Варненци скочиха срещу новите велоалеи за 4 млн.

Ще откажат хората да карат колела, коментират велосипедисти
Обновена: 27 дек 2015 06:50 | 26 дек 2015 22:22,
74

Снимка: БТА

Десетки велосипедисти се събраха в центъра на Варна на коледен протест и демонстрираха за какво могат да се ползват новите велоалеи, които струват над 4 млн. лв. Така традиционното коледно велошествие във Варна се превърна в коледно велобутане.

"Коледа без колела" – така велосипедистите във Варна реагират на строящите се в момента велоалеи.

"Поради това, че са на тротоарите, поради това, че трябва да ги делим с пешеходците, пешеходците вече вървят по тях и това е нормално, може би", коментира Ирена Костадинова пред Нова тв.

"За градски колоездач това е абсурд да кара по тея велоалеи! Опасно е направо!", допълни Емилиян Георгиев.

Според колоездачите новите съоръжения не просто няма да стимулират ползването на велосипеди, ами направо ще откажат хората от този начин на придвижване.

"Абсолютно нелогично е да минава през подлези, да има бордюри и да минава в средата на пешеходните зони точно в центъра на града. Самите подлези и минаването на велоалеите към тях, захождането, е така направено, че самите пешеходци няма откъде да минат освен по велоалеята", посочи Здравко Василев от велоклуб "Устрем".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
2
 
21
 
! Отговори
Иван Пешев преди 8 години
Навсякъде е така , направено е по "Програма за подобряване качеството на атмосферния въздух" .... , едни пари за едни фирми.
35
1
 
23
 
! Отговори
Я преди 8 години
ВАРНЕНЦИ,НЕ СЕ КОСЕТЕ И В СОФИЯ Е СЪЩАТА ТРАГЕДИЯ.НА ВСИЧКО ОТГОРЕ СЪСИПАХА И ЕДНА ПРЕКРАСНА АЛЕЯ РУСКИ ПАМЕТНИК КЪМ КНЯЖЕВО.
34
3
 
15
 
! Отговори
Astarot преди 8 години
Много ми е интересно, от къде си мислехте, че ще вземат площ за тези велоалеи? От и без друго тесните ни пътища? Или че ще съборят сгради, за да направят място за алеите? Или че ще са на естакади на 5 метра над земята?
33
19
 
11
 
! Отговори
валреал преди 8 години
без да вземам страна в спора само да питам негодуващите дали са ходили в Амстердам,там всичко живо е на колела,а велоалеите им в сравнение с нашите са трагедия,на много места просто са боядисали част от тротоара и хората карат по плочките,ама никой не реве и протестира.Същото е и в Германия и в Дания,поне там съм го виждал лично
32
2
 
29
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
При нас има всичко което го има и в другите държави.Разликата е че при нас нищо не е както трябва да бъде.Важното е да се усвоява ( краде).В случая с велоалеите съм сигурен че при проектирането им не е участвал нито един велосипедист.Обикновенно нещата се правят от хора нямащи понятие от това което правят.
31
4
 
13
 
! Отговори
lelka преди 8 години
Мен ме е страх, както си вървя по тротоара да не ме връхлети някой велосипедист. И в Морската градина е същото, някакъв кошмар, не смееш да си пуснеш детето да потича свободно, защото е пълно с хора на колела и кучета, просто не знаеш от къде ще те връхлети.
30
19
 
7
 
! Отговори
боби преди 8 години
Много са си хубави. Има на места проблеми,но като цяло са си идеални.
29
1
 
11
 
! Отговори
За плевенските преди 8 години
За плевенскитя линии, набедени от ГЕРБ за велоалеи, нищо не коментирате! А, мен ме интерисува - колко пари струваше *** ръководство на един "професор"- кмет, обиколил 3 партии за 9 години, докато си задоволи първичния комплекс за властване! И естествено резултата е налице!
28
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе що не ги издигнат на естакади на 5 метра от земята, като в Япония. белким кротнат.
27
2
 
25
 
! Отговори
Пенсионер преди 8 години
Четири милиона!Брей,това за нас са космически суми!И похарчени с лека ръка,а и половината окрадени!Човек наистина недоумява как е възможно това!Не,няма да ни бъде с такива управници!И не е работата само в парите,а в морала на тези хора.Има ли прокуратура?
26
2
 
25
 
! Отговори
някой преди 8 години
За съжаление на снимките не са показани глупостите, които са сътворили великите ни общинари.Не се вижда как се пресичат тротоарните плочки с широката 60 см велоалея.Така тротоарът е опасен както за пешеходците, така и за карането на велосипед. Да не говорим, че тротоарите се ползват и от малки деца, които неминуемо ще пострадат.Мислех, че ще се сложи край на великите глупости, сътворени от общинарите ни, но не би.Какво ли още ни очаква, не смея да си помисля.Влагат се пари за безумни неща.
25
0
 
32
 
! Отговори
е да де преди 8 години
Явно във всички градове се използва един и същ благовиден повод за да се откраднат едни пари . Така наречените велоалеи не вършат работа ,а се отнема площ или от пътя или от тротоара което допълнително влошава движението ,но важното e да се покажем какви европейци сме пък и джобчето да е пълно.
24
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Великите" герберски кметове . Да са ни честити !
23
5
 
33
 
! Отговори
Loli преди 8 години
Закона за пътищата няма такъв параграф да има превозно средство по тротоарите за колела е записано че се бутат когато са на тротоар . сега питам Герб ще смени ли закона ???Гаф голям няма срам няма мислене няма нищо с което да ни накарат да ги уважаване
22
4
 
37
 
! Отговори
Джон Кери Умното преди 8 години
Като в Стара Загора .Развалиха хубавите тротоари и и.зсраха асфалт върху тях.Велосипедистите не ги ползват, хората трудно .Важното беше фирмата на братовчед ми да вземе парите .ГЕРБ гарантира.
21
0
 
27
 
! Отговори
Бакшиша преди 8 години
да и новите велоалеи в Софето...особено на Тодор Александров и на Мушанов са страхотни..само промениха маркировката и стесниха лентите за движение на коли...тва ли струва милиони....а и на Тодор Александров даже не избтриха старата маркировка а само я намазаха отгоре с черна боя която вече се изстри и се вижда старата маркировка...тцтц..
20
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Същата простотия с тия велоалеЙ е и в София ама герберите нали усвоЙха пак парите."Родна реч... о... майна слаТка...
19
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма пари за повече. Това е положението. То като си вилнял по дискотеките във студентски град, трудно ще станеш нещо освен бъг.
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ISTINATAАйде вземи пиши на кирилица и с малки букви. Нито ставаш по-ефектен, нито по-впечатляващ като щракаш тъпите латински букви, че и главни....А, да - "Ще пиша както си искам" си го запази за себе си....
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дания, Холандия и Белгия бели държави.Смях. Гето на куб. Все едно си във факултето, че и още по лошо.