Натоварено е, но няма бедствaщи хора, успокоява Павлова

Още в 12:30 часа започна спирането на тежкотоварните камиони
Обновена: 3 яну 2016 17:27 | 3 яну 2016 17:26,
119
Натоварено е, но няма бедствaщи хора, успокоява Павлова
Снимка: Архив Bulphoto

Кризисният щаб на АПИ и координационният механизъм, който създадохме съвместно с МВР, АПИ, Пътна полиция и ДАИ още преди Коледа за синхронизация между институциите по повод пътната обстановка, работят непрекъснато. Това каза министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова на пресконференция днес по повод ситуацията по пътищата. В брифинга участваха заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова, председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Лазар Лазаров и комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция" в ГДНП в МВР.

Днес спирането на тежкотоварния трафик започна още в 12:30 часа при Ботевград и продължи в цялата страна, допълни още тя. Министър Павлова обясни, че са определени 50 паркинга в страната, където ТИР-овете се отбиват до отпадане на забраната за движение.

Организацията на работа е много добра, каза заместник министър-председателят и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова. "Колегите работят в добра координация и гражданите трябва да се чувстват сигурни, защото ситуацията се следи постоянно във всеки един момент", заяви още тя.

По думите ѝ МВР участва с 240 патрула за справянето със зимната пътна обстановка. 40 от патрулите са съвместни екипи, а останалите са разположени на места, където биха могли да възникнат критични ситуации. По границите в момента има интензивен трафик, но няма критични ситуации. По данни на МВР към 14 часа само 4 автобуса чакат за преминаване на ГКПП "Калотина".

Към момента 1000 снегорина чистят републиканската пътна мрежа, а още 1500 машини са разположени на опорните пунктове в готовност да се включат в почистването, информира регионалният министър. Тя уточни, че към момента няма получени сигнали за бедстващи или аварирали автомобили.

"Наложи се да отменим т.нар. "реверсивно" движение , с две ленти в посока София, през Владая, тъй като силният вятър събаряше поставените знаци и това създаваше опасност от пътни инциденти", обясни министър Лиляна Павлова. Тя отново призова пътуващите да карат внимателно, да тръгват с пълни резервоари и задължително със зимни гуми, защото се очаква още по-интензивен трафик и снеговалеж.

Инж. Лазар Лазаров от АПИ съобщи, че проходите "Хаинбоаз" и "Шипка" са почистени. Той съобщи, че най-натоварените участъци от републиканската пътна мрежа са входовете към столицата, както и пътищата към София от Банско и Гърция. Забавено движение има през прохода "Предел", по пътя Кулата-София при гр.Симитли, както и по пътя от Видин до Ботевград при с. Новачене, заради свлачище.

"Ситуацията по пътя е нормална предвид натоварения трафик и снеговалежа", каза той. Очакванията за изчистени до асфалт пътища по време на снеговалеж не е реалистично, отбеляза той и напомни, че по време на снеговалеж максимално допустимата снежна покривка върху третокласните пътища е 10 см, при второкласните – 5 см и съответно 3 см за автомагистрали и първокласни пътища.

"Нормално е в зимни условия трафикът на места да бъде забавен", подчерта инж. Лазаров и апелира шофьорите да бъдат търпеливи и да не предприемат рискови изпреварвания.

"За прибиращите се към София е създадена организация за поемане на движението, както в посока Перник, така и в посока автомагистралите "Хемус" и "Тракия", обяви комисар Бойко Рановски, началник на отдел "Пътна полиция".

При влизане в София екипите са разпределени на всички възлови кръстовища, при които има възможност за ръчно регулиране на светофарите, за да може потока да мине по възможно най-бързия начин през дадения участък. От Перник пътуващите имат възможност да използват АМ "Люлин", а не всички да минават през Владая, уточни той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 8 години
Ау какъв европейски път виждам на картинката, какво европейско и модерно снегопочистващо средство....Ами вътре, видяхте ли бе, видяхте ли вътре европеецът чистач на новите и модерни родни пътища? А някои тръгнали да плюят....Я бегом да си платите винетките!
80
0
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 8 години
До Анонимен 104тука не е англия и я не съм пакистанец. Примера ти не струва. Иначе я съм видел и две и двеста и мое се опраим квото и да стане. Ти си графствай още малко у панелката и се надай на добро само що *** ти те е снесла тука. Бита карта сте изтърсаци, дедите ви мое да са могли да напраят нещо ама са сгрешиле, що са ви научиле да живеете на готово. От там са ви и претенциите и гнева от безсилието,че от вас нищо не зависи и бита ви вече че го диктуваме ние.
79
0
 
