Хапещо слънце и утре, после идва снегът

За пръв път ще се образува и снежна покривка
1 яну 2016 18:45,
3
Хапещо слънце и утре, после идва снегът
Снимка: архив, Булфото

През нощта над Западна България ще се появи облачност и не е изключено да превали слаб сняг. В Североизточна България ще духа слаб север-североизточен вятър, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Минимални температури между минус 10° и минус 5°, по южното крайбрежие до 0°. Утре над по-голямата част от страната все още ще бъде слънчево. Над Западна България ще има значителна облачност, която през деня временно ще намалее. Почти без валеж. Ще духа слаб източен, в Източна България до умерен северен вятър. Максимални температури между минус 5° и 0°, в крайните югозападни райони до 4-5°.

През нощта срещу неделя от запад облачността ще се увеличи над цялата страна и ще започнат превалявания от сняг. Над Черноморието ще бъде слънчево с до умерен северен вятър. Максимални температури от минус 2° до 2°.

Над планините от Западна България ще има предимно значителна облачност и на места ще превали слаб сняг. Ще духа до умерен, по най-високите върхове силен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 7°.

В неделя валежите от сняг ще обхванат цялата страна и ще се усилят. В по-голямата част от страната ще се образува снежна покривка. По Черноморието и в крайните южни райони снегът временно ще преминава в дъжд, ще има условия за заледявания и поледици, а снежната покривка ще е на петна. Вятърът ще е от изток-североизток, до умерен, в Източна България временно силен.

Минималните температури ще са предимно между минус 10° и минус 5°, а максималните - между минус 8° и минус 3°, в крайните източни и югозападни райони до 1-2°.

В понеделник валежите ще отслабнат, в Източна България и ще спрат. Ще се задържи предимно облачно, с временни разкъсвания на облачността. Температурите ще са с градус-два по-високи.

Във вторник вятърът ще е южен и температурите ще са малко по-високи. Валежите ще се активизират, но в по-голямата част от страната вече ще са от дъжд. В Северозападна България и планинските райони отначало ще са от сняг, но и там постепенно снегът ще премине в дъжд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още по-голямо чудо, хем знаем кога ще дойде снегът, хем пак ще ни изненада!
1
0
 
13
 
! Отговори
бухалчо преди 8 години
чудо - сняг особено за югоизточна България