаването на фактурата, което е безумно. Аз плащам в началото на месеца всички сметки а фактурата е издадена да речем на 15-16-то число и в началото на следващия месец, вече губя отстъпката!?@?! Няма как да ходя по 10 пъти месечно, за да си плащам различните видове сметки, правя го веднъж на куп.
4
12
 
6
 
! Отговори
pepe преди 8 години
А колко искате да ви сртува парното, мамини Андршковци? Аз съм много доволен от сметките си.Моето за тристаен апартамент + топла вода е 110лв за последния месец.Колко по-малко от това, ако този апартамент се отоплява на ток и парно в сградата няма, за същия комфорт сметката ще е 250-300лв.Комунизъмът свърши, другари, ако не искате да плащате емигрирайте в Сибир сечете дърва от тайгата и се топлете с печки.Глпав и прст народ.
3
2
 
8
 
! Отговори
Стефчо преди 8 години
Нека *** в адски мъки. Амин!
2
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън-дрън отстъпки... плащаме си редовно и все по-скъпи фактури идват, никакви отстъпки, никакви намаления. Проклети да са всички в Топлофикация София, да им приседнат нашите пари, да им горчи хляба, бял ден да не видят тия крадци и което зло им се размине да отиде на децата и на внуците им! Проклети Проклети Проклети !!!
1
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Можеш да си свалиш и бушона!