2
 
! Отговори
Пижо преди 8 години
До Анонимен 103Хахахаха, че ме спукате от смех еййй. Я знам как да си вадим леба, небой се. За 23 години откат съм по шопксо три апартамента съм купил. Последния още се строи ама е йай-убав от сичките. Освен това имам три деца, а кой има деца никогаш не мое да е беден. Не би почнал бизнес нашия, оно само тебе чекат бизнес да почнеш. Те ти идея за бизнес, напрай фирма за изселване на шопи със все корена. Близките години много че се арчи.
78
0
 
2
 
! Отговори
Пижо преди 8 години
До ГРАЖДАНИН до 101съищия въпрос градски - и що от това? С кво си ти по от мене? Кво си повече постигнал? Баща ти те бил изхвърлил у Шопия и ти разчитайки на римскто право милиш, че си нещо?
77
0
 
3
 
! Отговори
зяпнал преди 8 години
"максимално допустимата снежна покривка върху третокласните пътища е 10 см, при второкласните 5 см и съответно 3 см за автомагистрали и първокласни пътища."Да, Лазаров, в началото на 20 век така беше. Вместо само да крадете отидете на почерпите опит и да видиш как изглеждат пътищата в Европа дори при максимален снеговалеж! И някой да се сети да забрани използването на луга, че и пътищата и колите се скапват от нея. Вместо да крадете купете магнезиеви смеси.
76
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Пижо 94Що ли ми се струва че твойта семка е много нефелна и освен нощен пазач или общ работник за друго не ставаш. А какъвто си ти такива са и децата ти.А иначе и в Англия има много пакистанци ама питай ги кога ще имат премиер пакистанец или индиец.........НИКОГА.А каквото са пакистанците или индийците за Лондон това са провинциалистите за София.Пий си шльокавицата и си гУедай през прозореца колкото си искаш.Полза никаква.
75
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГРАЖДАНИН 100Аааа, не си прав.700 лева за тези амуджи са много.Гърбят за 500 макс Аз никога не бих започнал бизнес в Бг защо ще е грях да храня такива цър..вули.
74
3
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН до 101 преди 8 години
На бедните и умствено ограничени същества всичко им е съсреодоточено в тази област на тялото. В главата обаче нищо не рипа, там е пусто, затова са и скотове.
73
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГРАЖДАНИНИ що? Рипа ми гъзо.
72
5
 
3
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
Kоментарите ясно показват скудоумието, злобата и умствената изостаналост на селяните. Те сами демонстрират способностите си. И после се чудят защо работят по складове, магазини и куриерски фирми за по 700 лв в София. С този умствен багаж-толкова.
71
4
 
0
 
! Отговори
До Пижо преди 8 години
Че си хвърляте *** през балконите всички знаем, това е единственото, с което сте известни. Върху моята глава няма как да падне защото живеем на различни места. Там където аз живея, плебеи не се допускат. След 20 години ще е същото. Синът ми ще управлява твоите деца и те ще му служат, срещу справедливо за техните възможности възнаграждение. Точно както е и сега.
70
0
 
3
 
! Отговори
Глас в пустиня. преди 8 години
*** ни управлява, *** ни точи, Нова година, нов заем, нов данък, нова винетка, стари лъжи. Айде живи и здрави в гроба. Честита нова година в кошарата България.
69
3
 
5
 
! Отговори
Пижо преди 8 години
До 94Надай се чиче, да те "обслужим". Елита го ползвам да си фърлям *** връз него през терасата. Че си говориме пак след още 20 години ако сте остале още шопе.
68
4
 
