Фалстарт за туризма, без вода зa ЧНГ в Боровец

Проблем с ВиК мрежата съсипа почивката на хиляди туристи
4 яну 2016 12:44,
31
Фалстарт за туризма, без вода зa ЧНГ в Боровец
Кадър: Нова тв

Без вода за Нова година и в следващите няколко дни. Така посрещнали празника Жени Калканджиева, певицата Йоана Захариева и още хиляди туристи в зимния ни курорт Боровец.

"На 31 декември от 12 часа на обяд спря подаването на всякаква вода. Раздаваха ни туби с минерална вода, но в крайна сметка това са хотелски условия. Не е като да си вкъщи и да имаш кофа или леген, в който да сложиш бързовар и да стоплиш водата. До 2 януари на обяд нямаше никаква вода и ние си тръгнахме", разказва за почивката си Жени Калканджиева.

По думите й се оказало, че проблемът е в местното ВиК. "Хотелиерите ни казваха, че до час, два ще я пуснат. Но от час на час, та така до 2-ри януари", допълни Калканджиева пред Нова тв.

Според нея обаче хотелиерите нямат вина за създалата се ситуация и са се опитвали да направят всичко възможно, за да намалят дискомфорта на почиващите.

Калканджиева разказа, че за престоя си в Боровец е платила около 3000 лв. за няколко дни в четиризвезден хотел в зимния курорт. В цената влизала и картата за ски влека и храната.

Певицата Йоана Захариева също пострадала от липсата на вода, само че била настанена в друг хотел.

Инж. Венцислав Тодоров, ръководител на район Самоков към ВиК ЕООД-София коментира, че проблемите са били в ниската зона на курорта.

"Авария нямаше. Проблемът е старата водопреносна мрежа, строена през 70-те години с малки диаметри и трудно може да покрие пиковите натоварвания. Освен това заради ниските температури замръзна и водохващането за ВЕЦ-"Царска Бистрица", допълни Тодоров.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Ban bon преди 8 години
Pone kitaiski shessan i luti chushki chili za chorbata imashe li?!:-):-):-):-) Sofianci ochakvat lubimata mirizma v oficite:-):-):-):-)
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на Боровец вода няма, преди 30 години, когато отвориха най-големия хотел беше същата мизерия. там първо се строят хотели и се пълнят с клиенти, а после се прави канализация, водопровод, а където трябва и път /има и хотели до които все още няма нормален път!/ - а на 10 км в ромската махала в Самоков никога не са плащали вода, в някоъ от селата / Бели Искър, Маджаре/ също е комунизъм!
16
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да ама не е точно така. И ние бяхме на Боровец по същото време (също в такава категория хотел в най-долната част) и водата не е спирала, а беше мътна (вярно е че не беше използваема). Водата вече беше ОК на 01.01.16 г. (сутринта) и всичко си беше наред. Чак пък голям проблем за хиляди туристе нямаше. Вода дали са давали хотелиерите не е особено важно, защото по принцип там водата е кофти за пиене и така или иначе се пие минерална. Е вярно - няма душ но това едва ли е ГОЛЯМ проблем (за една вечер
15
0
 
10
 
! Отговори
Валя преди 8 години
Добре че алкохола не са им спрели ...
14
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подготвят терена за руските туристи :)На тях вода за какво им е, най-много да ръждясат.
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашия туризъм се управлява от назначените капиталисти на БКП-БСП-ДС . Това е достатъчно за да няма не само вода , но ток и храна. Важното е другарите да крадат и да плащат на фолкаджийките . Някой да ми каже един крупен собственик на хотели със пари спечелени от честен труд и се отричам от думите си . Чакам .
12
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха жени Калканджиева се прецакала. Какъв кеф :)
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е може да се е подписали под 3 бона, пък да са дали по-малко. Кой знае :)
10
0
 
21
 
! Отговори
палома преди 8 години
Туризмът не се състои само в изчисляване на проценти. Туризмът си е наука, и не е за всеки.
9
0
 
6
 
! Отговори
Top carevo преди 8 години
Parno nema, voda nema...:-):-):-)Chovek vednaj pada v kapana:-):-):-)
8
4
 
31
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Още нещо. Опита за информация на Валерия е крайно неясен и цели ефтина сензация." Били останали без вода хиляди туристи." Първо не са туристи, а преуспяли пияници, крадци, скъпо платени *** и всякаква човешка ***. Кой друг може да си позволи 3000лв са 3-4 дни? Колко хиляди туристи са останали без вода? Може би са били милиони? Вестникатски шменти капели...Може би смятате читателите за пълни ***?
7
2
 
25
 
! Отговори
верно ли? преди 8 години
Хахахаха, три бона за да се подплицкваш с канче! Е нема такава държава :)
6
2
 
13
 
! Отговори
БГТРАКИЕЦ преди 8 години
АМИ ТЕ ВЗЕХА ХОТЕЛИТЕ БЕЗ ПАРИ,ТО НЕ САМО СГРАДАТА,ТО ИМА ТРЪБОПРОВОДИ ПО ПЪТИЩАТА,ПОМПЕНИ СТАНЦИИ,ЗА ТЯХ КОЙ ТРЯБВА ДА ДАВА ПАРИ,НИЕ ОТ ДАНЪЦИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ.ТО Е ХУБАВО ДА СЕ ГРАБИ,НО ЗАПОЧНИ ОТ ГОЛА ПОЛЯНА, А НЕ ОТ ГОТОВИ КОМУНИКАЦИИ,РЕСТИТУТСКИ ВЗЕМАНИЯ,ТОВА ТРЯБВА ВСИЧКО ДА СЕ ПОДДЪРЖА,ДЕТО ГО СТРУИХМЕ 50 ГОДИНИ.ВИЕ ПАК МОЖЕТЕ ДА СТИГНЕТЕ ПО ХОТЕЛИТЕ,ДА СИ ПЛАЩАТЕ ПОЧИВКИТЕ,НО НИЕ И ТОВА НЕ МОЖЕМ,АБЕРОЛСУН.
5
1
 
13
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Пак вярвайте на рекламите на българския туризъм ако имате пари и нерви в излишък!
4
1
 
12
 
! Отговори
Markudji kiwi преди 8 години
Bulgarska exotika:-)
3
2
 
14
 
! Отговори
Елемаг преди 8 години
Подавайте си съдебни искове,кой ви е спрял.Ако се оплаквахте като шведите навсякъде,щяхме да сме по-добре.Ама вие само мрънкате.Еми ще си плащате и пак няма да има!!
2
3
 
9
 
! Отговори
Hal преди 8 години
Na Borovec e taka vseka zima:-):-):-):-)
1
0
 
28
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
И аз така си помислих, че не хотелиерите, гушкащи тлъсти пачки, а тръбите са виновни!Ами да хващат гостите да им сменят тръбите. А пък набеденият за инженер В. Тодоров е толкова специалист, колкото съм аз космонавт.