Голямото прибиране днес - в сняг и студ

Спират камионите за облекчаване на трафика
Обновена: 3 яну 2016 08:59 | 3 яну 2016 07:30, Веселина Йорданова
114
Голямото прибиране днес - в сняг и студ
Снимка: БТА, архив

Голямото прибиране след празниците ще бъде днес. Първите задръствания по тази причина се образуваха още вчера по обяд, когато имаше километрична опашка от автомобили на пътя между Банско и Симитли.

Очаква се днес движението да бъде допълнително усложнено заради снеговалеж, който през деня ще се усили, според прогнозата на НИМХ-БАН. На места са възможни и поледици.

Още по темата
Сняг вали в областите София, Благоевград, Видин, Габрово, Ловеч, Монтана, Перник, Ямбол, Пазарджик, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Велико Търново, Сливен, Търговище, Враца, Плевен, района на гр. Бяла и района на Тополовград.

Пътните настилки в цялата страна са предимно сухи, по усойните места и в планинските райони са влажни, заскрежени, обработени и опесъчени, съобщи пресцентърът на Агенцията "Пътна инфраструктура".

За повишаване на безопасността на движението при засиления трафик в последния от почивните дни, днес от 10.00 ч. до 16.30 ч. по пътя Перник-София, посока София, през Владая, ще има две ленти за движение - от бензиностанцията на "Лукойл" до пункта на "Пътна полиция" при Владая. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно.

От 14.00 ч. до 20.00 ч. днес ще бъде ограничено движението на моторните превозни средства с тегло над 12 т по автомагистралите и натоваренитe пътни направления.

Очаква се интензивно движение на входовете на София по автомагистралите "Тракия", "Хемус" и "Струма", и по пътя София-Кулата.

Необходимо е шофьорите да карат внимателно и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да спазват въведените ограничения, пътната сигнализация и указанията на "Пътна полиция".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още по темата: трафик
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
2
 
6
 
! Отговори
До 72 преди 8 години
Да, и за това като дойдат в София са като отвързани и правят cвинщини.
59
1
 
6
 
! Отговори
до 71 преди 8 години
Тоя от селската община е селянин и затова не виждате европейски средства,защото се управляват от гнусни селяни,които с парите купуват апартаменти на децата си в Софията....после софияци им били виновни.
58
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днешните селянчета са мързеливи. Предпочитат да работят за без пари, но да е в София. Не знаят как се прави бизнес и само си търсят оправдание. Земите им буренявсват, но те искат да работят в офис, независимо че не стават за това.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 69То ако беше толкова лесно земеделството...то селяните по селата да бяха милионери всичките бе...едва ли не. Така както го изкара!
56
3
 
9
 
! Отговори
не знам преди 8 години
Нека бъдем честни. Младите провинциалисти бягат в София не само заради пари. Бягат от роднините си,понеже им се бъркат постоянно. Виждат ги само по празници,а в София са анонимници и могат да правят каквото си пожелаят без да ги одумва половината рода.
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 69 С какво ще обработваш тези декари, бе т.ъпа.нар? С мотиката на баба ти ли? Знаеш ли как се става земевладелец или фермер у нас изобщо? Знаеш ли какъв риск е? Защото нямаш никакъв гръб зад себе си под вид на държавни субсидии. Европейските ще ги получиш ако си на някой от общината човяек който пък е човек на гербаджиите. Иначе стотинка не получаваш, кел.еш у.мрял!
54
1
 
7
 
! Отговори
ювиги преди 8 години
Няма смисъл да се дразните един друг. Такава автомобилна миграция по празници има и във Франция,САЩ и т.н. Напролет ще е интересно,когато по магистралите напъплят афганистанци, либийци, иракчани и сирийци. Тях не ги интересува дали сте от Русе, Хасково или София.
53
4
 
5
 
! Отговори
До №66 ЧНГ преди 8 години
Само не разбирам, като се живее толкова по-добре в провинцията защо кyцо и сaкато се е довлякло в София и драпа жестоко да се закачи и да остане. Готови са на всичко. Живеят наблъскани в мръсните панелки, ядат консервирана храна... само да са в София. И не ми разправяйте, че нямало работа, след като стотици хиляди декари пустеят и собствениците им не ги поглеждат. На тези хора никой не им пречи да започнат бизнес и на село, но те искат да са столичани (в повече ха-ха).
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не знам за какво прибиране иде реч. Вчера ми се наложи да отскоча до близкия мол за един консуматив за домашна техника. Мислех, че ще е празно... нищо подобно. Огромни тумби от мЙечещи и чЕкащи същества бяха налазили жестоко. На светофара пред мола почти нямаше кола със софийска регистрация-трагедия!
51
3
 
21
 
! Отговори
ЧНГ ! преди 8 години
Пак ли започнахте с препирните София-Провинцията? Абе, хора! В провинцията се живее по-добре, по-здравословно, хората са по-доброжелателни, стига да има работа! В София въздухът е мръсен, разстоянията-големи, хората озлобени, събрани от всички краища на страната, храната е некачествена, монополистите лъжат колкото могат, но има повече възможности за учене и работа! Та това са разликите и престанете да се джавкате. Изборът е ваш! И още, ама искрено: чий /пра/дядо не е бил селянин, та се обиждате?
50
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По-добре да си останат по родните места.
49
1
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 8 години
Слушай, ручаш ле си сос уважение лебо, и свинче да си, секи че ти има уважението. Еле го знам по мене си.
48
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 60Крадене ли бе , душко? То тогава и моя работодател ме краде, ако трябва да бъда честен, защото му върша работа за един път и половина повече от заплата която ми дава. Но не ме кара насила да му бачкам. Ако искам работя за тези пари. Той ми е поставил условията. И кое е крадене тогава в случая?
47
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 60Простовати, защо? Защото не са се навряли да живеят сред мръсния въздух на София ли? Простовати са, защото не са в лудницата на София, а са на спокойствие сред чист въздух?Нека да са простовати, а ти си бъди кореняка софиянец живеещ в панелната си дупка сред смрадтта на бензиновите пари в София.
46
11
 
8
 
! Отговори
до 55 преди 8 години
Супер .Ако можеше и тези богати хора да развиват бизнеса си успешно на мястото където са - и да дават работа на младите провинциалист не само за минимална заплата щеше да е чудесно. Ама тоя райграс и басейни все някак трябва да го постигнеш на гърба на хората. Пък и то не става само с крадене сигурно ,трябва и акъл... Богати ,ама по акъл простовати.
45
1
 
5
 
! Отговори
Шопа преди 8 години
Нема кой *** от завис, дека че пукна, инак да сам пукнал досега най-малку сто пати.
44
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
51, дааа...заваля за 15 минути и спря във Варна. Те това ще е снега във Варна за тази зима - 3 милиметра дебелина!
43
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 56"Ми къ" е елементарна форма. В нашия край съм чувал да казва един авер може би негова разновидност на този израз , който ти спомена, а именно- " Ъм кък уъъъъъ".. интонацията при произношението се произнася като японците- набързо и строго.)))
42
3
 
10
 
! Отговори
Пенда преди 8 години
- От дека си?- От Шопия!- Кореняк?- Ми къ!
41
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 36В провинцията вярно има доста богати хора и те не садят домати, пипер, зеле и камби в двора си за да произвеждат лютеница и туршия която да дават в буркани на децата си, живеещи в София. Не гледат и прасета в двора си за да дават по някой бут на децата си. В двора им има райграс, чадо! И тук там някой басейн!