4
 
! Отговори
До 94 преди 8 години
Само си мислиш, че си изместил някого момче. Вие, селяните сте нископлатен, обслужващ персонал в София. Ако не сте вие, ще са емигранти от третия свят както е в Западна Европа. Винаги има една кохорта от нискообразовани по-слабоинтелигентни и нископлатени работници, която се грижи за елита. Така е било и така ще бъде.
67
6
 
3
 
! Отговори
Пижо преди 8 години
До Анонимен 93Нема се пенищ бе градски. Отвори си една биричка, отвори си после и прозореца и погледни навън. После пак ми кажи чий е градът. Еволюцията не е чела римско право, по здравата семка измества нефелната а ко ще кой ще да е пра-пра деда ти. Сега ние сме мнозинство тука и ние че казваме кво да става. Ако ти не аресва, бегай си.
66
3
 
3
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 91ЖИВОТЪТ ДАЛЕЧ ОТ ПРИРОДАТА В УРБАНИСТИЧНА СРЕДА НЕИЗМЕННО ВОДИ ДО ФИЗИЧЕСКА И ОТТАМ ДО УМСТВЕНА ДЕГРАДАЦИЯ, АКО НЕ НА САМИЯ ТЕБ, НА ПОКОЛЕНИЯТА ТИ Е НЕИЗБЕЖНО, А ТОВА ТЕАТРИТЕ, МУЗЕИТЕ И ВСЯКАКВИ КАМПАНИИ НЕ МОГАТ ДА ГО СПРАТ. А ПО ВЪПРОСА ЗА ЗАМЯНАТА НА РЪЧНИЯ ТРУД С МЕХАНИЗИРАН Е ДОНЯКЪДЕ ВЯРНО, НО НЕ МОЖЕШ ДА ОТГЛЕЖДАШ, ДОМАТИ, ЧЕСЪН ИЛИ ТИКВИЧКИ НАПРИМЕР МЕХАНИЗИРАНО, НЕ САМО ЗЪРНО СЕ ПРОИЗВЕЖДА ОТ ЗЕМЯТА.
65
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
42Няма какво да се връщате към баби и прабаби ... какво пише в личната ви карта , къде е роден човек , къде е прекарал първите седем години от живота си. Когато си живял тези първи седем години в града и си възпитаван от лелките в детската градина и от майка си да спазваш елементарни правила , когато са те водили на театър и музеи като ученик , когато си бил част от благотворителни кампании , нещата са много по различни .Един комбайн върши работата на 1000 селяни , времената са други
64
3
 
4
 
! Отговори
42 преди 8 години
ДО 87 И 88АКО В ЕДНА ЕВРОПЕЙСКА СТРАНА НЯМА ЖИВИ СЕЛА И МАЛКИ ГРАДОВЕ, ТЯ Е ОБРЕЧЕНА- СПРАВКА БЪЛГАРИЯ. ИЗ НАШИЯ НАРОД ИЗЛЯЗОХА СТРАХОВИТИ КРАДЦИ И ГРАБИТЕЛИ, КОИТО СЪСИПАХА СТРАНАТА И НАРОДА, А СЕГА ПОВЕЧЕТО ОТ ТЯХ И ПОТОМСТВОТО ИМ СА ПРЕФИНЕНИ ГРАЖДАНИ, КАТО ВАС И ХАРЧАТ КРАДЕНИТЕ ОТ НАС ПАРИ. А И ВСИЧКИ СМЕ ПРОИЗЛЕЗЛИ ОТ СЕЛАТА КОЙ ПО- РАНО, КОЙ ПО- КЪСНО. ТАКА ЧЕ ТОВА ДЕЛЕНИЕ Е БЕЗСМИСЛЕНО.
63
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това ли са ви машините за почистването на пътищата бе еВропейци,
62
3
 
5
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 8 години
Ето това отличава гражданина от войнстващия селянин. Селянинът не чувства града като свой и все плюе по него, той няма корени там. От друга страна се бори на живот и смърт да е там защото го е страх да се върне на село и да работи като родителите си-на полето. Това озлобление към града го прави жалък и нецивилизован в очите на нормалните хора наоколо. Той не живее, той воюва в града и това е неговата трагедия. Няма как да осъзнае, че с малко усилие може да бъде част от нещо много хубаво.