Натоварено е, но няма бедствaщи хора, успокоява Павлова

Още в 12:30 часа започна спирането на тежкотоварните камиони
Обновена: 3 яну 2016 17:27 | 3 яну 2016 17:26,
119
Натоварено е, но няма бедствaщи хора, успокоява Павлова
Снимка: Архив Bulphoto

Кризисният щаб на АПИ и координационният механизъм, който създадохме съвместно с МВР, АПИ, Пътна полиция и ДАИ още преди Коледа за синхронизация между институциите по повод пътната обстановка, работят непрекъснато. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на пресконференция днес по повод ситуацията по пътищата. В брифинга участваха заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров и комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП в МВР.

Днес спирането на тежкотоварния трафик започна още в 12:30 часа при Ботевград и продължи в цялата страна, допълни още тя. Министър Павлова обясни, че са определени 50 паркинга в страната, където ТИР-овете се отбиват до отпадане на забраната за движение.

Организацията на работа е много добра, каза заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. "Колегите работят в добра координация и гражданите трябва да се чувстват сигурни, защото ситуацията се следи постоянно във всеки един момент", заяви още тя.

По думите ѝ МВР участва с 240 патрула за справянето със зимната пътна обстановка. 40 от патрулите са съвместни екипи, а останалите са разположени на места, където биха могли да възникнат критични ситуации. По границите в момента има интензивен трафик, но няма критични ситуации. По данни на МВР към 14 часа само 4 автобуса чакат за преминаване на ГКПП "Калотина".

Към момента 1000 снегорина чистят републиканската пътна мрежа, а още 1500 машини са разположени на опорните пунктове в готовност да се включат в почистването, информира регионалният министър. Тя уточни, че към момента няма получени сигнали за бедстващи или аварирали автомобили.

"Наложи се да отменим т.нар. "реверсивно" движение , с две ленти в посока София, през Владая, тъй като силният вятър събаряше поставените знаци и това създаваше опасност от пътни инциденти", обясни министър Лиляна Павлова. Тя отново призова пътуващите да карат внимателно, да тръгват с пълни резервоари и задължително със зимни гуми, защото се очаква още по-интензивен трафик и снеговалеж.

Инж. Лазар Лазаров от АПИ съобщи, че проходите "Хаинбоаз" и "Шипка" са почистени. Той съобщи, че най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа са входовете към столицата, както и пътищата към София от Банско и Гърция. Забавено движение има през прохода "Предел", по пътя Кулата-София при гр.Симитли, както и по пътя от Видин до Ботевград при с. Новачене, заради свлачище.

"Ситуацията по пътя е нормална предвид натоварения трафик и снеговалежа", каза той. Очакванията за изчистени до асфалт пътища по време на снеговалеж не е реалистично, отбеляза той и напомни, че по време на снеговалеж максимално допустимата снежна покривка върху третокласните пътища е 10 см, при второкласните – 5 см и съответно 3 см за автомагистрали и първокласни пътища.

"Нормално е в зимни условия трафикът на места да бъде забавен", подчерта инж. Лазаров и апелира шофьорите да бъдат търпеливи и да не предприемат рискови изпреварвания.

"За прибиращите се към София е създадена организация за поемане на движението, както в посока Перник, така и в посока автомагистралите "Хемус" и "Тракия", обяви комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция".

При влизане в София екипите са разпределени на всички възлови кръстовища, при които има възможност за ръчно регулиране на светофарите, за да може потока да мине по възможно най-бързия начин през дадения участък. От Перник пътуващите имат възможност да използват АМ "Люлин", а не всички да минават през Владая, уточни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Престанете да лъжете, нали знаете че на лъжата краката са къси. Хайде сега си погледнете дакелските краченца.
40
2
 
