65-годишна жена живее в бункер край Кюстендил

Моли за милосърдие общинарите, днес те решават съдбата й
29 дек 2015 08:37,
40
65-годишна жена живее в бункер край Кюстендил
Бункерът, подслонил Йорданка. Снимка: "Монитор"

65-годишна жена живее в крайна бедност и мизерия в бункер край Кюстендил. Жената обитава подобие на стая, намиращо се в местността "Хисарлъка".

За тежката си съдба тя помоли за съдействие и местните парламентаристи в областния град.

Йорданка Владимирова няма дом, не получава пенсия и няма близки. Преди известно време загубила единствения си син при зверска катастрофа.

"Имам брат и сестра, които ми взеха всичко. Неграмотна съм и останах дори без дом. Детенцето ми почина на 26 години. Живея на милостта на хората - ако ми дадат нещо ще ям, ако ми дадат работа ще работя. Живея в една колиба в лозя край града. Моля за помощ", казва пред "Монитор" Йорданка, която през зимата живее в истински ад.

Тя вече е подала писмо с апел за помощ до Общински съвет. Най-вероятно на предстоящото днес заседание, местните парламентаристи ще съдействат на жената, която не разполага с покрив над главата си.

"Има вариант да й се отпуснат малко средства или общинско жилище. Това обаче ще стане ясно едва на сесията на Общински съвет", коментираха общинари от Кюстендил.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бежанците са с предимство, сори
23
2
 
10
 
! Отговори
Гейберр преди 8 години
Великия ББ очаква внук вие тука какви работи пишете !
22
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
NE POMAGAI NA BEDNIAT,ZASHTOTO I TI SHTE STANESH BEDEN.ETO ZATOVA I BOIKO NE POMAGA NA BEDNITE,ZA DA NE OSTANE GERB BEDNA PARTIA.
21
2
 
3
 
! Отговори
Hor преди 8 години
Pisatelcheto, mega fantasia imash - na kolko svinsko si?!:-)
20
1
 
3
 
! Отговори
temenujka petrova преди 8 години
tova darjava li e sled kato cql jivot si rabotil sega da jivee6 kato ku4e a politicite se 4udqt kade da obikalqtpo svetai da xar4at na6ite pari tova li zasluji gospojata za truda si
19
1
 
16
 
! Отговори
Гербер преди 8 години
Ако бяха останали 20 лв от 16-те милиарда щяхме да и ги дадем . Ама то не стигнаха за 50 камиона асфалт .....кое по напред .......
18
2
 
7
 
! Отговори
Б.Б. преди 8 години
Днес се оядох на омари и хайвери ...би му меча и празници . Не мога да изтрезнея !
17
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 14ДО ТОВА НИ ДОКАРАХА КОСТОВИСТИТИ И ТЪМНАТА ДЕМОКРАЦИЯ ...ПРИ ПРАВЕШКИЯ И ОБРАЗОВАНИЕТО И ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО БЕ БЕЗПЛАТНО. МАЙКИТЕ СПОКОЙНО СА СИ ОТГЛЕЖДАЛИ ДЕЦАТА ДО 3 г. РАБОТА ИМАШЕ ЗА ВСИЧКИТЕ. ЯЛИ СМЕ НАТУРАЛНИ ПРОДУКТИ...ГОЛЯМ ПРАЗ ЧЕ НЕ ИМАЛО ВНОСНИ КОЛИ...МОЖЕ ДА Е ЗА ДОБРО.ЧЕ СЕГА НЯМА МЯСТО ЗА ПАРКИРАНЕ И ЗА МИНАВАНЕ ОТ ТИЯ КОЛИ.
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 12 Подхвърлят ти огризки и ти пишеш тия щу.р.отии, за да дразниш хората.Хора, не му обръщайте внимание. Той е по-голям голтак от всички около Лъвов мост. Но се подвизава на Сточна гара - там има едни порутени сгради и големи кофи с *** от които се храни. Но се прави на велик. Умее само да краде, и затова се прави на бизнесмен - влиза в родствена среда.
15
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре ни наредиха наште честно избрани политици. Нали за тях има пържоли и кебапчата на корем, другите да мрът
14
0
 
23
 
! Отговори
Dr преди 8 години
Няма ли приюти или соц. домове наблизо, как може да я оставят да живее така ? Тежи на съвестта на всички властимащи. Бог да и е на помощ !
13
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма какво да се чудим. Как иначе с бързи темпове да изпълним Плана! Нали Дянков още с идването си каза, че трябва да станем не повече от 4.5-5 милиона.
12
0
 
36
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Управниците на една държава в която възрастните хора живеят в крайна бедност и нямат възможност нито да се нахранят, нито да се стоплят, нито да се лекуват са просто престъпници.
11
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето до къде докара народа правешкият диктатор Тодор Живков за 45 години управление. Социализъм в действие - гласувайте за БСП!
10
2
 
12
 
! Отговори
do 20 преди 8 години
iska6 da kaje6 kapitalizam v deistvie samo v kapitalizma xorata spat po ulicite v ka6oni
9
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много ми е болно когато прочета че брат и ли сестра оставят без нищо от най блиския си човек, човек който сте от една майка и един баща , що за *** , но такива хора рано или късно онзи от горе раздава правосъдие
8
0
 
31
 
! Отговори
Ани преди 8 години
На 65 , без близки , безграмотна, сигурно доста болна жена, която няма как да си знае и правата. Според мен както има закрила на детето трябва да има и закрила на възрастни и болни хора от бедност и крайна мизерия. Има толкова програми за щяло и нещяло. Защо да няма подобна програма?
7
0
 
14
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Уважаеми БГ управляващи, защо се допускат такива ексцесии, за комфортана да депутатите се дават грешни пари, а народа, най-ценния ресурс, мре!
6
4
 
30
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Е, нали за ромчето от Монтана се намериха пари да си вее *** из Англия, кво ги интересува някаква възрастна жена, която сигурно цял живот е работила и е плащала данъци на тая държава. НАЛИ!!!
5
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 65 години неграмотна ? Какво е правила 65 години ? Ако е гражданка на България ащо трябва да е без пенсия. А-ааа сетих се. В България няма социална старческа пенсия и работническа пенсия. В България пенсията е една- окрадена от държавните крадци с бели яки и скъпи коли. Социалната /минимална/ пенсия трябва да е отделна от работническата пенсия. Тя е за всички.