От село до гробището – винетка за 97 лева!

Пример за тази ситуацията е силистренското село Ножарево
20 дек 2015 13:00,
122
От село до гробището – винетка за 97 лева!
Снимка: архив, Булфото

През 2016 година на жителите на много български села ще им се наложи да платят 97 лева за годишна винетка само, за да могат да отидат до гробището или до единствената аптека в района, съобщи Нова тв.

В някои от населените места хората твърдят, че за да купят от новите винетки, ще се наложи да спестяват. Без винетката обаче, ще останат затворници в селата си.

Пример за тази ситуацията е силистренското село Ножарево, където за да отидат до гробището, което се намира до селото, хората ще трябва да платят за винетка близо 100 лева.

В Ножарево живеят около 390 души. И въпреки че разбират най-вече от отглеждането на тютюн и чубрица, имат предложение за властта - новата цена да плащат там, където имат повече автомобили и по-хубави пътища – тоест в градовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И никой не я питам министърката за тунела в Кресна. Как може 25 км. тунел в Норвегия да струва колкото 2 км. тунел в Кресна!? Ами може братя българи когато Лилето е министърка може скоро обществените поръчки за пеефските фирми да станат по милиард на км. естествено с пари на заем !
72
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За свещи да ги дадат. Слушах днес министърката как се правеше на луда:"чух някой да казва ,че не знаели хората къде разходваме парите е как не се знае..........." и т.н. Не вярвам да е толкова *** да не съзнава какво и се казва. Хората буквално всекидневно виждат безумията и наглото крадене, а тя се прави ,че не разбирала какво я питат! И 150 лв. може да стане винетката, но да има точна отчетност и качествена работа и най-вече справедливо ценоубразуване.
71
0
 
2
 
! Отговори
Gazenik преди 8 години
Vinetkata na grobisteto. Opeloto sled 2 dena.
70
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те пък на село като се юрнат да купуват винетки по новия закон за застраховането намалиха глобата за гражданската от 400 на 250 лв. защото явно ги е страх от хората.
69
0
 
8
 
! Отговори
до 89 преди 8 години
Те и комунистите до 89 та държаха 100% а какво стана!
68
1
 
16
 
! Отговори
Васо Парцала преди 8 години
Комунизма си отива спете спокоино деца ! Вземи панелите трабанта ,но въздуха ми остави !Като ни вземат всичко голия ли ще ни лапат !!?
67
1
 
9
 
! Отговори
dora преди 8 години
tuk gymji ot skapani nagli gerberasti
66
0
 
6
 
! Отговори
dora преди 8 години
kak ne gi e sram?Derat koji kato za posledno
65
1
 
6
 
! Отговори
Свинетката преди 8 години
Плащайте винетки,аз ще ям сланина.
64
0
 
4
 
! Отговори
Ask преди 8 години
V tova selo li ste e pogrebenieto na sapruga na viceprezidentkata?
63
1
 
20
 
! Отговори
АЦЕТО преди 8 години
Не сте длъжни Свинетка Павлова с кола да я карате до гробищата,завлачете я с коне,е малко тежко ще им дойде,но с повече почивки ще се получи
62
0
 
5
 
! Отговори
Шано Ломски... преди 8 години
Всичко "гнило"...си отива само...!Който иска ----да си го дири.....!АКО Е БИЛО , ДОБРО И СВЕЖО ....ДА СЕ Е ЗАПАЗИЛО И ДО ДНЕСКА...!!!
61
1
 
10
 
! Отговори
Дърт Крейзър преди 8 години
аз затова по американски обичай съм си заделил едно място под ореха , какво ще ми се разхождат по гробища , друго е да съм си вкъщи , кеф му да те оплаче някой , кеф му да те препи.кае , кеф му на шаро да си пойграете из двора
60
11
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
ПРИ ГНИЛИЯ КОМУНИЗЪМ---ВСИЧКО СИ БЕШЕ ,БЕЗ ПАРИ....АМА МАНДРАТА СВЪРШИ!..ВЕЧЕ И МАМА--НА ТАТЕ НЕ ДАВА ,БЕЗ ПАРЕ......ХА,ХА,ХАААААААААААА
59
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво излиза за да притежаваш автомобил трябва да си плащаш здраво !При гнилия комунизам струваше 10 лв. на година 5 данък и 5 преглед.
58
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Другарю червен *** , никой не те кара да купуваш коли по 800 лв. Карай си велосипеда и се вози на влакове и рейсове. Толкова е просто , а ти се правиш на велик с тези баракуди .
57
1
 
23
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
В никоя държава няма винетки за селски пътища - само за магистрали!!Само в Абсурдистан има винетки за селски пътища
56
1
 
13
 
! Отговори
3221321 преди 8 години
dо Анонимен 67на 5 кила ракия и 10 кила свинско ли завиждаш бе герберски ***? По 2 коли за по 700-800 лева едната.на това ли завиждаш бе ***?
55
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ама само си пишем бре хора? ставаме и го изхвърляме рапона от управлението на държавата.взима си заемчета и си живее и герберастите около него ,после ние ще ги връщаме през винетки, ток парно...*** така ще е само си пишем по форумите..
54
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и още за обществените услуги -22лв за пренос през електроразпределителната мрежа -пренасят ми тока за 22лв на месец ????, а това че имам достъп до разпределителната мрежа -такса 2.82лв този месец???