6
 
! Отговори
Бойко преди 8 години
Аз понеже съм шоп и служих като охрана при бай Тошо знам.При него жените работеха в заводите и в ТКЗС -то, а мъжете си пиеха ракията в кръчмата.Така и аз като станах шеф на държаватададох власта на Бъчварова, Лилето и новата Захариева да работата язе си пия 15 годишното уиски от Москов дека загуби басохахахахахНекви софиянци се връщали до софето по снего Ми мен ко ме болихахаха
39
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Магистрала Тракия, от Карнобат до Пловдив, беше под всякаква критика. Активната и изпреварващата ленти,бяха на коловози,непочистени ,а аварийната с над десет сантиметра сняг. В този участък имаше над петнадесет катастрофи, включително и един камион, на онези уредените Пловдивски перачи, с над хиляда броя.А тая партизанската унука пак дрънка глупости. Ще си остане Лиляна талпата.
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Провинциалистите така и не разбраха че с всеки жест и дума доказват провинциалният си произход.Смешни сте и противни баламурници.
37
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Пет допълнителни автобуса тръгват от Бургас към София"Тези са като ***.Прииждат на тумби като башибозук.
36
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 53Ти като си от ПУоФдиФ мен кво ме брига?ПУоФдиФ е ДИВО село!Разбра ли провансал!
35
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
София не може да стане Монте Карло, защото там се перат паричрез хазартната индустрия.Иначе надявай се. Живей с надежда. И защо смяташ, че ние извън София сме селяни.Аз съм от Пловдив. Както и да е. Хората от Банско не внасят ли данъци? Не заслужават ли хубав и почистен път до Благоевград и София?
34
5
 
5
 
! Отговори
До 48 преди 8 години
И как твоя миризлив данък върху смешната ти заплата от 500 лв издържа София? Знаеш ли cмръдльо колко данък върху дохода и ДДС се генерира в София?!!! Знаеш ли селянино, че ако само половината от тази сума (не цялата) оставаше в София, тук щеше да е Монте Карло, а ти щеше да си затънал в дважди по-дълбока тиня, дегeнерат неграмотен.
33
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Данъците общ дохо от който се пълни бюджетаи се харчат предимно за София.По писането си личи че си ядосан, но това не меже да скрие, че си самодоволно *** като Бойко.смръдльо, айде, боклуцитипични думи интелектуалец гербаджия
32
0
 
2
 
! Отговори
амунилен преди 8 години
На Бойчо карнака за вас
31
11
 
2
 
! Отговори
До42 преди 8 години
Да, избрахме си Фъндъкова и в София е изчистено. В твоето село ако не е търси кмета-комунист.
30
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Брех какви драми. Като ви чете глупостите човек ще помисли, че едва ли не се мре по тия магистрали. Никакви ужаси няма, пътува се нормално при зимни условия. Много селяни се придвижват към градовете, има 2-3 см. сняг... толкоз. Скоростта е по-ниска и това е съвсем нормално. Който е искал да се прибере бързо, да беше тръгнал снощи, никой не е виновен, че селяните организират велики преселения на всеки празник.
29
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
софиянци какво ревете нали си избрахте ГЕРБ Фандъковаи БойкоИмате метро, всички пари от нашите данъци се изливат в София.Че малко ще мръзнете по провинцията голяма работа.Ако сте българи, трябва да знаете че България е цялата територияот Видин до мрежата където скачат като скакалци нашествениците от Турция.Всичко това е ваше и вие трябва да го стопанисвате, пазите и развивате.България не е само София.Когато кризата налегне София, както Атина ще ме разберете.
28
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ако искате идеални пътища1000 лева за винеткаако искате идеално здравеопазванепо 10 лева цигарите и да се продават само в Пеевската Лавкабай Горанов
27
3
 
2
 
! Отговори
до32 преди 8 години
къде видя затрупани коли до покривите? нещо снимка... линк...
26
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Права е мис Пиги - този първи сняг защо не дойде декември, тогава всички бяха готови. Сега по празниците взело да вали... ми хората трябва малко да отпочинат първо... Пък и то Април е след има-няма 3 месеца - тогава ще се постопи, вярно яе наводнения може да станат, ама поне ще е напоена почвата
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дааа, преспи по 3-4 метра. Паднали са 4-5 см сняг алооооу. Пак ви спуснаха кирливи опорни точки.
24
8
 
3
 
! Отговори
До 31 преди 8 години
Защо трябва да има коли на НАП (Национална агенция по приходите) по пътищата? Пътищата се чистят нормално, а ти бас държа, че не си излизал от вкъщи, надали имаш и кола, но от "Позитано" се надяваш на левче за баничка, доста си слабоумен за да ти се хване някой.
23
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига драми, аксели ***... Идете в северна Европа да видите колко са чисти пътищата. Научете се да карате, купети си нормални автомобили и хубави зимни гуми. Винаги имайте и вериги.
22
0
 
8
 
! Отговори
Л П преди 8 години
аве ей *** на 4см. какво да се чисти,сега се изписва яко,ама много яко,че я вали пак я не ама трябва да се усвоява